Terugblikblog #2: februari 2019

En toen was opeens de tweede maand van 2019 alweer achter de rug. Deze maand werd de warmste februaridag ooit gemeten in Brabant, maar toch zag deze Brabantse het niet altijd even zonnig in. In deze rubriek blik ik steeds terug op de voorafgaande maand. Wat waren de lichtpuntjes (want die waren er zeker!), wat heb ik gekeken, geluisterd en gelezen, maar ook: waar heb ik mijn geld aan uitgegeven. Let’s do this!

Lichtpuntjes

★  Eén van mijn goede voornemens van dit jaar was dat ik vanaf maart met regelmaat per stalen ros naar mijn werk wilde gaan, wat zo’n 10 kilometer per enkel ritje is. In de laatste week van februari bedacht ik me dat ik met dit heerlijke weer helemaal niet tot maart hoefde te wachten natuurlijk. ‘s Ochtends sprong ik gewapend met muts, sjaal en wanten op de fiets en ‘s middags fietste ik zonder jas in het zonnetje naar huis. Tot mijn grote vreugde was het complete fietspad opnieuw geasfalteerd sinds mijn vorige ritje. Negatieve sidenotes: 1) zadelpijn, auw! 2) compleet verregend tijdens de tweede trip.

★ Deze maand vierden mijn vriend en ik ons eenjarig jubileum. Van 14 februari hebben we “onze” datum gemaakt, omdat we “zonder vraags” in deze relatie zijn gerold. Vorige jaar was het rond die dag voor ons gevoel dan echt officieel. En niet omdat we romantisch Valentijnsdag gevierd hebben overigens, want meneer heeft die hele week ziek in bed gelegen en is daarna gewoon niet meer weggegaan.

★  Heel spontaan besloot ik een sollicitatiebrief de deur uit te doen toen er een toffe vacature voorbij kwam. En ik werd uitgenodigd voor een gesprek! Helaas bleek ik uiteindelijk niet the girl te zijn voor deze functie, maar wel heeft deze ervaring wat los gemaakt. Zo heb ik op mijn huidige werk aangegeven dat ik mijn ogen vanaf nu open ga houden en hoop ik dan ergens dit jaar mijn vleugels uit te kunnen slaan.

★ Ik ging van start met een project pan waardoor het dagelijkse levensgeluk toch wel een stukkie is verhoogd. Dankzij dit project waan ik me bij iedere douche in een hamam met al die lekkere geuren van onder andere Rituals producten die ik nu niet langer bewaar voor “later”. Aanradertje!

Terugblikblog #2: februari 2019 | www.sannetimmermans.nl
Gezellig met moeders en vriendlief wat gegeten bij een restaurantje om de hoek

★ Ik hou van een bosje bloemen krijgen (wie niet!?), maar eigenlijk vind ik dit vooral leuk als het onverwachts is. Voor mij hoeft het dan ook niet per se met Valentijnsdag omdat dat zo hoort. Toen ik te horen had gekregen dat ik de baan niet had gekregen, stond mijn vriend me samen met hond op te wachten met een bosje roze rozen. Eat your heart out, Ryan Gosling!

★ Met mijn blog bereikte ik ook een klein persoonlijk mijlpaaltje: mijn domein autoriteit steeg boven de twintig uit. Bovendien had ik genoeg ideeën die ik wilde uitwerken tot artikelen én had ik een paar leuke samenwerkingen, zoals die met Het Beste van de Kweker waardoor ik nu een paar prachtige bananenplanten in huis heb. Hierdoor krijg ik nóg meer zin in het voorjaar.

Kijken, lezen, luisteren

Ook deze maand was ik weer regelmatig aan de buis gekluisterd. Ik bingewatchte in één weekend twee seizoen van Met open armen, keek de eerste aflevering van de serie You (wordt vervolgd), en waagde me ook eindelijk aan The Bodyguard, wat inderdaad een goede serie is. Verder val ik nog steeds ongeveer iedere avond in slaap bij Brooklyn 99, maar vooral omdat we nog geen andere geschikte bed time tv-serie hebben gevonden. De eisen? Iets waarbij het niet erg is dat ik na vijf minuutjes niks meer meekrijg.

Ik kan niet zeggen dat ik mijn goede voornemen om meer te lezen heel fanatiek aanpak, máár het begin is gemaakt. Ik las het boek Body positive power van Megan Jayne Crabbe. Volgens mij heb ik de hele maand wijsheden uit dit boek gedeeld met iedereen in mijn omgeving, dus ik kan wel zeggen dat ik dit boek een groot succes vind. Het volgende boek ligt klaar om opgehaald te worden bij de bieb, dus daarover later meer.

Kasboekje

Omdat dit jaar het spenden (of eigenlijk: het niet spenden) redelijk centraal staat, neem ik elke maand mijn extra uitgaven mee in dit verslag. Februari was de tweede maand van mijn no-buy year en ik begin hier nu echt goed in te komen. Ondanks dat in januari bleek dat mijn budget voor extra’s (excl. reizen) van €300,- misschien te optimistisch was, had ik hier deze maand niks aan veranderd.

Extra uitgaven

Boodschappen: €148,04
Horeca: €52,25
Tanken: €30,90
Kleding: €0,-
Wonen: €0,-
Beauty: €3,59
Cadeaus: €23,75
Totaal: €266,03

En ik bleef eronder dit keer! Yes. Eigenlijk niet eens met zo veel moeite, want het minder winkelen ging ongeveer als vanzelf en verder stonden er ook niet veel dure sociale activiteiten buiten de deur op de planning. Dat wordt in maart wel anders met een stedentripje naar Lissabon. Ook hoefde ik deze maand maar één keer te tanken. Wel moest er weer “geshopt” worden bij de drogist, want mijn eyeliner raakte op. Deze verving ik weer voor mijn all-time favoriet van Catrice.

Dit nette lijstje wil overigens niet zeggen dat het een goedkope maand was, want ik moest mijn buffer deze maand aanspreken nadat mijn vriend en ik onszelf buiten hadden gesloten. De schade? €350,-. Zó zuur, vooral omdat ik net zo lekker aan het besparen was.

En dat was mijn februari! Benieuwd wat jullie hoogtepunten van deze tweede maand van 2019 waren en waar je naar uitkijkt in de nieuwe maand.

27 Reacties

 1. 6 maart 2019 /

  Kan ik stemmen voor vaste ode aan Jesse in dit maandverslag? Love, love, love the #couplegoals. Instant blij geworden van dit artikel, heel stiekem (of misschien toch niet zo stiekem) zelfs van het feit dat je voorlopig nog mijn favo collega bent. Ik denk dat het helemaal goed komt, dat deze blog volgend jaar DA 50+ heeft en jij dagelijks op je eigen redactie aan het regelen bent dat alles op dit positiviteitsplatform (zo mag het inmiddels wel genoemd worden) op rolletjes loopt. Misschien weet ik het zelfs wel zeker.
  Lees ook Project Happiness Maart van SimoneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 maart 2019 /

   Thanks! Ja, ik vond het ook echt verrassend goed! Het werd me al een tijd aangeraden, maar ik had er om de een of andere reden nooit zin in om er aan te beginnen haha.

  • Sanne
   Auteur
   5 maart 2019 /

   Ja, stom hè! Utrecht was echt ontzettend leuk. Konden niet helemaal aan Carnaval ontsnappen, want blijkbaar wordt dit daar ook gevierd? Er kwamen een aantal bootjes voorbij gevaren met een carnavalsvereniging in ieder geval haha. Ik wilde deze week al een verslagje plaatsen, dus je hoeft niet lang meer te wachten, haha! :p

 2. 4 maart 2019 /

  Jezelf buiten de deur sluiten is inderdaad een taaie.. Balen.

  • Sanne
   Auteur
   5 maart 2019 /

   Dat doe je (hopelijk!) ook maar één keer, haha.

  • Sanne
   Auteur
   5 maart 2019 /

   Duur grapje inderdaad! Maar goed… Komen we wel overheen ;) Dankje!

 3. 2 maart 2019 /

  Leuk om te lezen! Jammer dat je het niet was geworden bij jouw sollicitatie maar er zal sowieso een toffere functie komen!

  • Sanne
   Auteur
   5 maart 2019 /

   Thanks! Inderdaad jammer, maar er komt ongetwijfeld wel weer een andere vacature voorbij inderdaad. Zag dat jij ook net aan een nieuwe baan bent begonnen, leuk!

 4. 2 maart 2019 /

  haha jezelf buitensluiten is echt zo’n rot moment.. vreselijk! Ik ben vroeger ook vaak over onze schutting gekropen en dan lag er soms nog een extra sleutel in de schuur. Anders moest ik wachten voor de buitendeur tot mijn moeder thuis kwam. Hele fijne momenten, maar jou kostte het ook nog eens geld. Ik heb het ook weleens met mijn auto gehad trouwens.. drama en klotsoksels tot aan mijnenkels haha. fijn weekend ! :)
  Lees ook My week in pictures #7 van RachelMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 maart 2019 /

   Ja, zo stom! Haha, dat van die schutting herken ik ook helemaal. Dat deed ik op de middelbare school ook regelmatig en dan ging ik in de tuin zitten wachten tot mijn moeder thuis kwam. Nu checken we het echt 5 keer voordat we de deur uitgaan of we de sleutels bijhebben.

 5. 1 maart 2019 /

  Die foto’s van het fietsen zijn zo mooi! Ondanks dat je het niet geworden bent voor die baan is het heel mooi om te lezen hoe het je aan het denken heeft gezet. Ik ben benieuwd wat er dit jaar op je pad gaat komen! Ook leuk om te lezen dat het zo goed gaat met jouw blog, iets om trots op te zijn! :)
  Lees ook Dagelijkse dankbaarheid, wat het mij heeft gebracht van SilkeMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 maart 2019 /

   Dankje! Ik ben zelf ook heel erg benieuwd wat er op mijn pad gaat komen. We gaan het zien :)

 6. 1 maart 2019 /

  Goed dat je jezelf een budget hebt gesteld per maand! Dat hebben wij niet gedaan maar we kunnen alsnog wel mooi sparen. Al geef ik toch ook weer teveel geld uit :p Wel zuur van die €350 door het buitensluiten. Echt balen! Wij hebben gelukkig bij mijn ouders en schoonouders een sleutel van ons huis dus wij zouden wel nog binnen raken. Trouwens gefeliciteerd met jullie jubilieum! En onverwachts een bloemmetje krijgen is inderdaad super fijn! Mijn vriend vertelde me op Valentijn dat hij eigenlijk een boeket bloemen had besteld bij Bloomon maar het werd niet geleverd. Was het totaal vergeten toen het een week later dan toch eindelijk aan kwam ^^
  Lees ook 40 Dagen bloggen. van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 maart 2019 /

   Ja, voor mij is het ook niet een keihard budget hoor, eigenlijk zie ik het meer als eens streven. Ik probeer zo veel mogelijk te besparen, maar wil ook nog wel leuke dingen kunnen doen natuurlijk, haha. Ben dit vooral gaan doen omdat ik het nooit goed bijhield! Wat leuk ook dat bloemetje. Eigenlijk een dubbele verrassing zo. Wat een romantici ook, die mannen ;)

  • Sanne
   Auteur
   4 maart 2019 /

   Dankje! En zo’n uitzicht maakt de fietstocht een stuk fijner inderdaad. Helaas is er voorlopig veel regen voorspeld.

  • Sanne
   Auteur
   4 maart 2019 /

   Ja, wat een verschil dat zonnetje kan maken hè! Heb ook het idee dat je het in deze tijd van het jaar nóg meer waardeert. Ja heel lief! Laat ze lekker staan tot ze compleet verwelkt zijn, want vind het zo zonde om ze weg te doen, haha.

 7. 1 maart 2019 /

  Leuk om te lezen! Tof ook dat je iedere maand je uitgaven deelt, knap gedaan deze maand! Ik probeer nu ook maandelijks ongeveer 200 euro te besteden, zodat ik lekker kan sparen. Voelt zo goed :D Ik vind je bananenplant echt onwijs leuk, heel fijn dat het goed gaat wat betreft samenwerkingen. Gefeliciteerd met je domein autoriteit, haha, je bent echt lekker bezig! <3
  Lees ook Toekomstplannen? Deze 5 dingen wil ik doen voor mijn 30e van AnnaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 maart 2019 /

   200 euro vind ik al hélemaal knap! Best wel opletten moet ik, om onder dat bedrag te blijven. Gaat me sowieso niet altijd (lees: deze maand) lukken, maar denk dat het op zich een mooi streven is. Sparen werkt inderdaad echt verslavend bijna! Ah thanks! Klein mijlpaaltje, maar toch fijn om een meetbaar resultaat te boeken :)

 8. 1 maart 2019 /

  Heel herkenbaar, dat bewaren van die fijne producten voor later. Zou ik eigenlijk ook wat aan moeten doen.

  En nog gefeliciteerd met jullie jubileum! Mijn vriend en ik hadden ook het probleem van geen echte datum hebben. En doordat het begin van onze relatie wel opmerkelijk verliep, hebben we besloten maar gewoon de datum van de eerste date te vieren.

  • Sanne
   Auteur
   4 maart 2019 /

   Haha, ja herkenbaar! Het is toch wel leuk om zo’n dag te hebben. Ik vind persoonlijk de dag van onze Tindermatch ook wel een klein jubileum, maar om dat nou echt te gaan vieren… Dan vind ik dit leuker!

 9. 1 maart 2019 /

  Balen dat jullie je hadden buitengesloten, zo’n zure uitgave. Woont er iemand in de buurt die jullie de reservesleutel toevertrouwen? Leuk dat je je uitgaven deelt. Doet me eraan denken dat ik mijn kasboekje ook weer eens moet bijhouden.
  Lees ook Februari | Stilte voor de storm? van ShirleyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   4 maart 2019 /

   Jawel, op zich wel redelijk! De sleutel aan familie geven stond al langer op het to-do-lijstje, maar het bij laten maken van de sleutel ging niet zo makkelijk en dus kwam ‘t er niet van. Lesje geleerd! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.