3 tips om jouw lingerie essentials te ontdekken

Lingerie: ik draag het iedere dag, maar toch krijgt dit essentiële onderdeel van mijn outfit minder aandacht dan alles wat ik eroverheen draag. Wat mij betreft is het hoog tijd om daar eens verandering in te brengen! En wat mijn vriend betreft ook, gok ik, maar dat is weer een ander verhaal. In dit artikel zet ik ondermode daarom eens goed in het zonnetje en deel ik 3 tips om je lingerie essentials te ontdekken.

Mijn lingerie history

Om te beginnen: SORRY! Je zult namelijk vast denken: “Daar heb je haar weer met die no-buy“. En inderdaad, ik ga weer beginnen over mijn favoriete onderwerp van dit jaar. Nu het derde kwartaal van deze challenge erop zit (volgende week weer een update!), ben ik weer eens in mijn regels gedoken. Één van deze strenge doch rechtvaardige regels is dat ik wél geld mag uitgeven aan vervangingen. Ik citeer mezelf: “Gaat een essential op of kapot tijdens de no-buy challenge? Dan mag ik deze vervangen, want een jaar lang zonder mascara door het leven gaan, dat gaat ook weer te ver.”

En ik vind dat mascara in die quote best te vervangen is voor lingerie, want iets wat je dag in dag uit draagt, is toch echt een essential te noemen. Toch heb ik dit jaar geen nieuw lingerie gekocht. Dit komt voor een groot deel doordat ik vorig jaar slim geshopt heb en ik daardoor dé lingerie essentials wel in huis heb. Hierdoor heb ik niet het gevoel gehad dat ik echt iets mis op dit gebied. Heel praktisch, maar wellicht wel heel wat minder sexy. Vandaar dat ik in de intro al even begon over mijn vriend. Maar…

Hoe ontdek je die lingerie essentials nu precies?

Want dat kan nog best lastig zijn. Ook op het gebied van lingerie kun je namelijk een miskoop doen. Ik heb daarom 3 tips voor je waarmee je zo’n miskoop voorkomt. Deze tips zijn ook handig als je al je lingerie essentials in huis hebt, want ondergoed heeft, net zoals de inhoud van je koelkast, een houdbaarheidsdatum (say what!?). De knappe koppen van het Good Housekeeping Institute adviseren je om slipjes (ben ik de enige die dit een verschrikkelijk woord vindt?) na één jaar te vervangen.

3 tips om jouw lingerie essentials te ontdekken | www.sannetimmermans.nl

#1 Werp een kritische blik in je onderbroekenla

Een onderbroekenla. We hebben er allemaal wel eentje, of in ieder geval een equivalent hiervan. Zo’n grabbelton komt je lingerie niet altijd ten goede. Pas daarom Marie Kondo’s magic toe op je collectie en kijk eens kritisch naar wat je al in huis hebt. Lingerie die geen joy meer brengt, mag de deur uit. Martha Stewart geeft je een aantal tips om dit op een duurzame manier te doen. Door alle versleten en te oude items de deur uit te doen, krijg je beter inzicht in de lingerie die je nog wél draagt.

#2 Breng de missende items in kaart

Nu je schoon schip hebt gemaakt, kun je ook beter ontdekken wat er mist in je collectie. Een lijstje met dé lingerie essentials bestaat niet, want wat jij nodig hebt, is helemaal afhankelijk van de kleding die je in je kast hebt hangen. Bedenk daarom of je al je kleding kunt dragen zonder zichtbare bandjes of dat je bepaalde items laat hangen omdat je niets geschikts hebt voor eronder. Is dit het geval? Ga dan op zoek naar de passende bh oplossingen en, daar komt ‘ie weer, slipjes voor deze kledingstukken. Ik kom al een heel end met mijn strapless zwarte en, oehlala, huidskleurige strapless bh’s van Hunkemöller.

#3 Mix & match je lingerie

Kijk, natuurlijk is het het leukste om een setje lingerie te dragen, maar door slim te shoppen, kun je met slechts een aantal losse lingerie essentials heel wat setjes samen stellen. De meeste items in mijn “onderbroekenla” zijn zwart of wit. Vrij saai, maar daardoor matcht alles wel zo’n beetje. Als je niet te dicht bij komt dan. Zo kan ik kiezen voor een geschikt broekje én een passende bh (strapless, glad, push-upje, you name it) voor bij de outfit van die dag.

En dat zijn mijn tips om jouw lingerie essentials te ontdekken. Ik ben benieuwd… Wat zijn voor jou nou écht lingerie essentials?

28 Reacties

 1. 15 oktober 2019 /

  Leuke website zeg! Blij om een blog tegenkomen waar je dagelijkse, nuttige artikelen kan vinden.
  Een tripje naar de Hunkemoller met uitgebreide hulp is ook nog iets wat je hier aan kan toevoegen hi!

  Kiki
  http://www.awayofdreaming.com

  • Sanne
   Auteur
   19 oktober 2019 /

   Hi Kiki, wat leuk dat je me hebt gevonden! Ik ben op het moment even ietsjes minder actief omdat ik ga verhuizen over een weekje. Dat tripje naar Hunkemoller staat inderdaad wel écht op mijn to-do-lijst. Ik heb dit daar jaren geleden laten doen, maar ik denk dat het echt geen kwaad kan om nog eens terug te gaan voordat ik een nieuwe bh aanschaf.

 2. 8 oktober 2019 /

  Leuk om te lezen, zelfs heb ik een zeer bijzondere lingerie lade, liefst draag ik gewoon hipster en vooral veel kant!

  • Sanne
   Auteur
   6 oktober 2019 /

   Hahaha zó herkenbaar! De echt versleten broekjes heb ik er met de vorige ronde Marie Kondo uitgedaan en dat was best een lastig afscheid. ;) Bedankt voor de tip! Ga dit eens bekijken.

 3. 4 oktober 2019 /

  Pff nooit over nagedacht dat je je ondergoed (zo noem ik het maar) zo vaak moet vervangen! Ik vind het vooral lastig dat elk model bij elke winkel andere maatvoering heeft en ik heb een hekel aan snijdende broekjes hehe. Daarom houd ik niet zo van ondergoed shoppen! Ik zou graag ook de beugelbh de deur uit doen, maar ik ben zo bang voor het platte effect! Zijn er ook bralettes die een beetje aan pushup doen? (klinkt als een contradictio in terminis, I know, maar misschien heeft iemand ervaring?)
  Lees ook SGG #26 – Slow Fashion Season update van SiroonMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 oktober 2019 /

   Nee, dat is ook een van de redenen dat het niet mijn favoriete activiteit is! Ik heb parttime afscheid nemen van de beugelbh ook overwogen, maar heb tot nu toe nog niet een bralette voorbij zien komen waarvan ik denk dat ‘ie die job goed doet haha. Ik ga hier eens navraag naar doen bij de bralettedragers in mijn omgeving. ;)

 4. 3 oktober 2019 /

  Je broekjes elk jaar vervangen?! Volgens mij zijn een aantal die ik ‘s nachts draag wel 10 jaar oud? Ik draag meestal gladde zwarte t-shirt bh’s en die passen prima bij een kleurig broekje vind ik. Ik houd alleen niet van strings en pijpjes gaan bij mij oprollen dus ik vind het heel moeilijk om echt onzichtbare broekjes te vinden :( Trouwens, het woord SLIP vind ik nog veel erger dan slipje :’)
  Lees ook Maandoverzicht september van KarinMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 oktober 2019 /

   Haha! Die van mij van zo lang geleden heb ik bij een eerdere Marie Kondo ronde de deur uitgedaan. Ik vind die gladde T-shirt bh’s ook fijn. Dat is precies het type broekje dat ik ook altijd wil. Of het altijd onzichtbaar is? Vast niet haha.

 5. 3 oktober 2019 /

  Ik ben ook een tegenstander van het woord slipje, iew. Onderbroek vind ik ook lelijk. En bh ook. Oh god. Anyway 90% is bij mij ook zwart en wit maar ik vind dat oprecht ook het mooist. Ik ben verder héél blij met de komst van bralettes en heb bijna al mijn beugelbh’s de deur uit gezwierd. De lingerie van Nette Rose vind ik echt prachtig maar ik heb mezelf eigenlijk nog nooit zo’n setje cadeau gedaan.
  Lees ook Dit was september van KellyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Hahaha, ben blij met deze kleine community aan slipjes haters. Ik moet zeggen dat ik altijd het woord onderbroek gebruikte, tot ik een tijd geleden begonnen ben met het woord slipje, juist omdat ik dit zo’n verschrikkelijk woord vind. Ik ben ook niet zo’n kleurrijk type, dus dat scheelt. Ik zat toevallig laatst ook eens naar bralettes te kijken, omdat me dat misschien ook wel wat lijkt. Ben alleen bang voor een vreemd gevormde buste haha.

 6. 3 oktober 2019 /

  Ik krijg ook echt de kriebels van het woord ‘slipjes’, haha. Ik wil m’n bh-maat binnenkort eens laten opmeten bij een speciaalzaak, want hoewel ik al jaar en dag dezelfde maat draag en die wel goed zit, zou het me niets verbazen mocht het beter kunnen. 😅
  Lees ook Review • Lush Mercury Retrograde Bath Bomb van Jessica J.My Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Haha, yes! De erkenning… Ik wil mijn maat eigenlijk ook nog eens op laten meten. Ik heb dit één keer laten doen, maar dit is echt jaaaaren geleden. Wie weet loop ik nu al jaren met de verkeerde maat rond. Toch eens doen ;)

 7. 3 oktober 2019 /

  Hahaha het aantal keren dat ik met een man was en hij ‘tijdens’ uitgebreid de tijd nam om mijn ondergoed te keuren was… nooit :’). Lingerie moet er wat mij betreft verzorgd en schoon uitzien, dus inderdaad tijdig vervangen, dat laatste is bij mij een uitdaging, want ik ben lui :D. Onzichtbaar onder de kleren. En het meest belangrijk: lekker zitten (bij mij betekent dit dat ik vooral bij bh’s heel kritisch ben). Kleurcombinaties maken mij persoonlijk niet zoveel uit en ik koop met name nieuwe broekjes vaak in de aanbieding bij de Hunkemoller. Ik trek ook rustig een blauw broekje en een paarse bh aan, staat best leuk hoor xD.
  Lees ook Wat er allemaal leuk was de laatste tijd van LouiseMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Oh ja, lekker zitten vind ik ook héél belangrijk! Daar voldoen nu niet alle items in mijn “onderbroekenla” aan en dat is wel een actiepunt waar ik heel snel wat aan wil doen. Niks vervelender dan een broekje dat niet fijn zit. Onzichtbaar onder kleding is mijn tweede punt dat ik heel belangrijk vind. Als je die twee eisen bij elkaar optelt dan blijft er vaak al niet meer iets ontzettend spannends over, maar inderdaad… Who cares haha.

 8. 3 oktober 2019 /

  Hier ook bijna alleen maar zwarte lingerie! Dat past overal bij en is lekker basic! :-) Ik heb voornamelijk zwarte en witte bh’s en mijn onderbroeken zijn ook zwart, donkerblauw of grijs. Misschien heel saai, maar ik heb niet zo heel veel met lingerie, dat ziet toch bijna niemand.
  Lees ook Recept: Vegan spaghetti bolognese van MeaghanMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Dat is ook helemaal waar! Vind ik althans, haha. Bij mij is het dus ook echt bijna allemaal zwart, met een aantal verdwaalde witte items.

 9. 3 oktober 2019 /

  Haha ik vind “slipjes” ook echt een heel erg stom woord :p Onderbroek eigenlijk ook maar dat gebruik ik zelf wel altijd. Ik vind matchende lingerie zwaar overschat maar sinds kort heb ik een hele berg grijze en zwarte onderbroeken ( ;) ) en die passen altijd overal bij vind ik.
  Lees ook Bullet Journal | Oktober van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Ik zei ook altijd onderbroek. Nooit iets geks van gedacht, tot ik in Amsterdam ging wonen en iedereen dit echt een kinderterm vond haha! Daar was slipje weer heel normaal. Inmiddels zeg ik vaak slipje, maar eigenlijk puur omdat ik het juist zo’n stom woord vind. Ik verwijs zelfs naar de boxers van mijn vriend als slipjes, hahaha. Anyways, ik dwaal af.

 10. 3 oktober 2019 /

  Ik hou van simpel – sterker nog: ik gruwel van kantjes en strikjes. Dus mijn collectie is heel basic en daardoor valt alles eigenlijk ook wel te combineren. Best handig ;)
  Lees ook Persoonlijk: mijn bijna-burn-out van AudreyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Haha! Zo grappig om te zien hoe iedereen toch echt weer compleet andere voorkeuren heeft. Als het gaat om looks vind ik een klein kantje en strikje wel leuk (maar niet té!). Toch betekent dit vaak ook dat je moet inleveren op comfort en dat vind ik dan weer minder. ;)

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Haha hier stamt het overgrote deel ook uit de middeleeuwen. Binnenkort wil ik daarom vooral wat nieuwe broekjes scoren. Dat mag van mij ook best een investering zijn, maar op zich heb ik van de voordelige broekjes die ik nu vaak draag ook veel “plezier gehad” (in hoeverre je hier echt plezier aan beleeft). Qua bh’s ben ik wel gedekt, maar inderdaad, het zou mij ook niets verbazen als ik de verkeerde maat droeg.

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Dat doe ik ook! Heb eigenlijk twee favorieten (een zwart en een licht) en de rest zie ik meer als gelegenheidsbh’s haha.

 11. 3 oktober 2019 /

  Wat een leuk artikel! En ook wel herkenbaar, echt lang sta ik niet stil bij wat ik eigenlijk onder mijn kleding draag. Mijn truc is om alleen maar zwarte strings te dragen. Daar past bijna alles bij, haha. En verder heb ik een aantal favoriete beha’s die ik er steeds weer bij pak. Misschien moet ik toch weer eens naar Hunkemöller gaan om mezelf op wat nieuws te trakteren.
  Lees ook DIY | Kaarten maken met servetten (in herfstsfeer) van RomyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 oktober 2019 /

   Haha ja die truc pas ik dus ook toe! Geen mens die dit doorheeft ;) En geen mens die dit überhaupt te zien krijgt, maar dat is weer een ander verhaal. Toch wat nieuwe broekjes in huis halen staat bij mij inmiddels ook op het lijstje. Ik vind mijn voorraadje fijn, maar wel toe aan vervanging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.