Terugblikblog #3: maart 2019

Het is weer tijd voor mijn derde terugblikblog van 2019 (en ooit, overigens). Maart was voor mij een goede maand, voornamelijk doordat er maar liefst twee tripjes op de kalender stonden. Natuurlijk heb ik niet alleen maar gereisd deze maand en waren er ook nog andere lichtpuntjes. Deze deel ik met je in deze post.

Lichtpuntjes

★ Voor het eerst in mijn Brabantse leven skipte ik Carnaval. Op mijn jaartje high school na dan, want in Californië blijkt het feest ook niet fanatiek gevierd te worden. In plaats van hossen in de polonaise ging ik op een klein stedentripje in eigen land. Op zaterdagavond was ik alweer terug onder de rivieren, dus het had prima gekund, maar eigenlijk had ik er dit jaar gewoon even geen zin in en dat vond ik helemaal prima.

★ Dat stedentripje waar ik het net al over had, is zeker ook een eigen lichtpuntje waard. Ik vertrok met mr. lover lover voor één nachtje naar Utrecht. We hebben die ene dag goed benut met onder andere het beklimmen van de Domtoren en een rondvaart over de grachten. Grappig hoe je door zo’n dagje de toerist uithangen echt het gevoel hebt dat je er even tussenuit bent geweest. Note to self: vaker doen!

Terugblikblog #3: maart 2019 | www.sannetimmermans.nl
Natuurlijk even op de knie gegaan om de Dom vast te leggen

★ In maart ging ik ook aan de slag met het creëren van de ultieme ochtendroutine. Ik schreef over het boek The Miracle Morning en probeerde de tips uit dit boek toe te passen op mijn eigen ochtend. Of ik inmiddels iedere ochtend mediteer? Nou, nee! Maar wel kan ik zeggen dat er echt al verbetering in de ochtenden zit. Dat wil ik in ieder geval vasthouden en wellicht komt die perfect ochtendroutine er dan toch nog ooit van.

★ Dit jaar deed ik voor het eerst mee aan de Week Zonder Vlees. Ik zag in het weekend voorafgaand aan deze week opeens dat dit initiatief die maandag van start ging en stelde meteen een weekmenu zonder vlees samen. Hoe het me is bevallen? Goed! Wat ik hier vooral mee wil bereiken is dat ik wat vaker aan een gerecht zonder vlees ga denken, want alle kleine beetjes helpen. Bovendien zijn er meer dan genoeg lekkere gerechten zonder vlees, dus eigenlijk moet dit helemaal geen probleem zijn.

Terugblikblog #3: maart 2019 | www.sannetimmermans.nl
Deze vega risotto stond op het menu tijdens de Week Zonder Vlees

★ Ook deze maand stonden er weer een aantal leuke afspraken gepland. Misschien wel de leukste afspraak was de tweede editie van Meet the Fockers (zoals mijn vader het noemt), waarbij we op een zonnige zondag gezellig wat gingen drinken met ouders & schoonouders aan de haven van Tilburg. Gelukkig ging het er deze zondag niet aan toe als in de film, en is het weer voor herhaling vatbaar.

★ Het laatste weekend van maart was het ein-de-lijk tijd voor een stedentrip naar Lissabon met mijn collega slash vriendin Simone. Op Instagram deelde ik al een aantal statistieken over dit reisje: we beklommen 189 verdiepingen, wandelden 42 kilometer en aten 7 pastéis de nata. Maar het belangrijkste is dat ik er weer ontelbare leuke herinneringen bij heb. Natuurlijk schreef ik ook een uitgebreider verslag van onze avonturen in de Portugese hoofdstad.

★ En tot slot, op verzoek, een kleine ode aan Jesse in dit maandverslag. Deze maand wist ik het voor elkaar te krijgen om mijn basic, zwarte rokje te verpesten met strijken. Balen natuurlijk, want zo’n rokje is best wel een essential in mijn garderobe. Diezelfde dag nog kwam Jesse thuis met een nieuwe variant van dat rokje. Zo blij mee! Als kers op de taart scoorde mijn moeder een foolproof strijkijzer voor me van haar ING Punten. Je merkt pas écht dat je oud wordt, als je blij wordt van een nieuw strijkijzer, haha.

Kasboekje

De afgelopen maanden deelde ik al mijn uitgaven in mijn terugblikblogs en ook dit keer ben ik weer in mijn Rabobank app gedoken. Waarom ik dit deel? Omdat ik dit jaar een no-buy challenge aan ben gegaan (onder andere om geld te sparen) en mijn spending, ook voor mezelf, op een rijtje wil zetten. Het budget voor mijn extra uitgaven is €300,-. Alle uitgaven in Utrecht en Lissabon heb ik trouwens gefinancierd vanuit mijn vakantiepotje, dus vandaar dat je die mist in dit overzichtje. Let’s go!

Extra uitgaven

Boodschappen: €90,78
Horeca: €36,22
Tanken: €66,87
Kleding: €0,-
Wonen: €0,-
Beauty: €92,50 (!)
Cadeaus: €0,-
Totaal: €305,71

Ietsjes erboven dit keer dus, maar ik ben grotendeels tevreden. Ik ben ondanks mijn project pan een tikkeltje los gegaan op het gebied van beauty en kocht maar liefst drie droogshampoos, woops! In my defence: dit gebruik ik dagelijks én het was een goede aanbieding. Daarnaast ga ik sinds vorige week met een gellakje op de nagels door het leven. Vooral in de hoop dat ik mijn nagels even wat kan laten groeien zonder dat ze afbreken. Ook besteedde ik best wel wat geld aan bodylotion en crème voor eczeem, maar met die aankopen heb ik vrede.

En dat was dan alweer mijn maart! Wat waren jullie lichtpuntjes van de afgelopen maand?

13 Reacties

  • Sanne
   Auteur
   9 april 2019 /

   Zeker! Dat van het weer is ook helemaal waar. Zo in de regen rondlopen zou ik niet zo vrolijk van worden haha.

  • Sanne
   Auteur
   3 april 2019 /

   Hahaha, dan zal het vast meevallen hoe je erbij loopt! Ik strijk ook alleen het nodige, maar als ik mijn moeder mag geloven (brand ambassador van Philips, blijkbaar) wordt strijken nu een feestje. We gaan het zien ;)

  • Sanne
   Auteur
   3 april 2019 /

   Hahaha, dat is inderdaad precies zo’n zelfde artikel. Ach ja… Moet kunnen op onze respectabele leeftijd ?. Lissabon was ook echt heerlijk! Be prepared for more spam.

 1. 3 april 2019 /

  Wow, Lissabon ziet er zo mooi uit op die foto’s. Daar zou ik ook graag nog eens naartoe willen. En wat goed dat je zo zorgvuldig met geld omgaat. Ik heb dit afgelopen jaren eigenlijk ook altijd te gaan, maar dit jaar lijkt het geld de deur uit te vliegen, haha!
  Lees ook Becoming happy (or: life update) van LizzyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 april 2019 /

   Het is echt een mooie stad! Zeker een aanrader voor een stedentripje. Haha, ik ben ook zeker niet altijd zo zorgvuldig er mee omgegaan hoor! Dat is juist waarom ik het nu wel wil doen.

 2. 3 april 2019 /

  Jullie tripje naar Lissabon ziet er tof uit, heel zomers ook! Ben benieuwd naar het uitgebreide verslag. En superlief van Jesse dat hij dat rokje voor je meenam. Ik heb zelf trouwens geen strijkijzer, dus ik blijf forever young, haha (ik strijk vrijwel nooit, en ik kan losse items altijd naar mijn moeder brengen die het serieus leuk vindt).
  Lees ook Klein leed #6: de wc-editie van AudreyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 april 2019 /

   Ja, we hadden echt geluk met het weertje! Lekker zonnig geweest voor het grootste deel. Inderdaad super lief! Nu extra blij (en voorzichtig!) met dat rokje natuurlijk haha. Goede life hack wel, gewoon niet strijken! Ik strijk ook het grootste deel van mijn kleding niet, maar bij sommige kledingstukken is het helaas soms wel nodig. Wel fijn zo’n moeder ;)

 3. 3 april 2019 /

  Ah wat leuk dat je dit zo allemaal onder elkaar hebt gezet..

  haha meet the fockers XD

  Fijne week nog Sanne en goed bezig dat je minder vlees wilt gaan eten!
  Lees ook YaYa lava timer van RachelMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 april 2019 /

   Haha, klinkt alsof het een ramp was hè! Maar hartstikke gezellig hoor ;). Jij ook een hele fijne week Rachel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.