Vergelijkend warenonderzoekje: Biodermal gezichtscrèmes met SPF50

Op zonnige dagen ben ik groot fan van smeren met SPF50 op mijn gezicht. Of ja, groot fan… Ik smeer mijn gezicht het liefst in met een zo hoog mogelijke factor, maar dat wil niet zeggen dat ik alle producten die ik hiervoor heb gebruikt fijn vind. Tot nu toe had ik dan ook nog geen absolute favoriet. Tijdens mijn vakantie op Zakynthos nam ik dankzij een 1+1 gratis actie de proef op de som met twee gezichtscrèmes met SPF50 van Biodermal: een anti age zonnecrème en een matterende zonnefluïde. Of ik nu wel een favoriet heb? In dit artikel deel ik mijn bevindingen met je.

Een artikel over beauty van mijn hand? Ik ben inderdaad niet bepaald een beautyblogger, maar ik heb in my lifetime wel het een en ander op m’n snufferd gesmeerd. Uit angst voor rimpels smeer ik mijn gezicht in de zomer al tijden in met een hoge factor. Tevergeefs overigens, want die rimpeltjes hebben mijn voorhoofd alsnog weten te vinden.

Sinds ik last kreeg van pigmentvlekken in mijn gezicht, heb ik het smeren (en dus de factor) naar een niveautje hoger getild. Ik gebruik op dagen dat het zonnetje zich laat zien een dagcrème met een hoge SPF en heb wel wat eisen waar deze aan moet voldoen. Zo wil ik er niet bijlopen als een discobal, mag mijn make-up niet van mijn gezicht afglibberen en moet ‘ie minstens SPF50 hebben.

Vergelijkend warenonderzoekje: gezichtscrèmes met SPF50 van Biodermal | www.sannetimmermans.nl
Mijn essentials voor in de zon: SPF50, een zonnebril & een hoedje

Spreekbeurt zonbescherming

Voor ik overga op het testen van deze Biodermal gezichtscrèmes met SPF50, wil ik je eerst wat info geven over zonbescherming. Wanneer ik Google met wat voor dermatologisch vraagstuk dan ook raadpleeg, kom ik steevast uit bij Dr. Jetske Ultee. Zo ook in mijn zoektocht naar info over zonbescherming. Wat feitjes uit haar hoge hoed:

 • Zonnestralen zijn voor 90 procent de oorzaak van rimpels, pigment en verslapping van de huid.
 • Een op de vier Nederlanders krijgt de komende jaren, onder andere door het zonnen, te maken met huidkanker.
 • Per jaar komen er zelfs meer mensen te overlijden door huidkanker dan door verkeersongevallen.

Natuurlijk is dat zonnetje niet alleen maar slecht voor ons, want het heeft ook een goed effect op ons vitamine D-niveau en uiteraard ons humeur. Tot zo ver mijn spreekbeurt!

Anti age zonnecrème VS matterende zonnefluïde

Dus, let’s put it to the teeeest (sorry als je nu, net zoals ik, Adrenaline van Di-rect in je hoofd hebt). Tijdens mijn weekje vakantie heb ik de twee gezichtscrèmes met SPF50 om en om gebruikt. Voor de ultieme vergelijking heb ik zelfs een dag allebei de producten getest op één helft van mijn gezicht.

Vergelijkend warenonderzoekje: gezichtscrèmes met SPF50 van Biodermal | www.sannetimmermans.nl
Probeer maar eens zo’n foto te maken zonder in het zwembad te kukelen ;)

De overeenkomsten

Ondanks de compleet andere namen, zijn er wat overeenkomsten tussen de gezichtscrèmes met SPF50. Ze zijn om te beginnen allebei bedoeld voor het gezicht en hebben dus factor 50. Ook kun je ze beiden verkrijgen in SPF30. De producten zorgen voor een goede hydratatie door het Triple Moist Complex (wat dat ook inhoudt), kunnen onder make-up aangebracht worden en zijn niet vet of plakkerig. De twee producten komen allebei in een tube met een handig pompje. Tot zover de overeenkomsten, dus nu wordt het pas écht interessant.

De verschillen

Het belangrijkste verschil tussen de twee gezichtscrèmes met SPF50 is denk ik wel waar ze voor bedoeld zijn. Waar de een geschikt is voor de rijpere huid, is de ander juist meer geschikt voor een jongere huid met puistjes. Nu heb ik zelf eigenlijk geen last van puistjes, maar naar die matterende werking was ik wel benieuwd, aangezien ik van zonnebrand nogal een shiny gezicht kan krijgen.

Dan heb je nog de structuur. Het ene product is een zonnecrème en het andere is een zonnefluïde, een term waar ik nog nooit van had gehoord. De twee zijn vergelijkbaar, maar een fluïde is net wat dunner en lichter, waardoor ‘ie sneller intrekt. Deze vorm is daarom goed geschikt voor de vette en gecombineerde huid, terwijl een crème weer beter is voor een wat drogere huid.

Vergelijkend warenonderzoekje: gezichtscrèmes met SPF50 van Biodermal | www.sannetimmermans.nl

De winnaar?

Wat mij betreft krijgen de producten allebei een podiumplekje! Ik ben zelfs zo fan geworden van deze gezichtscrèmes met SPF50 dat ik zeker weet dat ik ze opnieuw ga kopen. Mijn nummer één? Dat is toch wel de matterende zonnefluïde. Ondanks dat ik deze net wat minder fijn vind smeren dan de zonnecrème. De fluïde werkt inderdaad goed matterend en vind ik daarom heel geschikt om dagelijks als dagcrème te gebruiken onder mijn make-up.

Het anti age product smeert dus wat lekkerder, maar mijn gezicht gaat er nét wat meer van glimmen. Deze ga ik daarom vooral gebruiken voor dagjes make-uploos zonnen waarbij ik mijn gezicht goed wil hydrateren en die dewy look niks uitmaakt.

Ik ben benieuwd! Smeer jij je gezicht elke dag in met een crème met factor? En natuurlijk: wat is jouw favoriet?

17 Reacties

 1. 11 juni 2019 /

  Wat een heerlijke zomerse foto’s zeg! Ik heb toevallig ook in een 50% kortingsactie de matterende versie gekocht, omdat mijn lievelingsgezichtscreme geen SPF erin heeft zitten. En ik ben helemaal fan! Heel fijn dat het niet plakt, je er geen glimhoofd van krijgt en het een lichte, gelachtige substantie heeft. Ik zal hem dus ook een volgende keer zeker aanschaffen. Wel creepy trouwens die feitjes over de zon. Ik ben blij dat ik mezelf altijd goed bescherm als ik het zo lees!
  Lees ook Dé trend van het moment: haarspeldjes van Eveline FleurMy Profile

 2. 6 juni 2019 /

  Wow interessant artikel dit! Ik heb nu wel een fijne spf maar meer opties zijn altijd goed. Die fluïde spreekt me het meeste aan. Die ga ik eens bekijken!
  Lees ook Bullet Journal Juni van IreneMy Profile

 3. Kim
  5 juni 2019 /

  Wat een fijn artikel! Ik moet altijd erg lachen om je schrijfstijl en ik waardeer je eerlijke mening! In verband met mijn zwangerschap moet ik echt opletten voor pigmentvlekken, dus smeren staat op nummer 1 momenteel. Ik hou de aanbiedingen in de gaten voor de matterende variant!

 4. 1 juni 2019 /

  Sinds een paar jaar doet mijn huid een beetje moeilijk in de zon (maar ook in de vrieskou). Eucerin gel oil control factor 50 is mijn favoriet. Niet zo vet als veel andere zonnebrandcrèmes voor het gezicht die ik getest heb. De matterende crème die jij hebt getest klinkt ook heel fijn. Ik haat dat vettige van zonnebrand sowieso, en zeker op mijn gezicht.
  Lees ook Mei | Berlijn, vreemdelingenzaken en back to work van ShirleyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 juni 2019 /

   Dit klinkt heel interessant. Vooral omdat het een gel is, denk ik? Ik hou ook helemaal niet van dat vettige van zonnebrand, maar bij deze crèmes heb ik niet het gevoel dat er veel op mijn gezicht zit. Apart ook hoe je huid opeens kan veranderen.

  • Sanne
   Auteur
   2 juni 2019 /

   Haha, heel herkenbaar dat glimmende hoofd. Echt een uitvinding dit. :)

 5. 31 mei 2019 /

  Fijne review! Ik denk dat ik de matterende versie ook op mijn ‘to try’ lijstje zet.

  • Sanne
   Auteur
   2 juni 2019 /

   Kan ‘m je zeker aanraden! Ben benieuwd hoe jij ‘m vindt.

 6. 31 mei 2019 /

  De matterende fluïde is echt al bijna 10 jaar mijn favoriet! Ik ben graag in de zon, maar met minder dan factor 30 (liefst zelfs 50) op m’n gezicht ga ik de zon niet in. Voorlopig (ff afkloppen) heb ik nog een rimpelvrij voorhoofd.. haha
  Lees ook DIY: rieten tasje met schelpen van MarlousMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 juni 2019 /

   Haha wauw! En ik kom hier dus nu pas achter. Vind ‘m echt heel fijn, dus dit gaat bij mij ook mijn nieuwe staple worden. Jaloers op je voorhoofd ;). Ik trek mijn voorhoofd vaak op merk ik, dus er is geen ontkomen aan helaas.

 7. 31 mei 2019 /

  Heerlijke review! Ben sinds een aantal jaren ook fan van Biodermal. zonnebrand voor m’n gezicht. Van andere kreeg ik toch gauw oneffenheden. Ben wel heel benieuwd naar de matte variant. Die heb ik nog nooit gehad en klinkt wel interessant om het discobal effect wat tegen te gaan.
  Lees ook Home office in de woonkamer van JorindeMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 juni 2019 /

   Volgens mij ben ik echt late to the club als ik de reacties zo hoor. Waarom heeft niemand mij eerder Biodermal getipt!? Haha. Vind de matte écht een aanradertje, dus die zou ik als ik jou was de volgende keer eens proberen.

 8. 31 mei 2019 /

  Ik heb ook nog steeds geen ideale gezichtszonnebrand gevonden dus ben heel blij met deze review, zeker van een expert zoals jij. Tot nu toe vind ik die van Rituals het fijnst, maar daarvan heb ik het idee dat er teveel parfum inzit. Even wachten op een nieuwe aanbieding dus en dan deze scoren!
  Lees ook Outfit: Summer Nights in the City van SimoneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 juni 2019 /

   Zeker een aanrader dit! Ik heb het liefst ook niet al te veel parfum enzo erin zitten, ook voor onze eczeem niet al te best ben ik altijd bang voor. Zou de aanbiedingen eventjes in de gaten houden, want volgens mij is het deze periode iedere week wel ergens zonnebrandcrème in de aanbieding. Ik hou mijn oogjes ook open!

  • Sanne
   Auteur
   2 juni 2019 /

   Haha! Dankje :). Lijkt me ergens heerlijk om lekker zonder make-up de deur uit te gaan (voor de tijdsbesparing!), maar toch zou ik niet zonder kunnen. Wel goed dat je fanatiek zonnebrandcrème smeert. Ik denk dat mensen dat vaak pas doen als er een reden is (lichte huid, pigmentvlekken, etc.) terwijl het eigenlijk voor iedereen zo belangrijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.