Terugblikblog #11: november 2019

Hoe het kan mag Joost weten, maar het is toch echt zo: november zit er alweer op! Nu de laatste maand van het jaar is afgetrapt, is het hoog tijd om terug te blikken op november. Dit waren daarom mijn lichtpuntjes van de vorige maand!

★ Ik trap dit lijstje af met iets dat letterlijk voor wat lichtpuntjes zorgt. Je kunt het gezien de tijd van het jaar misschien al wel raden: de kerstboom staat! Afgelopen weekend ging deze Grinch overstag en zijn we richting het tuincentrum gegaan om dan eindelijk dé kerstboom uit te kiezen. Dat bleek nog best een klus, want: te kaal, te hoog, te smal, te groen (ja, echt). Blijkbaar zijn er heel wat eisen waar die ultieme boom aan moet voldoen, maar het is ons gelukt! Half dan. Want hij mag dan wel staan, maar helemaal af is ‘ie nog niet zonder kerstballen en -ornamenten. Die moeten nog even gescoord worden dus! Vanwege mijn drukke (werk)planning vrees ik dat dat alleen nog even op zich laat wachten. Ach ja, het begin is gemaakt, zullen we maar denken!

★ In november werd een oude vriendschap nieuw leven ingeblazen. Ik ging een hapje en drankje (plak achter die laatste nog maar een s’je) doen met mijn voormalige bestie van de middelbare school nadat we elkaar jaren niet zagen. Eigenlijk stom hoe zulke vriendschappen kunnen verwateren zonder een reden, toch? Ik denk dat het na de middelbare school gewoon een stuk minder vanzelfsprekend is om contact te hebben en dat je daardoor meer moeite in zo’n vriendschap moet steken. Iets waar ik niet altijd even goed in ben. Gelukkig is het nooit te laat om de draad op te pakken, bewees deze gezellige avond maar weer. Snel een nieuwe afspraak inplannen dus!

It’s beginning to look a lot like Christmas, op kantoor in ieder geval, want thuis hangen er nog nét wat minder (=0) ornamenten in de boom.

★ Ik verklapte in mijn artikel over mijn spaardoel van 2019 al dat ik een goede bestemming heb gevonden voor een deel van mijn spaarcentjes. De kans is namelijk aanwezig dat ik met een vriendin op vakantie ga naar Vietnam! Toen dit idee spontaan op kwam zetten, voelde ik me eigenlijk wel bezwaard. Want: een prijzige verbouwing in aantocht én ik vond het toch wat sneu om mijn ontzettend hardwerkende vriend achter te laten. Na lang beraad en overleg met de adviesraad (lees: pa & ma, en Jesse natuurlijk) besloot ik dat het tóch een goed idee is. Ik heb niet voor niets hard gespaard én bovengenoemde vriend heeft het komende jaar waarschijnlijk weinig tijd om dagen vrij te nemen. To be continued, dus.

★ Ik besefte me in november dat ik over een half jaartje al 30 word. Dat was eventjes schrikken! Om me mentaal voor te bereiden op deze mijlpaal, werkte ik een lijstje af met 30 dingen die je, blijkbaar, gedaan moet hebben voor je 30e verjaardag. Conclusie: zo erg is het nog allemaal niet met me gesteld. Puntje blijft dat ik die 3-0 heel heftig vind, maar tegelijkertijd voel ik dat ik het allemaal steeds meer accepteer, dat hele ouder worden. Wie had dat ooit gedacht?

Een snapshotje van toen ik als derde wiel een drankje ging doen met mijn zusje en haar kersverse geregistreerde partner.

★ Hij is weer terug van weggeweest, de vermelding van de maandelijkste random act of kindness van Jesse. Deze maand verraste hij me met een poké bowl met carrot cake na. Deze verrassing verscheen opeens aan de deur via Thuisbezorgd toen ik een avondje alleen thuis zat. Doordat hij een eigen bedrijf heeft dat begint te lopen, zien we elkaar maar weinig de laatste tijd. Sterker nog: we treffen elkaar de meeste avonden pas in bed en hij is vaak al weg voor ik uit bed kom. Niet zo heel gezellig, maar we weten dat het allemaal van tijdelijke duur is. Juist daarom is zo’n verrassing heel fijn! We proberen nu ook dagelijks een telefonisch “meeting momentje” in te lassen om toch even bij te kunnen praten.

★ Ook een kleine recap van mijn activiteiten met the fam kan niet ontbreken in dit maandoverzichtje. Het meest bijzondere was toch wel dat één van mijn zusjes een geregistreerd partnerschap aanging. Hierbij werd nadrukkelijk vermeld dat het géén trouwdag was, maar toch vierden we deze gebeurtenis met een lunch met beide families. Ook at ik weer een paar keer bij mijn ouders. Vond m’n moeder wel een gezellig plan, aangezien ik dus meestal alleen eet. Biggie vind het ook een topidee, want ik drop hem dan steeds af bij “tante Marie” (mijn zusje Marieke, dus) voor een avondje vertier. Tot slot ging ik ook voor het eerst met mijn ouders een kijkje nemen bij Jesse’s werk. Leuk om eindelijk gezien te hebben!

En dat waren mijn lichtpuntjes van november. December wordt bij mij een drukke, maar vooral gezellige maand. Waar kijk jij het meest naar uit in de laatste maand van het jaar?

27 Reacties

 1. 12 december 2019 /

  Yay voor de kerstsferen en kerstbomen. Onze moet (door omstandigheden) nog worden opgezet deze dagen… Wat verlaat maar dat kan de pret niet drukken. Straks ook met allerlei cadeautjes eronder, leuk!

  Op naar een fijn December<3
  Lees ook MOM LIFE | Het leven met een 5 maanden oude baby van SaskiaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   11 december 2019 /

   Thanks! :) Ook wel even fijn… Stilte voor de storm, haha.

 2. 9 december 2019 /

  Haha, stiekem ben ik ook een beetje een Grinch. Ik vind kerst best leuk en kan echt genieten van kerstbomen om mij heen, maar zelf hoef ik hem gewoon niet perse te zetten of zo. Ik vind ons huisje gewoon al zo gezellig. Ik kreeg trouwens wel een heel lief kerstornamentje cadeau van mijn zus; een hond! ‘Hondjes eerste kerst’ zei ze, ten overvloede natuurlijk, erbij;-) Dus die hebben we wel een heel speciaal plekje gegeven bovenop de kast. Juist ja, waar ‘het hondje’ niet bij kan!
  Lees ook Hohohoho | Bij The body shop vind je genoeg inspiratie voor jouw kerstcadeau! van bychristianaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   11 december 2019 /

   Haha! Gelukkig ben ik niet de enige Grinch. Ik ben al wat aan het ontgrinchen overigens, want ik moet toegeven dat ik die boom in huis toch wel echt een toevoeging vind. Ik heb ook een hondenornamentje van mijn zus gekregen als bedankje voor het “dogsitten”. Toevallig!

 3. 8 december 2019 /

  Ik wil ook een boooooom! Ik zag daarnet bij Jennie van Jennie from the Blog een klein boompje en ik denk dat ik er ook zo eentje ga halen! Mijn vriend is namelijk ook echt een Grinch en bovendien zou onze kat een grote boom met de grond gelijkmaken, haha. Een kleintje kan ik nog op een kast zetten zodat ze er niet bij kan.
  Lees ook Review • Lush Abombinaball Bath Bomb van Jessica J.My Profile

  • Sanne
   Auteur
   11 december 2019 /

   Ja! Een kleine boompje is net zo leuk vind ik. Dus ik zeg: doen! Hoef je ook meteen niet zoveel ballen in huis te halen waardoor het een minder dure grap is. ;) Ik heb dit jaar ballen van mijn ouders geleend overigens, dus ook hier is het niet zo duur haha.

 4. 4 december 2019 /

  Wat een fijne maand heb je gehad, alhoewel het niet fijn is dat jij en je vriend elkaar weinig zien. Hoe lief is dat dan dat hij je verrassingen geeft!
  Lees ook Dit was.. | November 2019 van EvelyneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 december 2019 /

   Dat vind ik ook! Het idee dat het tijdelijk is, maakt ook veel goed gelukkig.

 5. 4 december 2019 /

  Spannend die Vietnam reis! Das iets om naar uit te kijken. Ik wil volgend jaar ook met een vriendin eens een reisje maken maar we gaan ons gewoon bij Spanje houden denk ik, hihi. En wat lief van je vriend dat hij je eten laat bezorgen. ‘t Zijn toch de kleintjes die het hem doen hé :)
  Lees ook Ik denk dat ik er weer ben. Soort van. van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Dat is zeker iets om naar uit te kijken! Mijn lievelingsding om naar uit te kijken, zo’n reisje. Hoop heel erg dat het door gaat, maar dat heb ik grotendeels zelf in de hand. ;) Plannen en vrij vragen dus. Spanje is ook super leuk! Ik ben afgelopen jaar naar Frankrijk op vakantie geweest en stond er toen ook bij stil hoe leuk Europa eigenlijk is. Genoeg leuke plekjes om te ontdekken hier, en lekker weer hebben ze in Spanje ook gelukkig.

 6. 3 december 2019 /

  Wat fijn dat je op vakantie gaat, het is je gegund :D! Die verwaterde vriendschappen herken ik ook wel. Grappig dat je met sommige weer de draad op kunt pakken inderdaad, maar dat is ook weleens anders. En wat lief die verrassing van je vriend!
  Lees ook 10 x Betaalbare Sinterklaas cadeautjes onder €10! van AnnaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Ah wat lief Anna! Dat is zeker ook weleens anders. En als dat zo is, dan is dat zo… Denk ik dan maar. Wel heel jammer, maar dan heb je allebei gewoon een te anders leven op dat moment denk ik. Super lief hè, vooral ook dat het een poké bowl was vond ik heel lief haha. He knows me! ;)

 7. 3 december 2019 /

  Wat gaaf dat je weer een oude bestie erbij hebt! Altijd mooi om zoiets weer nieuw leven in te blazen. Je veranderd nog mega veel en je gaat ieder je eigen weg.. daardoor verwateren vaak dit soort vriendschappen! En wat lekker dat je boom al staat hahah ja wij mensen stellen hoge eisen! Een fijne dag nog en 30 is helemaal niet erg, vooral niet met jouw uiterlijk want je ziet eruit als een jaar of 25! ;) he die heb je alvast in de pocket!
  Lees ook dR Amsterdam Portemonnee van RachelMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Leuk hè! En nu het contact niet weer laten verwateren. En inderdaad, bij ons was het vooral dat we opeens niet meer dicht bij elkaar in de buurt woonden. Dan moet je toch meer moeite in zo’n vriendschap steken. Hahaha, ja erg hè! Ik realiseerde me ook toen ik in de winkel stond hoe erg het was dat ik zo’n boom zo op z’n uiterlijk aan het keuren was. Ahhhh wat lief, die is zeker in de pocket!

 8. 3 december 2019 /

  Yay! De kerstboom staat! Ik moet van mijzelf nog even wachten, tot Sinterklaas weer weg is ^^. Ik herken het ook wat je zegt, ik ben veel van mijn vriendinnen erg dankbaar dat ze zo low maintenance zijn. We kunnen elkaar soms tijden niet zien of spreken, maar als we elkaar zien is het altijd weer helemaal gezellig. 2020 klinkt dus wel als een heel spannend en leuk jaar voor jullie: nieuw bedrijf, verre vakantie, aan de slag met het huis :D Heel leuk!
  Lees ook Wat mij bij is gebleven aan voor de 3e keer 2 weken in Taiwan verblijven + foto’s van LouiseMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Stap 1! Ik heb het al lekker vroeg gedaan, zonder ballen maar goed, omdat ik komend weekend geen tijd heb en het anders ook zonde vond dat ‘ie maar zo kort kon staan. Ik heb gelukkig ook vriendinnen die ik eens in de zoveel tijd zie zonder dat we dit erg vinden. Juist fijn dat je ondanks alles tijd voor elkaar maakt en bij kan praten. :) Inderdaad! Best wel wat grote dingen als ik het zo op een rijtje zie staan.

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Oh wat gezellig! Leuk om zoiets met je moeder te doen. Waar gaan jullie heen?

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Haha, ik geef je groot gelijk hoor! Ik moet alleen komend weekend werken en vond het zo zonde om ‘m maar voor zo kort in huis te halen. Wel super leuk dat je zo’n mooie kan uitzoeken. Nu ik beter naar mijn boom kijk, is het misschien niet moeders mooiste, maar ach… Het is een kerstboom.

 9. 3 december 2019 /

  Yay!! Bij ons staat de kerstboom ook al. Zo gezellig!! Die pump is trouwens wel echt heel gaaf! Ik ga deze maand nog even opzoek naar extra toffe ornamenten :D

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Haha, leuk hè! En heel passend voor Sacha & Manfield. :) Ik zie zoveel leuke ornamentjes voorbij komen de laatste tijd. Zou er wel een paar van Sissy-Boy nog willen halen.

 10. 3 december 2019 /

  Wat gaaf zeg, die reis naar Vietnam! En hoe leuk dat de kerstboom al staat! Ornamenten of niet, het is al stap 1 dat je de perfecte boom hebt staan. Die zoektocht moet ik volgende week nog aangaan ;) Oude vriendschappen nieuw leven inblazen vind ik ook altijd heel waardevol. Het is toch jammer dat vriendschap soms zo kan verwateren. Ik had zelf op de basisschool een goede vriendin die ik in de brugklas totaal uit het oog verloor. In de vierde klas bleken we stomtoevallig een paar vakken met elkaar te hebben. Ik besloot in les 1 naast haar te gaan zitten en te kijken of we nog steeds goed konden kletsen. Inmiddels is onze vriendschap alweer 11 jaar verder :)
  Heel lief trouwens, die Thuisbezorgd-verrassing! En slim bedacht om dagelijks via de telefoon bij te praten tijdens deze drukke periode. Altijd fijn om elkaar op die manier toch even te spreken.
  Lees ook Een zomerjurk dragen in de winter (ook als koukleum!) | 7 tips van RomyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 december 2019 /

   Yes, ik hoop zo erg dat het doorgaat! Nog geen tijd gehad om er goed naar te kijken, maar daar moet ik toch echt eventjes werk van maken. Perfect is een groot woord hoor! ;) Maar goed, ik vind het al gezellig dat er een boom in huis is. Wat leuk dat die vriendschap na een paar jaar toch weer opgepakt is. Soms is er ook helemaal geen reden, maar gebeurt zoiets gewoon. Dat was bij ons ook het geval. Afstand, drukke agenda’s, life… Yes inderdaad! Belangrijk om toch contact te houden, ondanks dat je elkaar niet veel ziet.

 11. 3 december 2019 /

  Yaay, ik heb zo veel zin om de kerstboom op te zetten. Wij gaan er donderdagavond een kopen zodat we hem dit weekend kunnen versieren. Leuk dat je een oude vriendschap weer leven hebt ingeblazen. Ik ben soms zo slecht in het onderhouden van vriendschappen. De weken vliegen voorbij en opeens is er weer een maand verder. Ik kijk erg uit naar de kerst. Lekker eten en gezellig met de hele familie💫
  Lees ook Doelen december van Edith-SofiaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 december 2019 /

   Dat herken ik zo erg! Volgens mij was het zelfs een van mijn goede voornemens om vriendschappen beter te onderhouden, maar daar zal ik later deze maand nog eens op terugblikken. Lekker eten met familie kijk ik ook heel erg uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.