De leukste & beste restaurants in Pyrgos, Santorini

Santorini reisgids: de leukste & beste restaurants in Pyrgos | www.sannetimmermans.nl

Voor mij is één van de leukste dingen om te doen op vakantie (of eigenlijk altijd wel) lekker eten! Niks leuker dan restaurantjes ontdekken en de lokale cuisine proberen. Nu bevalt me dit op de ene vakantiebestemming een stuk beter dan op de andere, maar in Griekenland is de lokale keuken zeker geen straf. Tijdens mijn vakantie op Santorini verbleef ik in het dorpje Pyrgos. Uiteraard heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om een hapje te eten bij verschillende restaurants in Pyrgos én deel ik mijn favorieten met je.

Santorini reisgids: de leukste & beste restaurants in Pyrgos | www.sannetimmermans.nl

Brusco

Bij dit rustieke cafeetje kun je terecht voor koffie, wijn en lokale hapjes. Het zaakje zit midden op het gezellige dorpsplein en er is genoeg plek om buiten plaats te nemen op het sfeervolle terras in de schaduw van de bomen. Een aanrader is één van de verschillende mezze planken bestellen om samen te delen. Ik ben niet zo’n zoetekauw, maar volgens een local (én mijn vader) zijn de taartjes hier ook erg goed.

Kantouni

Dit restaurantje zit pal naast Brusco en hier is het eigenlijk net zo leuk zitten en even lekker. Deze twee restaurants in Pyrgos serveren lokale gerechten, dus is het bij de één druk, dan is het zeker geen probleem om bij de ander plaats te nemen. Ook hier is het een aanrader om per tafel een aantal verschillende gerechtjes te delen.

Metaxi mas

Net buiten Pyrgos zit deze gezellige taverna verscholen. Parkeer bij de kerk en loop de trap af om bij deze verborgen parel uit te komen. Door de verlichting en locatie (of is het de raki?) is ’s avonds de sfeer hier geweldig, maar bij daglicht kun je weer beter genieten van het uitzicht. Doordat je hier ook tussen locals eet, weet je dat het met het eten wel goed zit! Bestel van de menukaart gerechten van de pagina met “Island cuisine” voor lokale lekkernijen. De witte aubergine is een aanrader!

Botargo

Je vindt deze upscale eetgelegenheid door de bordjes te volgen richting het hoogste punt van Pyrgos. Dit restaurant is gevestigd in een gerestaureerd herenhuis uit de 18e eeuw dat helemaal bovenaan de berg ligt. De prijzen liggen hier een stuk hoger dan bij de gemiddelde taverna, maar het is zeker de moeite waard als je een fancy avondje uit wilt tijdens je vakantie.

Santorini reisgids: de leukste & beste restaurants in Pyrgos | www.sannetimmermans.nlRosemary

Bij dit restaurantje in het oude dorpscentrum kun je ‘s avonds heel sfeervol zitten op het terras dat over twee verdiepingen verspreid is. Ook de bediening wis dik in orde, maar eerlijk gezegd was het eten niet om over naar huis te schrijven, omdat meerdere gerechten niet warm genoeg waren. Toch een vermelding in deze blog, omdat ik denk dat wij gewoon pech hadden. 

En dat waren mijn vijf favoriete restaurants in Pyrgos! Ga je binnenkort op vakantie naar Santorini? Dan zou ik zeker dit dorpje niet overslaan en een hapje eten bij één van deze restaurantjes voor een Griekse maaltijd. En als ik nóg een aanrader mag doen? Bestel eens de lokale fava, een puree van boontjes die bijna overal wel op de menukaart staat, in een van deze restaurants in Pyrgos of in een ander dorpje op Santorini.

Meer lezen over Santorini?

Santorini reisgids: alle info die je nodig hebt
Wat te doen op Santorini: 5 dingen die je gedaan moet hebben
De dorpjes die je zeker wilt bezoeken op Santorini

2 Reacties

  1. 8 november 2018 /

    Dit vind ik ook heeeel interessant én hongeropwekkend (is dat een woord?). Nu zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.