5 volwassendingen die ik nóg niet onder de knie heb

Ik ben dertig! Het voelt een beetje onwennig, deze nieuwe leeftijd hardop zeggen, maar het is toch echt zo. Waar mijn moeder altijd riep dat ze niet kon wachten tot ze dertig was, keek ik hier minder naar uit. Nu het zo ver is, vind ik het gelukkig toch minder een dingetje dan verwacht. Het grote-mensen-huis is in de pocket en links en rechts worden er steeds meer baby’s geboren. Zo slecht is deze levensfase nog niet! Toch zijn er nog genoeg aspecten van het volwassenleven die ik nog niet hélemaal onder de knie heb. Ik deel ze in dit artikel.

Grote wasjes, kleine wasjes

Ondanks dat ik al ruim tien jaar op mezelf woon, ben ik nog altijd geen ster in de was doen. Zo betrapte ik mezelf er gisteren nog op dat ik tijdens een huishoudelijke black-out googelde in welk vakje het wasmiddel ook alweer moest en wordt Oma weet raad regelmatig geraadpleegd voor Eerste Hulp Bij Vlekken. Jesse heeft me ook al eens beticht van het laten krimpen van kledingstukken, maar van die uitspraak doe ik afstand aangezien ik uit voorzorg zo ongeveer alles op 30 graden was. It wasn’t me!

Boodschappenbeleid

Boodschappen doen is nog zoiets waar ik geen kaas van heb gegeten. Letterlijk zelfs. Want de kans is op een lege koelkast is groot in dit huishouden. Ondanks mijn goede voornemens lukt het me maar niet om fatsoenlijk boodschappen te doen, met af en toe pizza als ontbijt en frequente bezoekjes van onze vrienden van Thuisbezorgd als gevolg. Toch blijf ik het proberen, want zoals Peter-Jan Rens al zei: “Geef nooit op”. Dat ik hem quote is overigens een uitstekend voorbeeld van dat ik wél echt oud ben.

Opruimwoede

Diep van binnen denk ik dat er best een opgeruimd type in mij schuilt. Ik ben niet voor niets dol op Marie Kondo en kasten en lades in huis zijn over het algemeen erg organized. Tóch kan ik ook goed oogkleppen opzetten als het gaat om rommel. Zo duik ik na een feestje liever in bed dan dat ik de afwas nog snel doe. Zelfs the day after negeer ik die stapels glazen zonder probleem. Ik gok dat dit probleem pas verholpen is zodra die open keuken in huis komt (confrontatietherapie). Hetzelfde geldt trouwens voor droge was opbergen, alhoewel ik dat dit weekend braaf meteen heb gedaan. We komen er wel!

Loederplantenmoeder

Waar de meeste punten van dit lijstje 100% te maken hebben met mijn laksheid, is dit punt dat niet. Ondanks dat ik mijn stinkende best doe, wil het me maar niet lukken om mijn planten in goede gezondheid te houden. Ik kan zelfs cactussen laten doodgaan. De planten die ik nu in huis heb, gaan gelukkig al een tijdje mee, maar verliezen alsnog geregeld een blad of hebben verbrande puntjes aan de bladeren. Hopen maar dat dit ze niet fataal gaat worden!

Failure to lunch

Ik heb na jaren 9-to-5’en nog altijd niet onder de knie hoe je een fatsoenlijk lunchpakketje samenstelt. Dit laatste punt hangt waarschijnlijk samen met dat slechte boodschappenbeleid, maar heeft ook te maken met een gebrek aan inspiratie. Geregeld is een banaan dan ook mijn ontbijt én lunch en eet ik tussendoor nog een rijstwafeltje. Niet bepaald gezond natuurlijk en bovendien zijn er heel wat smakelijkere alternatieven. Hoog tijd om Pinterest eens te raadplegen voor wat broodnodige inspiratie.

Wat zijn dingen waar jullie ook nog altijd mee struggelen? Oh, en mochten jullie je na het lezen van dit artikel grote zorgen maken: nergens voor nodig! Er zijn gelukkig genoeg dingen waaruit blijkt dat ik toch wel écht oud wordt, maar dat kan ik beter bewaren voor een andere keer. ;)

Share:

33 Reacties

 1. 22 juni 2020 /

  Haha herkenbaar hoor! Niet perse een struggle die ik heb met volwassen worden, maar: ik kan écht niet wakker worden ‘s ochtends…. Kom dan ook regelmatig te laat. Ik vind het zo stom van mezelf en neem me steeds weer voor om eerder op te staan, maar het lukt gewoon niet.
  Lees ook Veranderingen en laatste loodjes van MarjoleineMy Profile

 2. 8 juni 2020 /

  Zo leuk om te lezen, heel herkenbaar ook. Ik kan een rommelige keuken of woonkamer ook makkelijk negeren, helemaal na een gezellig avondje :p. Sowieso moet ik dan even opstarten voordat ik meteen alles kan gaan opruimen. Het zal de leeftijd wel zijn. Vanaf 25 takel je af toch :’)?
  Lees ook Fashion favorieten #2: Midi jurk met bloemenprint en heuptas van AnnaMy Profile

 3. 4 juni 2020 /

  Ho wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die als 30-er moeite heeft met die typische huishoud-dingen. Nu voel ik mij al veel minder dummie, haha. Strijken vind ik bv een rotklus en je wil niet weten hoe vaak ik al mijn vingers heb verbrand aan dat strijkijzer.

 4. 27 mei 2020 /

  Hoera voor 30 al lijkt 26 voor mij dit jaar nog absolute horror (sorry). O en herkenbaar hoor. Ik woon ook al een paar jaar alleen maar boodschappen doen, ik kan dat niet. Ik doe aan boodschappenlijstjes maar dan nog vind ik het zo moéilijk om daaruit maaltijden samen te stellen. Voor ontbijt, lunch én avondeten? WAT? HOE?

  Gelukkig heb ik geen interesse voor georganiseerdheid. Dat scheelt.
  Lees ook Had je tien miljoen, wat zou jij dan doen? van KellyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Haha! Ik vond 26 misschien nog wel meer een ding dan 30 moet ik zeggen. 26 = niet meer begin 20 = oud. En vanaf toen was het gewoon steeds een jaartje erbij. Plus, sinds een paar jaar besef ik dat een jaartje erbij mogen tellen ook niet zo vanzelfsprekend is, dus ja: vieren die verjaardagen! Ik herken het 100%. Ik vergeet dan ook meteen welk ingredient bij welk gerecht hoort en wat er überhaupt op het menu stond. Vandaar dat ik Hello Fresh ook zo geweldig vindt.

 5. 27 mei 2020 /

  Wat een leuk artikel! Zo grappig dat we zo tegen overgesteld zijn! Ik heb echt totaal geen moeite met dit soort dingen, ik krijg echt geen rust in mijn hoofd als ik geen structuur heb. Maarja, dat is dan weer mijn OCD.
  Lees ook SHOPLOG | Femme Luxe Finery van KellyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Haha oh wat lijkt me dat heerlijk! Ik wil ook niet per se zeggen dat ik rust in mijn hoofd krijg van troepjes, maar opruimen… Dat gaat soms nét even iets te ver. ;)

 6. 27 mei 2020 /

  Haha zo leuk ook om dit te lezen! Wij gaan dit jaar samenwonen en ik ben heel benieuwd of ik ook met deze ‘struggles’ te maken krijg. Ik denk dat ik in het begin nog heel goed mijn best doet, maar dat het op ten duur toch anders gaat worden.

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Ik ben benieuwd hoe het jullie zal vergaan, dat volwassen leventje! Wel echt een super leuk vooruitzicht: samenwonen. Geniet ervan!

 7. 27 mei 2020 /

  Leuk verhaal dit. :) Ik sluit me aan bij het (niet zo goed) kunnen verzorgen van planten.. ik stop er al mijn liefde in maar ze blijven langzaam doodgaan. Beetje jammer. Oh ja en die opruimwoede heb ik ook niet bepaald. Gelukkig kan mijn vriend dat wel heeel goed en die ergert zich ook genoeg om het daadwerkelijk te doen. Lucky me. :)
  Lees ook 4x landen die indruk hebben gemaakt van EvelienMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Haha, wat is dat toch met die planten hè? Zo’n vriend heb ik ook nodig (grapje, wil de mijne niet inwisselen hoor). Wij kunnen er soms iets te veel prima mee leven allebei. Wat bij mij perfect werkt is mensen over de vloer krijgen, want in rommel en viezigheid mensen ontvangen dat doe ik dan weer liever niet. 😉

 8. 26 mei 2020 /

  Haha toffe blogpost! Ik was ook alles op 30 graden en gooi vaak zelfs alles bij elkaar qua kleur. Nog nooit een ongelukje mee gehad dus ik blijf zo maar verder doen :p Boodschappen doen gaat hier wel vlot. Ik maak een weekmenu en we gaan 1 keer per week naar de winkel. Maar ondanks dat is het qua lunch hier ook vaak povertjes. Ik eet vooral brood met kaas, haha :p Ook uit gebrek aan inspiratie en luiigheid.
  Lees ook Klein Geluk #1 van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Met kleur heb ik dus wél een paar keer goede kledingstukken compleet verpest. Vandaar dat ik nu alles religieus op kleur was haha. Volgens mij is het vooral belangrijk om net nieuwe kleuren eerst een keer te wassen en al hélemaal met rood. Daar ging ‘t bij mij dus mis. 😬 Dat weekmenu! Hoe pak je dat toch aan, het wil me helaas maar niet lukken. Al lukt het met Corona nu met moeite wel voor een dag op drie… #progress

 9. 26 mei 2020 /

  Oh wat heerlijk om te lezen Sanne, denk dat dit voor velen herkenbaar is. We worden dan wel ouder maar wat is volwassen he? Ik vind het soms maar veel gevraagd allemaal, nouja van mezelf dan denk ik haha? Ik merk dat als ik eenmaal structuur ergens in heb het opzich wel gaat, maar aangezien altijd alles weer anders lijkt te zijn schiet die structuur er weer bij in. Dan heb ik dus ook niet de boodschappen in huis die ik nodig heb en dan wordt het twee keer lunch ipv ook eens avondeten. Ik weet zeker dat ik meer voorbeelden heb, maar kom er nu even niet op. Achja hopelijk tijd zat om het allemaal zogenaamd onder de knie te krijgen ;)
  Lees ook Leuke boeken die ik las van SilkeMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Denk dat die vraag precies is wat het “probleem” is haha. Je dacht vroeger dat áls je volwassen was dat je dan alles wel voor elkaar had. Maar ja, dat blijkt toch allemaal nét wat anders te werken. De comments zijn in ieder geval een feestje der herkenning. Zo struggelen we allemaal wel ergens mee haha. 😬

 10. 26 mei 2020 /

  haha heerlijk artikel weer Sanne en sommige dingen zijn heel begrijpelijk. De was vind ik niet erg om te doen, maar mijn man moet nog steeds na 8 maanden een gat maken in ons kunstgras (beton gieten) en de droogmolen daar zetten. Nu moet ik alles op onze zolder laten drogen. Met beddengoed vind ik dat nou niet echt fantastisch haha.. maar verder krijg ik de boodschappen wel steeds beter onder de knie. Ik heb altijd een voorraad in de kast waar ik altijd alle kanten mee op kan en verder haal ik gehakt op gehaktdag (momenteel ben ik bezig met een endo dieet dus ik mag nu bijna niks meer), maar onze vriezer is altijd gevuld soms vergeet ik alleen wat gezonde vitamine scoren.
  Lees ook Ann Rocks Sneakers van Ziengs van RachelMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Ik vind de was ook niet erg om te doen gelukkig! Misschien wel het minst “erge” klusje in huis, maar ben er niet echt een talent in haha. Wat goed ook dat je voorraadkast altijd goed gevuld is. Wij maken ‘m vaak toch wel compleet leeg, op wat pasta en rijst na haha. Wel goed voor de lijn overigens, zo’n slecht boodschappenbeleid. 😛 Wat wij wél altijd hebben is diepvriesfruit. Kan ik zo een smoothie in elkaar draaien. Misschien een tipje voor de vitamines?

  • Sanne
   Auteur
   27 mei 2020 /

   Haha! Aan de bak dan, want ik kan je verklappen dat de tijd voorbij vliegt. 😬 Weer wat geleerd over de planten. Ik denk dat ze bij mij ook eerder dood gaan door te veel water dan te weinig, lesje geleerd.

  • Sanne
   Auteur
   25 mei 2020 /

   Haha, je artikel komt dan wel echt als geroepen! Ga meteen eens lezen, want ik kan dus wel wat hulp gebruiken. Truusje Weet Raad. ;)

 11. 25 mei 2020 /

  Ik kan met je mee praten over het eerste punt. Wassen is ook niet mijn sterkste kant.

  • Sanne
   Auteur
   25 mei 2020 /

   Ik ben heel blij dat ik hier niet alleen in sta. ;)

 12. 25 mei 2020 /

  Gelukkig heb ik nog zeven jaar voor ik deze dingen moet kunnen 😂🤷🏻‍♀️ Ik ben echt niet opgeruimd van mezelf, terwijl ik het vrolijkst ben in een opgeruimd huis. Mijn vriend is wel goed in opruimen. Hopelijk word ik dat ook met de jaren. Boodschappen doen gaat ons wel redelijk goed af. Wij maken elke week een menu met wat we eten en doen wekelijks boodschappen. De planten mag ik niet meer verzorgen, ik verzoop ze allemaal of liet ze juist verdrogen.
  Lees ook Mijn online “jacht” naar bruidsjurken van MarloesMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   25 mei 2020 /

   Haha, pas maar op! Time flies. Oh dat niet opgeruimd zijn, maar wel van een opgeruimd huis houden is ook zó herkenbaar haha. Rommel beïnvloed mijn humeur echt niet op een positieve manier, maar alsnog heb ik soms moeite met opruimen. Heeft er ook wel mee te maken dat we momenteel een vrij minimalistisch interieur hebben (lees: veel meubels verkocht voor verhuizing, en gaan het huis pas echt inrichten na de verbouwing), waardoor veel rommeltjes niet een eigen plekje hebben. Jaloers op jullie weekmenu’s! Dat zou ik zo graag willen haha.

 13. 25 mei 2020 /

  Nog gefeliciteerd! :D En haha heel herkenbaar hoor. Vooral met die planten…

  • Sanne
   Auteur
   25 mei 2020 /

   Dankje! Zo jammer, want ik vind planten in huis zo leuk. Fingers crossed dat mijn plantjes het nu allemaal nog even volhouden. Ze staan er grotendeels nog goed bij, maar ik doe ook maar wat qua verzorgen haha.

 14. 25 mei 2020 /

  Haha, heerlijk en hier en daar zeker herkenbaar. Ik kan reuzeburgerlijk zijn, maar ook genoeg volwassenheid die ik niet onder de knie krijg. De nieuwste op mijn lijst: boodschappen doen met een winkelwagentje. De afgelopen tijd verplicht en ik heb regelmatig mijn eigen schenen geramd of rakelings een gevaarlijk schap gescheerd. Wat was ik blij toen de mandjes weer verschenen van de week!

  • Sanne
   Auteur
   25 mei 2020 /

   Haha ook dit is zo herkenbaar! Ik pakte echt nooit een winkelwagentje, buiten verjaardagen en kerst om. Moet zeggen dat zo’n wagen ondanks de ongemakken toch ook best handig kan zijn! Wie weet hou ik die er wel in…

 15. 25 mei 2020 /

  Hahaha, heerlijk dit! En (nog?) gefeliciteerd met je verjaardag :)

  Eeeh, wat heb ik nog niet onder de knie… Ik herken wat je zegt over alles gewoon op 30 graden wassen omdat je geen idee hebt. En ik ben veel slechter in opruimen dan jij. Ik laat de boel wel heeeeel makkelijk de boel.
  Lees ook Bullet journal ideeën: een kijkje in mijn creativity journal van AudreyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   25 mei 2020 /

   Hahaha, better safe than sorry. Ik durf het er niet meer op te gokken, behalve bij handdoeken, beddengoed etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.