Terugblikblog #9: september 2019

Door het regelen van de hypotheek, gesprekjes bij de notaris en allerlei andere zaken die komen kijken bij het kopen van ons droomhuisje, is September echt voorbij gevlogen. Natuurlijk stond deze maand niet alleen in teken van dat huis (spoiler: maar een hoop wel!). Ik deel al deze lichtpuntjes met je in alweer de 9e terugblikblog van 2019.

★ Laten we maar beginnen met dat huis. Al vóór de eerste bezichtiging had Jesse grootse verbouwplannen. Gelukkig was ook ik snel om en gaan we nu een muurtje doorbreken (makkelijker gezegd dan gedaan?) om een open leefkeuken te creëren incl. nieuwe keuken mét kookeiland. Het plan was om dit meteen te doen zodra de sleutels binnen zijn, maar na lang wikken en wegen besloten we de verbouwing in het nieuwe jaar te doen. En die beslissing is voor mij écht een lichtpuntje! Ik ben namelijk vrij besluiteloos en onder druk die hoognodige knopen doorhakken wilde maar niet lukken.

★ Na mijn vorige verhuizing vond ik het inrichten van m’n huisje stiekem helemaal niet leuk. Juist daarom wil ik nu de tijd nemen. En al helemaal voor een dure uitgave als een keuken. De eerste stap is gezet, want we weten wat we allebei mooi vinden (bedankt, Pinterest!). Mijn harde eis: barkrukken aan dat eiland, want gezelschap tijdens het koken lijkt me wel wat. Positief puntje: Jesse is inmiddels overtuigd van de noodzaak van die barkrukken. Negatief puntje: de barkrukken (deze, maar dan taupe) die we nu in huis hebben kunnen niet mee, want deze zijn te hoog voor zo’n eiland.

★ Over eilanden gesproken… Ik ben helemaal happy, want het volgende tripje wordt gepland. Volgend jaar gaan we weer op family vacay en na Zakynthos en Santorini, wijken we deze keer af van Griekenland en is de bestemming het Kroatische eiland Brač. Kroatië staat al een poos op mijn verlanglijstje, dus ik ben door het dolle heen met deze uitstap. Jesse en ik plakken er nog een aantal dagen voor om Istrië en de Plitvice meren mee te pakken. Ik mag het hier vast niet openbaren, maar tijdens deze vakantie vieren we ook nog eens de 60e verjaardag van mijn vader. Dubbel feest!

★ Ik blijf ondanks die stromende regen terwijl ik dit typ nog even in de zonnige sferen hangen. Want ondanks dat het al bijna niet meer voor te stellen is, werden we in September getrakteerd op een paar bonus zomerdagen. Ik waardeer dat zonnetje voor mijn gevoel nog nét iets meer als er wat druilerig weer aan vooraf gaat, dus van deze laatste zomerdagen heb ik extra genoten. Helemaal fijn als die zonnige dagen dan précies in het weekend vallen.

★ In September mocht mijn Mister (Swipe) Right 30 kaarsjes uitblazen. Ondanks dat de jarige job middenin de drukste tijd van zijn leven zit door al het geregel van het nieuwe huis en grote ontwikkelingen binnen zijn eigen bedrijfje (trots!), moesten we hier natuurlijk wel even bij stilstaan. We vierden deze mijlpaal met een etentje met zijn gezin en mijn ouders en afgelopen weekend nog eens met een klein last-minute in elkaar geflanst feestje.

★ Afgelopen maand ging ik met een collega naar het Influencer Marketing Event. Ik vind het leuk dat ik als blogger én content medewerker ervaring heb met allebei de kanten van dit vak. Op dit evenement was het eventjes alsof ik weer in de collegezaal zat tijdens een interessant gastcollege. Zou er het studeren bijna van gaan missen! Ik schreef een artikel over de meest interessante insights van deze dag.

★ Ik zou het bijna vergeten te delen, maar ik heb deze maand mijn persoonlijke spaardoel behaald! Nu was dit specifieke bedrag niet écht het uitgangspunt van mijn doel om meer te sparen, maar wel een mijlpaal die ik toch mooi bereikt heb. Overigens wordt veruit het grootste deel van dit bedrag over een maandje doorgesluisd naar de verkoopster van het huis, maar dat mag de pret niet drukken. Het is me mooi wel gelukt, mede mogelijk gemaakt door dat no-buy year.

En dat was alweer September! Laat Oktober (en de sleutels van dat nieuwe huis) maar komen. Wat was jouw hoogtepunt van vorige maand?

32 Reacties

 1. 8 oktober 2019 /

  Altijd fijn als je je spaardoel kunt bereiken! En een keukeneiland – dat zou ik ook wel willen! Helaas is daar niet echt ruimte voor in ons nieuwe huisje – maar wie weet in de toekomst!
  Lees ook Herstelperiode na de operatie: Week 1 van LiekeMy Profile

 2. 7 oktober 2019 /

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, wat te gek zeg! Een jaren ’30 huis als ik het goed zie? Die zijn prettyyyyyy! En zo gezellig. Veel klusplezier alvast en wat goed trouwens dat je je spaardoel bereikt hebt! Dat is echt een opgave tegenwoordig hoor, sparen. Er is zoveel leuks, hahaha!
  Lees ook Fashion accessoires | Gouden oorbellen van Isabel Bernard van AminaMy Profile

 3. 2 oktober 2019 /

  Goed dat jullie even de tijd nemen! Beslissingen als een keuken zijn natuurlijk niet niks! Ik ben zeeeer benieuwd wat de planning in het nieuwe jaar precies gaan zijn :)
  Lees ook Gratis Lush masker van Lisa HeleenMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Ah thanks Larissa! Lief :) Ik zal jouw blog ook eens gaan bekijken!

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Ah wat bijzonder dat je zoveel met Griekenland hebt! Ook dat de kat er zelfs vandaan komt, heel leuk :)

 4. 1 oktober 2019 /

  Ah die barkrukken begrijp ik volkomen! Dat had ik ook wel gewild, ik vind sowieso onze keuken top alleen door de overkapping missen we enorm veel licht.. misschien in de toekomst toch maar een koepel erin maken? En ik ben benieuwd naar jullie klus/inricht avontuur! Veel succes alvast <3
  Lees ook iDeal of Sweden van RachelMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   1 oktober 2019 /

   Haha, ja ik weet niet wat het is, maar ik vind dat gewoon zoiets gezelligs hebben! Wat gezelschap tijdens het koken heeft wel wat, nu sta ik toch altijd afgezonderd. Veel licht in huis vind ik ook heel belangrijk! Ik denk dat wij volgend jaar als we die verbouwing gaan doen ook gaan kijken naar een lichtkoepel. Ik denk dat het zonder met die uitbouw ook best donker gaat worden en dat lijkt me niet zo fijn. Maar goed… Ook maar eens naar alle kosten kijken natuurlijk ;). Ik kijk normaal bijna nooit vlogs, maar ga die van jou toch eens kijken ter inspiratie voor het klussen! Thanks <3

 5. 1 oktober 2019 /

  Haha “mijn harde eis”, gelijk heb je! Ik vind een keuken echt belangrijk, daar zit het meeste “leven in huis” vind ik. Die zonnige weekenden waren inderdaad top hè! Ik denk dan altijd: “en nu is het de laatste zomerdag” en dan komt er nog ééntje en dan is die nog leuker dan de vorige.

  • Sanne
   Auteur
   1 oktober 2019 /

   Streng doch rechtvaardig, al zeg ik het zelf. ;) Ik vind dat dus ook! Wij draaien daarom ook de huidige indeling van het huis om, zodat de keuken groter is en het woongedeelte wat kleiner. Ik vind een grote leefkeuken fijn en een knus woonholletje met de bank etc. ook! Ja, dat had ik ook steeds. Daardoor sta je wel een stuk meer stil bij die fijne dagen hè, in de zomer neem je ze maar voor lief.

 6. 30 september 2019 /

  Hoe spannend was September wel niet voor jou?! Oh en ik heb ook wel genoten van die heerlijke nazomerse dagen in September. Nu is het herfstweer, maar verlang ik wel naar de droge herfstdagen waarin ik rondwandel met mijn camera ;)
  Lees ook Op tv #8 | Najaarprogramma’s van EvelyneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   1 oktober 2019 /

   Ja, nogal! Daar is deze blog altijd wel erg goed voor, even stilstaan bij wat je allemaal wel niet meemaakt en doet. Ik vind herfstdagen met een zonnetje heerlijk, maar die regen van de afgelopen dagen? Liever niet! Dan blijf ik toch liever binnen zitten.

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Inderdaad, als ik het zo opsom voel ik me ook wel heel erg lucky met zulke mooie vooruitzichten. :)

 7. 30 september 2019 /

  Oh, als ik in functie van m’n fulltimebaan op bijscholing ga, krijg ik ook altijd een beetje heimwee naar de schoolbanken! En uhm, als jullie toch muurtjes gaan uitbreken, kan er vast ook wel ergens een bad bij, toch? 😉
  Lees ook Review • Lush Mercury Retrograde Bath Bomb van Jessica J.My Profile

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Haha, wie had dat ooit gedacht hè! Alhoewel, ik moet eerlijk zeggen dat ik hoorcollege’s stiekem altijd best interessant heb gevonden. Heb er in mijn hele schoolcarrière maar weinig geskipt. AH! Die badkamer… Haha hou er maar over op, want je plant echt een zaadje in mijn hoofd. Ik heb gisteren dus van die grote “emmers” voor volwassenen opgezocht, maar dat lijkt me het toch ook net niet helemaal. Ga zeker kijken of dit misschien tóch een optie is zonder dat heel de badkamer opengebroken hoeft te worden.

 8. 30 september 2019 /

  Fijn dat jullie de verbouwing gaan uitstellen! Ik zou er toch ook liever iets langer over nadenken en er gaat sowieso ook veel tijd en energie in zitten dus het lijkt me dan aangenamer om het niet snel snel in orde te willen maken. Zo’n keukeneiland met barkrukken lijkt mij ook heel fijn, al denk ik dat wij dat niet gaan doen. Wij hebben al een jaar ofzo een keuken op het oog maar tegen dat wij ooit gaan verbouwen hebben ze het ding waarschijnlijk niet meer :p
  Lees ook Dagboekje van week 39. van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Ja, zo blij mee! Ben al zo slecht in knopen doorhakken, maar het wordt nog moeilijker als je het allemaal puur in je hoofd moet plannen en niet even met je meetlintje door het huis kunt gaan. Ben benieuwd naar wat voor soort keuken jullie op het oog hebben!

 9. 30 september 2019 /

  Ik ben nu al benieuwd naar jullie nieuwe keuken, het klinkt in ieder geval heel tof. Ooit hoop ik ook een mooi keukeneiland te hebben, haha.
  Ik moet zeggen dat ik wel onwijs blij ben dat het eindelijk herfst is, ondanks de buien van de afgelopen dagen.
  Lees ook Kleine blijmakers van september van Ilona WielingaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Haha, echt zo’n “one day” dingetje is het wel hè. Ik zie ook echt wel voordelen van de herfst, maar die regen? Daar ben ik nog niet helemaal aan gewend hoor.

 10. 30 september 2019 /

  Goed dat je nu wat meer tijd hebt om de knopen door te hakken. De plannen voor de keuken klinken in ieder geval tof! Een vakantie in het vooruitzicht hebben, is altijd fijn. Dat werkt zoveel lekkerder vind ik.
  Lees ook 8x bijzondere hotels in IJsland van ShirleyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Dat vind ik dus ook! Maakt niet uit hoe lang ik nog moet wachten, maar alleen al het vooruitzicht vind ik heel fijn.

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Oh lekker eten is sowieso één van mijn favoriete dingen dus dat is altijd fijn!

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Ja, heel fijn! Vooral omdat het toch wat makkelijker kiezen is als je echt al in het huis woont.

 11. 30 september 2019 /

  Zo’n huis kopen en alles wat daar dan bij komt kijken, kost inderdaad behoorlijk wat tijd. Goed dat jullie er ook de tijd voor (kunnen) nemen. Misschien maakt dat ook wel dat je er meer van kunt genieten. Dat hoop ik in ieder geval voor je!
  Lees ook Mijn talenten en mijn ‘degradatie’ van NaomiMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Dat hoop (en verwacht!) ik wel :). Ik merk dat er nu in ieder geval veel minder druk op zit en we zijn van plan om alles in projectjes aan te pakken. Niet alles in één keer af willen hebben scheelt al een hoop.

 12. 30 september 2019 /

  Wat goed dat jullie de tijd nemen voor alle verbouwplannen! Zo’n verbouwing kost nogal wat energie, net als spullen uitzoeken natuurlijk. Jullie kookeiland met barkrukken klinkt in ieder geval al geweldig. Het tripje naar Kroatië is ook zeker geen slecht vooruitzicht. Iets fijns ter ontspanning voor na de verhuizing! :)
  Lees ook Action-aankopen | Washi tape, kerstpapier & vrolijke servetten van RomyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   30 september 2019 /

   Yes, zo blij met dat uitstellen! Komt altijd meer bij kijken dan je verwacht en ik ben sowieso vrij dramatisch in knopen doorhakken. Dat kookeiland is wel echt iets wat ik altijd al heb gewild, dus die komt er sowieso. En inderdaad… Die vakantie is heel fijn! Duurt nog wel een tijd voor we gaan, maar het vooruitzicht is al heerlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.