Hotspot: Het Ketelhuis in Tilburg

Mijn favoriete guilty pleasure? Ik denk dat pizza toch wel de eerste plaats verdient, maar een lekkere pannenkoek staat ook hoog op de lijst. Natuurlijk kun je er thuis zonder al te veel moeite eentje in elkaar flansen, maar eigenlijk vind ik ze bij het pannenkoekenhuis toch het allerlekkerst. Ik bracht een bezoekje aan Het Ketelhuis, een pannenkoekenhuis bij mij om de hoek, en deel mijn ervaringen in deze post. Handig voor als je eens in Tilburg bent en een enorme pannenkoeken craving hebt!

Toen ik van start ging met deze blog leek het me leuk om regelmatig een verslag te delen van een hotspot of restaurant waar ik een hapje had gegeten. Nu blog ik inmiddels alweer een tijdje en zijn er nog maar weinig hotspots voorbij gekomen. Volgens mij was de laatste keer alweer van mijn hotspottour in Eindhoven, als je de Lissabon hotspots die ik deelde niet meetelt. Toen ik vanmiddag een hapje ging eten bij Het Ketelhuis in mijn hometown Tilburg, besloot ik eens wat kiekjes te schieten.

Hotspot: Het Ketelhuis in Tilburg | www.sannetimmermans.nl
Uiteraard kan de pannenkoekenplant niet ontbreken in het interieur
Hotspot: Het Ketelhuis in Tilburg | www.sannetimmermans.nl
Leuk detail: moeders nagels nog in de Oranje Boven sferen

Waarom een pannenkoek? Een toevallige samenloop van omstandigheden. Ik zou met mijn moeder op beddenjacht gaan en mijn zusje had vanwege een royale Koningsdagkater zin in een pannenkoek. Nu zit er toevallig een pannenkoekenhuis tegenover de beddenzaak, dus 1 en 1 was al snel 2. Mijn andere zusje besloot ook aan te schuiven, en zo was het spontane moederdochteruitje geboren.

Het Ketelhuis is gevestigd in een monumentaal pand van de voormalige AaBe fabriek. Het gebouw is voor het grootste deel in de originele staat gebleven, waardoor je kunt kunt eten in industriële sferen. Vroeger werden hier dekens gemaakt, maar inmiddels kun je er dus terecht voor een pannenkoekje.

Hotspot: Het Ketelhuis in Tilburg | www.sannetimmermans.nl
Pannenkoek met rosé, why not?

En voor meer dan alleen een pannenkoek overigens, want er is een flinke menukaart bij deze pannenkoekenfabrique. Naast pannenkoeken kun je er onder andere belegde broodjes, tosti’s en salades bestellen. Bovendien zijn er verschillende gluten- en lactosevrije pannenkoeken te bestellen. Nu weet iedereen die wel eens met mij in een restaurant is geweest hoe lang ik erover kan doen om een keuze te maken, dus besloot ik om niet eens te kijken naar de opties naast pannenkoeken.

Ik koos na lang wikken en wegen voor een boerenpannenkoek. Je kunt de meid immers wel uit het dorp halen, maar het dorp niet uit de meid. Andere kansmakers? De pannenkoek met zalm en avocado of de variant met boursin, spinazie en tomaatjes. Ook de rest ging voor een hartig pannenkoekje.

Hotspot: Het Ketelhuis in Tilburg | www.sannetimmermans.nl
Negeer de mistroostige lucht en probeer even te doen alsof dit een zonovergoten terras is ;)

Mijn eindoordeel? Het Ketelhuis is een aanrader als je zin hebt in een traditioneel pannenkoekje, maar deze wel naar binnen wilt schuiven in een stijlvolle setting. Uiteraard is het pannenkoekenhuis kidsproof, maar ook voor de bezoeker zonder kids is het een prima plek. Dat het op vijf minuutjes lopen van mijn huis zit, zorgt ervoor dat ik zeker nog eens terug ga!

Waarmee beleg jij je pannenkoek het liefst? Hier team kaas-spek-stroop!

9 Reacties

 1. 3 mei 2019 /

  Het ziet er gezellig uit! Ik ben nog nooit in Tilburg geweest, terwijl ‘t redelijk dichtbij is voor mij. Als ik pannenkoeken eet, doe ik er altijd sandwichspread tomaat-lenteui, kaas en rucola op. Heeeerlijk!

  Liefs,
  Marloes

 2. 30 april 2019 /

  Wat een prachtig interieur ook zeg! Het ziet er heerlijk uit.;)
  x Robin

  • Sanne
   Auteur
   30 april 2019 /

   Zeker heel lekker gegeten! En het ziet er ook echt heel leuk uit vind ik, heel anders dan de meeste pannenkoekenhuizen :).

  • Sanne
   Auteur
   30 april 2019 /

   Die leek me ook heel lekker! Misschien nog maar eens teruggaan. Of er zelf eentje maken natuurlijk ;) Kan bijna niet geloven dat je ze nog nooit zelf gebakken hebt! Hier staat het ook niet heel vaak op het menu, maar toch is het soms zo’n makkelijke, goedkope én lekkere optie.

 3. 29 april 2019 /

  Ik heb hier zin innnn! Ik vergeet het bestaan van deze hotspot dus altijd compleet en ben er nog helemaal niet geweest. Een tipje voor jou: de beste pannenkoeken (in een iets minder hippe setting, dat wel) kun je écht eten bij Belveren in Haaren! Kun je meteen lekker een wandeling maken in de buurt.
  Lees ook Hotspot: Mr. Morris (Tilburg) van SimoneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   30 april 2019 /

   Oh dan moeten we daar toch eens werk van gaan maken! Ik ben altijd wel te porren voor een pannenkoekje. Misschien kunnen we dit eens combineren met een zonnige dag aan de Piushaven? Ik wil ook echt eens naar Belveren gaan na je lovende verhalen! Wandelingetje lijkt me ook top om die pannenkoek weer te laten zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.