Terugblikblog #7: juli 2019

Het is weer tijd voor een terugblikblog! Een tikkeltje aan de late kant, want ik heb het de afgelopen maand best druk gehad. Waarmee? Dat lees je natuurlijk terug in dit artikel, maar ik kan alvast verklappen dat ik in juli voor het laatst ging werken bij mijn oude baan én in de auto sprong voor een tripje naar Frankrijk.

★ Ondanks dat mijn verjaardag al in april was, heb ik er ook in juli nog van kunnen genieten van twee cadeautjes. Zo ging ik met Simone ontbijten bij lunchcafé Nieuwland in Tilburg (zomerse wentelteefjes met mango-passievruchtcoulis, lekker!) en ging ik met drie andere vriendinnen bootje varen en daarna een hapje eten aan de haven in Tilburg. Dat ervaringen cadeau vragen ga ik er volgend jaar zeker inhouden!

Dit heerlijke ontbijtje kreeg ik cadeau van Simone voor mijn verjaardag

★ Dan over het afscheid van mijn vorige baan. Op LinkedIn schreef ik er al over: “The end of an era! Een tikkeltje dramatisch, maar zo voelen die 2 jaar en 9 maanden wel. We hebben het hier wel over mijn eerste échte volwassenenbaan na het behalen van dat papiertje.” Wat die baan dan inhield? Ik heb me als Online Editor en Content Manager beziggehouden met content voor kortingssite Acties.nl. Hierbij leerde ik zwarte koffie drinken en mijn shopdrang in bedwang houden. Oh ja, en het een en ander over affiliate marketing. Mijn laatste dagen waren heel fijn: meeblehren met de playlist, een bring-your-dog-to-work-dag, een goed eindgesprek en een gezellige borrel. De collega’s ga ik echt wel missen!

Lachen, gieren, brullen met deze ex-collega tijdens de borrel op mijn laatste dag

★ Tijdens het scrollen door de foto’s op mijn telefoon vond ik twee sfeervolle kiekjes van een zussenetentje deze maand. Dit evenement vindt om de week plaats en is dus eigenlijk een terugkerend lichtpuntje. Toch heb ik er volgens mij nog niet eerder over verteld. Ik heb twee zusjes (arme vader!) en sinds een tijd eten we dus om de week op woensdag samen, inclusief de aanhang. Deze maand verzorgde mijn jongste zusje samen met haar vriend een avond geheel in Italiaanse sferen. Ook ik was deze maand aan de beurt om te kokkerellen, maar mijn maaltijd zag er net een tikkeltje minder feestelijk uit dan de foto’s van die Italiaanse avond.

★ In het laatste weekend van de maand sprong ik met Jesse in de auto voor een roadtrip door Normandië. We begonnen het weekend in Brugge waar de regen met bakken uit de lucht viel, maar gelukkig bleef het de rest van de vakantie in Frankrijk redelijk droog. De roadtrip was nóg beter dan ik had verwacht: de sfeervolle Franse plaatsjes, de indrukwekkende D-day stranden, de dagelijkse pain au chocolat en nog veel meer. Welke route we precies hebben afgelegd en wat we allemaal hebben uitgespookt, deel ik uiteraard nog in een later artikel.

Lees ook: Roadtrip plannen: in 4 stappen een autovakantie uitstippelen

Alvast een voorproefje van mijn vacance in France

★ Zoals jullie wellicht weten, ben ik niet bepaald een #fitgirl. De sportschool heb ik al heel lang niet meer van binnen gezien en die 10.000 stappen challenge volhouden is me ook maar kort gelukt. Toch is er sinds kort een nieuwe semi-sportieve activiteit in mijn leven en wel in de vorm van een wandelclub die ik oprichtte met Simone. Eigenlijk is dit natuurlijk puur een excuus om geregeld bij te kunnen kletsen nu we elkaar niet meer dagelijks op kantoor zien. Maar die extra stapjes zijn ook mooi meegenomen!

Biggie is ook erg enthousiast over de wandel(- en zwem)club

En dat waren mijn lichtpuntjes van juli! Kort maar krachtig, want dat afscheid bij mijn oude werk was toch het wel het thema van de maand. Waar kijk jij naar uit in augustus?

22 Reacties

  • Sanne
   Auteur
   9 augustus 2019 /

   Dankje! Ik heb zeker een fijne vakantie gehad. En inderdaad… Op naar het nieuwe avontuur :)

 1. 7 augustus 2019 /

  Ah wat leuk, dat zussenetentje! Wonen jullie ook allemaal in de buurt? Lijkt me heel gezellig.
  Ik heb je stories in Normandië nauwlettend gevolgd, zag er super leuk uit! Heb het ook meteen aan m’n vriend laten zien, als hint ;-) Voor ons is dat nu niet meer zo heel ver rijden namelijk!
  Lees ook Diary week 31: eerste week samenwonen van MarlousMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   9 augustus 2019 /

   Yes we wonen allemaal bij elkaar in de buurt! Ik woon in Tilburg en één van mijn zusjes ook. Het andere zusje woont 15 km verderop in het dorp waar we vandaan komen, dus dat is goed te doen. Ah wat leuk om te horen! Ja, vanuit Antwerpen ben je er ook zo inderdaad. Deze bestemming kan ik iedereen aanraden. :)

  • Sanne
   Auteur
   9 augustus 2019 /

   Oh leuk! Ik vind Antwerpen ook een super leuke stad. Daar ben je eigenlijk zo vanaf Tilburg, maar toch ben ik er al lang niet geweest.

  • Sanne
   Auteur
   9 augustus 2019 /

   Echte lachebekjes! Laten we snel een nieuwe datum prikken voor de wandelclub.

 2. 6 augustus 2019 /

  Wat een heerlijke tradities zo met je zusjes en vriendinnen. Veel succes bij je nieuwe baan x

  • Sanne
   Auteur
   7 augustus 2019 /

   Nou, inderdaad! Thanks girl. Allebei in dezelfde branche, once again haha.

 3. 6 augustus 2019 /

  Wat een fijne foto’s weer; ik ben heel benieuwd naar de verhalen over jullie Frankrijk tripje. En wat staat die groene jurk die je op de foto met je ex-collega draagt je LEUK; I loooove it! Heel veel plezier en succes met je nieuwe baan – ik hoop dat je het heel erg naar je zin zal gaan hebben. Veel liefs!
  Lees ook Zomerse risotto met tomaatjes en mascarpone van StellaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 augustus 2019 /

   De Frankrijk verhalen volgen snel! Of althans… Dat zeg ik nu wel haha. Misschien vind ik het na deze eerste werkweek wel even tijd voor een weekendje niksen, who knows. Zoals ik net al tegen Jessica zei vind ik de jurk écht een onding, maar hij is wel erg leuk. Thanks! :) De eerste twee dagen zitten er nu op en ik denk dat ik een goede keuze heb gemaakt. Wel echt eventjes wennen hoor, om ergens alles te moeten leren!

  • Sanne
   Auteur
   6 augustus 2019 /

   Ah thanks! Echt een hele leuke foto vind ik het ook geworden. Niet picture perfect, maar wel écht lachen. Ik heb die hele dag gedacht dat dat echt de laatste keer was dat ik die jurk droeg. Wat een oncomfortabel ding haha. Trek ‘m alleen nog voor een feestje uit de kast dus ;).

 4. 6 augustus 2019 /

  Wat superleuk, dat zussenetentje! En de wandelclub klinkt ook als een topidee. Op werkdagen heb ik een groep collega’s waarmee ik wandel. De samenstelling wisselt, maar het is echt heel fijn.

  Mooi trouwens dat je zo’n fijn afscheid hebt gehad op je oude werk. Dat is echt veel waard, met een positief gevoel weggaan.
  Lees ook Gelezen: Harry Potter #4: Harry Potter en de Vuurbeker van AudreyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 augustus 2019 /

   Ik vind tijdens een werkdag een rondje wandelen ook zo fijn! Dat deed ik op mijn oude werk ook en gelukkig is er op mijn nieuwe werk dezelfde traditie. En inderdaad, zo’n afscheid is heel fijn. Dan ga je toch op een positieve manier ergens weg. Volgende week ga ik ook nog mee naar een etentje met mijn oude collega’s, leuk!

  • Sanne
   Auteur
   6 augustus 2019 /

   Yes, inderdaad! Toch even wennen als je ergens aan de slag gaat waar je “alles” nog moet leren. Denk dat ik volgende week wat over Frankrijk ga plaatsen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.