Huispraat #2: keuken kiezen & constructieve kwesties

Hierbij alweer de tweede update over hoe het er hier voor staat in huis. Nu we hier ruim een maand wonen (time flies!) moeten we knopen doorhakken. En dat is zo makkelijk nog niet! In deze update vertel ik wat over waar we nu staan met onze verbouwingsplannen.

Zeeën van tijd

Sinds de eerste Huispraat is er weer het een en ander gedaan. Zo is er een tv-meubel in de slaapkamer gekomen en hebben we een bureautje ge-DIY’t. Ook hebben we, met behulp van handige ome Hans, eindelijk licht in de badkamer waarvan je je niet een ongeluk schrikt op de vroege ochtend en zijn er nog wat andere elektraprobleempjes opgelost. Heel wat kleine dingen dus, maar grote stappen hebben we nóg niet gemaakt.

Toen ik in de Terugblikblog van September aankondigde dat we de verbouwing uitstelden, hadden we voor mijn gevoel namelijk opeens zeeën aan tijd. Nu we hier een maandje zitten, zijn die zeeën opeens toch verdampt. Het duurt dan nog wel eventjes tot het voorjaar is, maar omdat er een flinke levertijd op bijvoorbeeld zo’n keuken zit, moeten we nu al keuzes maken. En laat dat nou net niet mijn sterkste punt zijn…

Keuken kiezen

Na een kleine hiatus is daarom de eerste keukenwinkel alweer bezocht. Dit keer nam ik mijn moeder mee op sleeptouw. Het doel: de zwarte vtwonen keuken bekijken bij Mandemakers. Nu nog Jesse zien te overtuigen. Een ander struikelblok is de originele kast in de keuken (zie foto), want: kunnen we deze mooi laten samenkomen met een nieuwe keuken óf moet ‘ie er toch uit en verplaatsen we ‘m eventueel? Dit is een dilemma, waarbij Pinterest me helaas niet kan helpen. Misschien toch eens een professional naar laten kijken. Het telefoonnummer van Frans Uyterlinde, anyone?

Constructieve kwesties

Nog voor dat hele cosmetische plaatje überhaupt ter sprake komt, moet er natuurlijk goed naar de constructie gekeken worden. We willen een draagmuur weghalen om zo die open keuken te creëren. Dit leuke gedeelte van de verbouwing heb ik officieel overdragen aan Jesse (en die weer aan een constructeur). Waar we ons nu wél samen over buigen is hoe we extra licht in de keuken krijgen nu er een raam komt te vervallen. De voorkeur gaat nu uit naar een grote lichtstraat of een vlakke lichtkoepel. Ter inspiratie spenderen we onze vrije tijd op webshops voor bouwonderdelen, zoals Bouw-handel, en pin ik dagelijks wel een lichtkoepel of lichtstraat. Who would have thought.

Deze vtwonen keuken bevalt me wel!

Budget bepalen

Los van het hele verhaal van wat we mooi vinden, komt er natuurlijk ook een kostenplaatje bij kijken. En dat uitvogelen is nog best tricky, want dit betekent dat er prioriteiten gesteld moeten worden. Een extraatje betekent weer inleveren op iets anders wat we eigenlijk óók wel willen. Vinden we de keuken of de vloer belangrijker en meteen vloerwarming aanleggen of toch maar gewoon een verwarming aan de muur? Wij zijn er nog niet helemaal uit, maar beetje bij beetje beginnen we in ieder geval de eerste stapjes te zetten.

En tot zover de update over de verbouwing! De komende tijd moeten er écht knopen doorgehakt worden, dus hopelijk hebben we bij de volgende update een flinke sprong gemaakt.

Share:

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Beddenplein.

14 Reacties

 1. 27 november 2019 /

  Ja, bij verbouwingen komen heel wat budget-dingen te kijken.. Je kan bv niet alles hebben omdat het te duur is, maar dan moet je tegelijkertijd investeren in iets anders noodzakelijks die minder fleurig bij het interieur past. Ik zit nog niet in verbouwingen en dergelijke, maar heb ook die keuzes moeten maken bij het kopen van mijn auto. En dat is dan nog eens iets anders dan een huis verbouwen, haha. En toch.. je moet samen beslissen en samen keuzes mits knopen doorhakken maken.. Succes er nog mee!

  • Sanne
   Auteur
   27 november 2019 /

   Ja, is ook heel lastig! Het is ook niet zo dat ik maar één ding mooi vind, en daarom vind ik kiezen zo moeilijk. We vinden de keuken die er nu in zit overigens ook mooi! Die “moet” er puur uit vanwege het openbreken van de muur. En hij is niet voorzien van een vaatwasser, koelkast en (combi)magnetron, dat is ook wat minder praktisch.

 2. 27 november 2019 /

  Oh wat lastig! Maar ook wel weer leuk om mee bezig te zijn. Jullie woning ziet er al erg mooi uit op de foto!

 3. 27 november 2019 /

  Ah ja, deze kwesties! Altijd interessant. Want je wil natuurlijk graag alles waarvan je droomt, liefst tegelijk, maar vaak kan dat (financieel) niet (in 1 keer). Aan de andere kant ‘moeten’ bepaalde dingen soms wel tegelijk, omdat het 1 qua constructie vaak simpelweg niet mogelijk is zonder het ander. Wij hadden dat bijvoorbeeld met de nis in onze badkamer. Ik wilde graag zo’n nisje voor shampoo en douchegel en zo. Maar daarvoor moest een voorzetwandje geplaatst worden en daarover heen kon dan gewoon getegeld worden. Dat moest dus wel echt gebeuren voordat er überhaupt getegeld ging worden. Mijn motto is dus altijd; liever wat langer sparen (eventueel…) en dan alles in 1 keer doen, in plaats van verbouwen met en dingen achterwege moeten laten.
  Lees ook Zó hou je je goede voornemens straks wél vol! van bychristianaMy Profile

 4. 27 november 2019 /

  Knopen doorhakken blijft lastig! Vooral ook betreft een keuken, er zijn zoveel verschillende soorten keukens.
  Naast dat het mooi moet zijn, moet het natuurlijk ook handig in gebruik zijn. Maar de keuze maken gaat vast goed komen! Ik vind de keuken van vtwonen echt prachtig. Succes!! <3
  Liefs,
  Evelien

  • Sanne
   Auteur
   27 november 2019 /

   Er is inderdaad zoveel keuzen! Alleen al zoveel winkels en dan per winkel weer heel wat keukens waarbij je dan ook nog eens heel veel zelf kunt samenstellen haha. Hopelijk komen we er snel uit. Thanks! ❤️

 5. 27 november 2019 /

  Lijkt me inderdaad nog best een klus om een keuken uit te zoeken die mooi in huis past en die helemaal naar jullie zin is. Zeker ook vanwege het kostenplaatje dat daar helaas bij komt kijken. Er zijn ook zo veel opties! Ik ben benieuwd voor welke keuken jullie uiteindelijk zullen gaan. De zwarte op de foto ziet er in ieder geval heel mooi en chic uit.
  Lees ook Koken met Romy | 5 vegetarische maaltijden die ik maakte van RomyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   27 november 2019 /

   Haha, ik denk dat het allemaal een stuk makkelijker zou zijn als geld helemaal geen issue was. Maar dat zeg ik nu ;). Dan waren er namelijk nóg veel meer opties haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.