Deze 3 dingen staan (ondanks no-buy year) op mijn wishlist

Nu we in september zitten, begint dat no-buy jaar zo langzaam aan toch echt ten einde te lopen. Het duurt namelijk nog maar zo’n drieënhalve maand tot ik weer he-le-maal los mag gaan met shoppen. Mág gaan, maar dat is natuurlijk niet de insteek van deze hele challenge geweest. Ondanks, of eigenlijk juist door, die no-buy is mijn wishlist op dit moment heel kort. Ik deel drie items die ik stiekem toch graag zou kopen met je in dit artikel.

In de loop van dit jaar is mijn wishlist steeds in beweging geweest. Ik startte het no-buy jaar met allerlei items die ik best wilde hebben. Door de nieuwigheid van de challenge wist ik me gelukkig toch in te houden. Toch waren er vlagen van shopdrang, vooral in de aanloop naar vakanties, waarbij ik opeens vond dat ik dat nieuwe badpak toch écht nodig had. Hierop terugkijkend kan ik zeggen dat ik die vakantie ook prima heb doorstaan zonder. You live and you learn.

3 dagen in Havana, Cuba | www.sannetimmermans.nl
In Cuba in tijden dat ik nog wél alles nieuw kocht voor een vakantie

Toch zijn er op dit moment wel een aantal dingen die ik graag zou kopen. Of krijgen, ik ben de moeilijkste niet. Ik ging het no-buy jaar onvoorbereid in, in de zin dat ik niet allerlei last-minute aankopen heb gedaan om het jaar te doorstaan. Daar ben ik achteraf gezien blij mee, want hierdoor kan ik goed bepalen wat ik nu écht mis in mijn garderobe. Op dit moment kan ik zelfs maar vier (!) dingen bedenken die ik écht graag zou willen hebben. Eentje hou ik nog geheim, want hierover heb ik na deze maand een confession.

Hier komen de drie items op mijn wishlist die ik al wél zal verklappen:

1. Een complete sieradenparty

Wanneer je geen nieuwe kleding koopt en creatief mag doen met de kleding in je kast, vind je je outfits soms toch best saai. Dé oplossing hiervoor is wat mij betreft toch wel sieraden. Waar ik voorheen inkocht met het motto veel-voor-weinig, let ik nu meer op de kwaliteit. My Jewellery is daarom mijn hofleverancier als het op sieraden aankomt. Sinds ik dit merk heb ontdekt, heb ik volgens mij geen kettinkjes van andere merken meer gekocht. Ze zijn leuk én ze houden lang het gouden kleurtje. Ik draag bijna altijd dezelfde twee kettinkjes van My Jewellery (allebei een cadeautje), maar íets meer variatie is welkom. Ik vind het concept van de bedeltjes waarmee je volop kunt variëren een goed idee. Ook leuk: een BFF ketting, maar dan moet je wel afscheid van één van de twee kettinkjes kunnen nemen. (Of niet!)

Allemaal cadeautjes, en daarom éxtra bijzonder

2. Goedzittende jeans in alle kleuren

Goedzittende jeans. Nog zoiets waarvan ik erachter ben gekomen dat dit toch écht een essentieel item is in mijn (of misschien wel iedere?) kledingkast. Een broek is toch de basis van veel outfits, en als die basis niet goed is, dan is dat toch zonde. Ik heb best wel wat spijkerbroeken, maar toch zit dé jeans er niet tussen. Aan allemaal zie ik wel iets: het model is niet flatterend, hij zit te los of ik vind het model niet mooi. Misschien dat ik dit jaar nog met de cadeaubon die ik heb liggen (even checken tot wanneer die geldig is!) een nieuwe broek kan kopen, maar anders wordt dit iets waar ik volgend jaar absoluut werk van ga maken. En als ik dé broek dan heb gevonden, dan koop ik ‘m het liefst meteen in licht, donker en zwart. Aanraders?

3. Een winterweerproof winterjas

Tja… Dit is als je in Nederland woont toch best een onmisbaar item. Iets waar ik gisteren the hard way achter kwam tijdens het uitlaten van de hond in de stromende regen. Nu heb ik wel een winterjas, een aantal zelfs, maar eigenlijk zit er geen exemplaar tussen dat écht geschikt is om winterse omstandigheden mee te trotseren. Het type jas dat dit wel is, is misschien niet het meest fashionable, maar als ik in de winter met Biggie ga lopen, vind ik het wel zo prettig als ik niet compleet verregend en verwaaid thuis kom. Zonder hiervoor steeds Jesse’s jas van de kapstok te grissen. Ik denk dat een geschikte jas vinden dit jaar niet mijn prioriteit krijgt, maar volgend jaar gaat ‘ie komen!

Werk jij met een wishlist of ben jij meer van het spontane kopen?

34 Reacties

 1. 3 oktober 2019 /

  Ik ben meer van het spontane kopen, over het algemeen in ieder geval;-) Soms heb je gewoon natuurlijk echt iets nodig en dan ga ik gericht op stap. Soms wel frustrerend wanneer je dan niet kunt vinden wat je zoekt. Voor nu wil ik gauw eens gaan kijken naar een mooie nieuwe jas voor de herfst.
  Lees ook Heb jij al een botanisch hoekje in je huis? van bychristianaMy Profile

 2. Petra
  15 september 2019 /

  Met mijn breder heupen en verhoudingsgewijs smallere taille, draag ik Mac spijkerbroeken. Zo perfect. Ik was ze zo min mogelijk en alleen op 30 graden.

  • Sanne
   Auteur
   16 september 2019 /

   Oh bedankt voor deze tip Petra! Dit klinkt voor mij namelijk bekend, altijd te strak op de benen en dan los om mijn taille. Ga ik onthouden. :)

 3. 14 september 2019 /

  Ik ben bang dat ik me schaam als ik een lijstje zou maken van wat ik dit jaar allemaal gekocht heb, haha. Ik merk wel dat ik ook eerder voor iets meer kwaliteit ga in plaats van mijn eeuwige “sorteren prijs: van laag naar hoog” op Zalando. Ik vind het echt zooooo gek dat je dit doet en dat bedoel ik op de meest positieve manier.

  Ik kan je geen tip geven voor dé jeans want ik ben er ook nog steeds hopeloos naar op zoek. Leuke tip voor de juwelen!
  Lees ook Het is een beetje een donkere week van KellyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Haha, ook een interessant experiment op zich! Je brengt me op ideeën, ik denk dat ik dat volgend jaar eens ga bijhouden, of in ieder geval een tijdje om bewust te blijven van wat ik na dit jaar nu allemaal ga inslaan. Oeh, dat van laag naar hoog sorteren is zó herkenbaar haha! Daar maak ik me ook schuldig aan. Alhoewel eigenlijk bijna al mijn kledingstukken wel goedkoop te noemen zijn en ik toch veel plezier van heb en het niet per se aan de kwaliteit merk. Denk dat jeans misschien dan wel weer zo’n item is waar ik nét wat meer aan mag besteden.

 4. 13 september 2019 /

  Knap dat je nog zo goed bezig ben! De jeans struggle is zeer herkenbaar. Een (winters)weer proof jas staat nu ook hoog op mijn lijst nu ik weer dagelijks op de stalen ros naar kantoor ga ipv met de auto.
  Lees ook Zomerse hotspot: Baai in Breda van JorindeMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Doffe ellende blijft het, een goede jeans vinden. Maar we geven de moed niet op! Haha, per stalen ros! Ik zou dan echt al wel een nieuwe jas moeten kopen dit jaar, want helemaal verregent aankomen op werk lijkt me toch niks. Ben benieuwd naar je nieuwe job trouwens!

 5. 13 september 2019 /

  Waaah, wat doe je het super! Inderdaad, het is ook weer niet de bedoeling dat je hierna meteen helemaal losgaat, maar ik zou het wel begrijpen als het wel zo is. Haha! Een goedzittende jeans is echt ZO belangrijk, daar mag je best wat in investeren. Ik vind zelf de jeans van Weekday heel erg fijn. Ze blijven lang mooi en rekken niet uit!
  Lees ook Groeien met Pinterest? 9 dingen die je elke dag kunt doen! van AnnaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Hahaha, we gaan het meemaken! Lijkt me sowieso leuk om nog een update na het no-buy jaar te geven met een lijstje met wat ik allemaal heb gekocht. Ben heel benieuwd. Weekday heb ik nog nooit geprobeerd! Goede tip, ga ik zeker onthouden.

 6. 13 september 2019 /

  Wat knap sowieso dat je een no-buy-year weet vol te houden. Dat doe ik je niet na, vrees ik, hoewel het op zich verder meevalt met mijn shopneigingen over het algemeen ;) Een fijne winterjas vind ik altijd echt een must. Ik heb drie jaar geleden een wat duurdere jas gekocht en ben daar nog steeds heel blij mee. Die was het geld echt meer dan waard. Mooie kettinkjes ook trouwens!
  Lees ook Waarom ik lastige ervaringen juist dankbaar ben? van RomyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Helemaal mee eens dat een winterjas wel een goede investering is! De jassen die ik heb hangen zijn eigenlijk allemaal goedkoop (en niet heel doeltreffend, maar oké), maar heb ik allemaal al wel een aantal jaar. Daar zou ik dus best wat meer geld in mogen steken. Volgend jaar dan maar!

 7. 13 september 2019 /

  Goedzittende jeans! Jezus! Ik heb begin dit jaar m’n eerste Levi’s gekocht en kan me eerlijk gezegd niet meer voorstellen dat ik zo lang in goedkope ‘nepperds’ rondliep. Hoe fijn, een flatterende high-wasted jeans die ook daadwerkelijk zijn pasvorm behoudt! Volgens mij heb ik de Mile High Super Skinny.
  Lees ook Review • Lush Candy Cane Toothpaste Jelly van Jessica J.My Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Ah dit geeft me toch weer hoop! Vorig jaar had ik met Black Friday als doel om Levi’s te kopen, maarrr… Ze bleken me totaal niet goed te zitten. Ik heb altijd het probleem dat ze aan de band super los zitten, terwijl ze om mijn benen te strak zitten. Geen gezicht! Ik hoor wel van meer mensen dat ze zo enthousiast zijn over Levi’s, dus ik denk dat ik volgend jaar eens op mijn gemakje heel veel jeans ga passen in de winkel en hopelijk zit er dan toch iets tussen dat me goed zit.

 8. 12 september 2019 /

  Ik ben een spontane shopper. Eigenlijk is shoppen geen leuke bezigheid voor mij. Ik doe het niet zo graag (jawel, en toch ben ik een vrouw, haha). Ik ben zo iemand die pas iets nieuw koopt als het oude versleten is of als ik nu toevallig in die winkel ben en plots iets zie dat ik eigenlijk wel nodig heb dan koop ik het zonder mij af te vragen of het wel een goed moment is. Dus mocht ik zo’n NoBuyChallenge doen, ik zou er wellicht geen moeite mee hebben denk ik..
  Lees ook ✘5 reasons why I smile Tag✘ van EvelyneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Ik denk ook dat jij die challenge zonder al te veel moeite door zou komen, als ik je reacties hier zo lees! Maar goed, ik denk dat die challenge voor jou ook helemaal niet nodig is. Ik daarentegen kon het wel gebruiken ;). Moet wel zeggen dat ik nu al maanden niet in de stad heb gelopen of heb geshopt en benieuwd ben of ik dat shoppen straks nog wel zo leuk vind.

 9. 12 september 2019 /

  Ohh, ik ken het concept van die kettingen met verschillende hangers niet. Ik heb laatst voor het eerst een kettinkje van My Jewellery gekocht, een zilveren met het teken van mijn sterrenbeeld (Waterman). Ik zou ook nog wel een paar mooie jeans willen hebben. Laatst heb ik wat oude broeken weggedaan, omdat die heel erg versleten waren (na zo’n vijf jaar), dus broeken zijn meer dan welkom, haha. Verder kocht ik vorige week een paar nieuwe sneakers, omdat ik ook twee paar sneakers had die helemaal versleten waren.

  Vind het nog steeds knap hoe je dit jaar zo volhoudt!
  Lees ook Oosterse maaltijden bij restaurant Oost in Roosendaal van MarloesMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Oh leuk! Ik vind die sterrenbeeld kettinkjes ook erg leuk. Vijf jaar is wel een hele mooie tijd om met je jeans te doen vind ik haha. Dan heb je de investering er in ieder geval goed uitgehaald ;). Vertel het me vooral als je ergens een fijne nieuwe spijkerbroek vind! Adresjes zijn meer dan welkom.

   • 17 september 2019 /

    In ieder geval bij Jeans Centre! Maar ook broeken van Only en H&M gaan bij mij gerust minstens vijf jaar mee, haha (niet alle broeken overigens).
    Lees ook Twee jaar Mevrouw Marloes van MarloesMy Profile

 10. 12 september 2019 /

  Blijf het ZO bizar knap vinden dat je dit dus gewoon al bijna een heel jaar volhoudt. Het is echt heel inspirerend! En jup – een goede jeans, dat is echt een staple. Ik heb op zich wel een paar fijne die ik graag draag, maar bij het ene shirtje staat een strakkere broek weer leuker en bij de andere een mom jeans enzo.. Vind het lastig, hihi. Ik ben al heel lang op zoek naar een zwarte skinny die gewoon zwart blijft. Ik heb er altijd eentje van de Only, maar die is na twee keer wassen al zo ‘vaal’.. Let me know als je ze straks in 2020 gevonden hebt, die jeans. Dan ga ik ook eens een kijkje nemen daar, hihi. En ik vroeg me dus altijd een beetje af of MyJewellery fijn was en of het snel ‘groenig’ zou worden, maar dat is dus niet zo? Misschien toch maar eens een poging wagen (: Liefs!
  Lees ook Eventjes trots zijn. Een beetje. van StellaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   15 september 2019 /

   Ja, herkenbaar! Ik heb nu alleen een zwarte skinny waar ik blij mee ben, hij heet geloof ik 80s skinny van Zara en dit is de tweede die ik heb. Wel eventjes geleden gekocht uiteraard, dus geen idee of ‘ie nog verkocht wordt. Kan niet zeggen dat ‘ie nog echt zwart is, maar goed… Heb ‘m dan ook echt héél veel gedragen dit jaar. Qua model zit ‘ie me wel heel goed! Mocht ik dé broek vinden, dan is dit nieuwswaardig genoeg om een post over te schrijven haha!
   Ik vind de kwaliteit van My Jewellery goed! Natuurlijk is het gold plated, dus je kunt niet verwachten dat het nooit verkleurd, maar het wordt absoluut niet snel groen. Ik heb ongeveer heel vorig jaar een ketting van My Jewellery gedragen (incl. zwemmen etc.) en die heeft het heel lang volgehouden. De twee kettinkjes die ik nu heb, draag ik ook al een aantal maanden bijna iedere dag en deze zijn nog helemaal niet verkleurd. Liefs!

 11. 12 september 2019 /

  Ik heb echt een jeanstic! Ik draag ook super vaak jeans dus ik vind het mega belangrijk dat ik echt mooie paren heb en ik raak dat ook nooit beu om te kopen. Jeans is eigenlijk mijn grootste valkuil :p Ik vind Monki heel fijn voor jeans! En zo’n winterjas staat eigenlijk ook op mijn lijstje. Ik heb wel een heel fijne warme jas maar die kan niet tegen nattigheid en ik heb een goeie regenjas maar die is niet heel warm dus ja :p
  Lees ook Herfstbucketlist van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   13 september 2019 /

   Oh Monki is wel een hele goede tip! Jaaaren geleden had ik daar een favoriete skinny gevonden die ik in twee kleurtjes had. Er zit er hier geen in de buurt, en daarom heb ik er nooit meer aan gedacht, maar misschien toch eens daar gaan kijken dus. Hm, ik zie het dilemma… Ik denk dat ik allereerst voor een waterdichte jas wil gaan want dat heeft met hond uitlaten toch wel m’n prio haha.

  • Sanne
   Auteur
   13 september 2019 /

   Oeh ben heel benieuwd hoe je die drie maanden dan zou vinden!

  • Sanne
   Auteur
   13 september 2019 /

   Haha ja helemaal waar! Het liefst lekker dik, waterdicht én met capuchon… Maar goed, dat is dan weer wat minder mooi ;). Misschien toch maar emigreren, dan is het probleem ook verholpen.

 12. 12 september 2019 /

  Goed dat je het hebt volgehouden. Ik koop meestal niet heel spontaan. Hoewel, als ik iets echt wil hebben, dan koop ik het en wil ik niet wachten tot kerst of mijn verjaardag. De spullen die ik heb, gebruik ik ook heel trouw. Sommige van mijn jurkjes draag ik echt al jaren. Ik koop dus vooral tijdloze dingen.
  Lees ook En opeens ben ik 30 van ShirleyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   13 september 2019 /

   Oh nee, dat kan ik me voorstellen! Ik heb die tijdloze kleding een tijdje geleden ook wel ontdekt en heb ook echt wel wat items in mijn kast hangen die ik al jaren heb en nog steeds met veel plezier draag. Goede basics vind ik bijvoorbeeld heel belangrijk.

 13. 12 september 2019 /

  Bij mij is het een combinatie, denk ik. Veel – en zeker duurdere dingen – komen bij mij op een wishlist, maar zo af en toe loop ik tegen iets aan waarvan ik denk: dat is echt heel handig. Maar eigenlijk geef ik sowieso weinig uit aan kleding, schoenen en sieraden. Boeken en bakspullen zijn meer mijn zwakte ;)

  Ik heb zelf aparte wandelschoenen en jassen die ik draag als ik met de hond ga wandelen. Hoef ik me ook geen zorgen te maken over modder of zand die erop komt. In de winter draag ik meestal zo’n softshell-jas bij het wandelen. Niet heel dik, maar ik heb het gauw warm, en zeker als je stevig doorloopt.
  Lees ook Over ouder worden en je favoriete leeftijd van AudreyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   13 september 2019 /

   Grappig om te lezen hoe iedereen toch weer andere zwaktes heeft. Bakspullen zou ik dan weer zonder moeite voorbij kunnen lopen (gebak daarentegen…). Wel ideaal, zo’n speciale hondengarderobe. Ik zou vooral een jas willen die echt waterdicht is. Dat is toch wel zo prettig!

 14. 12 september 2019 /

  Ik ben meestal meer van het spontane kopen, tenzij ik echt iets nodig heb. Nou probeer ik de laatste tijd dat spontane kopen ook even achterwege te laten, want mijn kledingkast is op dit moment prima gevuld, haha.
  Lees ook Vandaag is roze | Outfit van Ilona WielingaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   13 september 2019 /

   Haha, leuk om te lezen dat jij daar ook een beetje bewust van probeert te zijn! Ik denk dat ik ook altijd een beetje een mix van spontaan en gepland kopen was, voor dit jaar bedoel ik dan.

 15. 12 september 2019 /

  Wat knap dat je dit zo goed volgehouden hebt. Ik ben meer een spontane koper. Moet eerlijk zeggen dat mijn uitgaves aan kleding best meevllen. Ik draag elk stuk enorm vaak, dus ben er best zuinig mee. Af en toe plaats ik dure dingen wel op een wish list. Maar dat zijn meestal geen fashion items. Ik ben benieuwd naar je confession. Als je het zo brengt, heb ik direct een idee waar het over gaat, haha. Dus ben benieuwd of ik gelijk heb! ;-)
  Lees ook Het meer van Bohinj in Slovenië: Must-do’s! van SimoneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   12 september 2019 /

   Oh wat goed dat je zo zuinig bent op je kledingstukken! Was dat dus niet bepaald, vandaar dat ik mezelf een interventie heb gegeven ;). Ben nu wel benieuwd naar wat jouw vermoeden is haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.