Review: Haal alles uit Pinterest van Dionne Knooren

Van chefwaardige recepten, tot verre droomreisjes en misschien-ooit-bruidsjurken: ik pin er al jaren enthousiast op los. Toch is Pinterest goed voor veel meer dan alleen een overdosis aan inspiratie. Zeker voor bloggers en ondernemers kleven er veel voordelen aan het medium. Benieuwd naar wat deze voordelen dan zijn? In haar ebook Haal alles uit Pinterest leert Dionne Knooren je de ins en outs van dit socialmedia-kanaal. Ik verslond het boek in één zit en deel in dit artikel mijn review.

Eerst eventjes over Dionne

Natuurlijk is het wel zo leuk om te weten wie er achter zo’n ebook zit. Ik ben zelf altijd nieuwsgierig naar het verhaal van de auteur en bij een informatief boek wil ik wel eens weten hoe iemand dan al die kennis heeft vergaard. Nu is de auteur van Haal alles uit Pinterest geen onbekende. Dionne volg ik namelijk via haar persoonlijke blog, Diolifestyle, maar ook via Ondernemen als een baas. Bovendien zaten we een jaar geleden al eens aan dezelfde tafel, tijdens een Masterclass Ondernemen.

Nu moet ik mijn inschrijving bij de KvK nog regelen, maar digital nomad Dionne nam al eerder afscheid van haar 9-to-5. Ze werkt momenteel als freelance online marketeer in Barcelona, #goals! Ze weet ook nog eens veel bezoekers naar haar blogs te trekken via Pinterest, en is dus met recht een ervaringsdeskundige te noemen.

Review: Haal alles uit Pinterest van Dionne Knooren | www.sannetimmermans.nl

Haal alles uit Pinterest? I’m in!

Dat je Pinterest kunt gebruiken om bezoekers te trekken, wist ik al langer, maar hoe ik dat nou precies moest aanpakken? Een tijdje geleden dook ik daarom al eens in de zakelijke kant van Pinterest. Toch heb ik al die research nog niet goed in de praktijk gebracht. Het kwam me dan ook erg goed uit dat Dionne vroeg of ik interesse had in het reviewen van dit ebook.

Wat ik uit Haal alles uit Pinterest hoop te halen? Ik hoop natuurlijk dat Dionne al haar Pinterest geheimen met mij gaat delen, zodat ook ik, als hobbypinner, de voordelen van het medium kan ervaren. Ook hoop ik in het ebook de praktische tools te vinden waarmee ik misschien ook een bezoekertje of wat extra kan trekken naar mijn blog en natuurlijk is een extra zakcentje verdienen ook niet vervelend. Ik ben benieuwd!

Wat kun je verwachten van het ebook?

Nou, een hoop! Dionne omschrijft het ebook zelf als volgt:

Dé guide die ervoor zorgt dat je honderden bezoekers per dag naar je website trekt én honderden euro’s per maand verdient via Pinterest.

Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken waarin je to the point wegwijs wordt gemaakt op het gebied van Pinterest. En dan bedoel ik niet dat je gaat leren pinnen. Nee, het gaat hier echt om het trekken van bezoekers en het verdienen van geld via Pinterest.

Je leert praktische zaken, zoals het aanmaken van een business account en het koppelen van je website. Maar ook krijg je handige insider tips, zoals dat het een goed idee is om voor iedere blog meerdere pins aan te maken. Wist jij dat al? Ik niet namelijk!

Review: Haal alles uit Pinterest van Dionne Knooren | www.sannetimmermans.nl

What’s new?

In hoeverre je in dit ebook nieuwe informatie gaat vinden, is denk ik helemaal afhankelijk van jouw skills op Pinterest. Zo had ik al een aantal stappen genomen om “meer” met het medium te doen, maar ik haalde bij lange na nog niet alles uit Pinterest. Ook las ik al eerder blogartikelen en luisterde ik naar podcasts over het medium. Dat nu alles wat ik móet weten nu in één ebook is verzameld, vind ik nog fijner!

Tijdens mijn research liep ik al tegen termen zoals rich pins, Tailwind, tribes en smartloops aan, maar toch doe ik hier nog weinig mee. Is dit voor jou ook zo of is dit zelfs een groot abracadabra voor jou? Dan ga je in dit ebook gegarandeerd een hoop leren! Ook als je al redelijk thuis bent in het wereldje, denk ik dat je nog wat van het boek kunt opsteken. Zo was voor mij ongeveer alle informatie in het hoofdstuk over geld verdienen met Pinterest nieuw.

Conclusie

Haal alles uit Pinterest is een dikke vette aanrader voor iedereen die, je raadt het al, alles uit Pinterest wilt halen. Ik denk dat Pinterest een ondergewaardeerd medium is waar je veel meer mee kunt, dan je in eerste instantie zou denken en dat gevoel is na het lezen van dit boek alleen maar versterkt. Tijd om die opgedane kennis eens in de praktijk te brengen!

Je koopt het ebook Haal alles uit Pinterest voor €12,95 (incl. btw) in Dionne’s webshop.

Zijn jullie (nog) fanatieke pinners en gebruiken jullie Pinterest ook al om bezoekers te trekken?

14 Reacties

 1. 28 april 2019 /

  Wat een fijne en duidelijke review! Ik heb zelf een paar maanden geleden het e-book van Tarinda (Digitale Dromers) over Pinterest gedownload, hier heb ik ook zeker wat aan gehad. Toch merk ik dat actief bezig zijn met Pinterest er nu een beetje bij in schiet. In het begin was ik heel fanatiek, haha. Straks maar weer even pinnen dus! Handige tip ook om meerdere pins aan te maken voor een blogpost.
  Lees ook Je eigen webshop beginnen? 10 Realistische stappen naar succes! van AnnaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   29 april 2019 /

   Thanks! Oh leuk dat je dat e-book hebt gedownload. Ik heb me een tijdje geleden wel aangemeld voor de gratis e-mail course van Tarinda. Vond ik ook heel interessant en leerzaam! Ik heb nog niks met Tailwind gedaan, maar hier wil ik eens naar gaan kijken.

 2. 28 april 2019 /

  Klinkt interessant! Jaren geleden was ik helemaal into Pinterest en ik moet eerlijk zeggen dat het een medium is dat ik steeds weer vergeet. Thanks voor deze reminder, ik ga de app meteen weer downloaden!
  Lees ook Hotspot: Mr. Morris (Tilburg) van SimoneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   28 april 2019 /

   Haha yay, happy pinning! Ik gebruikte Pinterest nog wel best vaak, vooral ook voor vakanties of recepten, maarrrr deed er niet zo veel mee voor mijn eigen blog. Ben benieuwd of ‘t wat gaat doen!

  • Sanne
   Auteur
   28 april 2019 /

   Oh wat leuk dat je er ook echt al verkeer vandaan krijgt! Proves the point dat het echt kan werken. Ben benieuwd of ik er ook wat van ga merken. Werk aan de winkel hier, haha.

  • Sanne
   Auteur
   28 april 2019 /

   Thanks Amina! Hopelijk heb jij er ook wat aan :)

  • Sanne
   Auteur
   26 april 2019 /

   Dat ga ik zeker doen! Ik ben van plan om de opgedane kennis binnenkort ook echt toe te gaan passen en wil natuurlijk wel tracken of ik dan ook echt een verschil ga merken. Heb je trouwens mijn shoutout naar je gezien in mijn artikel met mijn verjaardagswensen? ;)

  • Sanne
   Auteur
   26 april 2019 /

   Oh wat goed om te horen! Nog meer reden om het hier ook wat serieuzer aan te pakken. Ja ik vond het boek oprecht heel handig, want ik wist niet zo goed waar ik nu mee moest beginnen. Ik ben van plan dit weekend eens aan de slag te gaan :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.