5 blogs die ik met liefde lees

De komkommertijd is weer aangebroken! In het nieuws, op tv (alhoewel, gelukkig hadden we The Bachelorette nog), maar ook in blogland draait het allemaal op een lager pitje. Toch zijn er genoeg blogs waarop regelmatig een nieuw artikeltje verschijnt of je uren zoet kunt zijn met de archieven. Hierbij een lijstje met 5 van zulke blogs die ik deze zomer tussen de mini-vakanties in eigen land door graag lees.

No smalltalk blog

No Smalltalk

De Vlaamse Kelly van No Smalltalk houdt, zoals je misschien wel kunt raden, niet van kletsen over koetjes en kalfjes, maar wél van schrijven. Gelukkig maar, want ik lees dan weer graag wat zij schrijft. Zelfs als dit over koetjes en kalfjes gaat overigens. Op haar blog lees je over alles wat haar bezighoudt en welke boeken ze heeft gelezen, maar ook over de extraverte introvert. Dit alles met de nodige humor. Dat Kelly Vlaams is, maakt haar blog wat mij betreft trouwens nóg een tikkeltje leuker, want wat een plezant taaltje is dat om te lezen ze.

Leestip: GRATIS (!!!!) cursus succesful adulting, gewoon omdat ik dit heel erg grappig geschreven vind en ik zo’n cursus, ondanks mijn respectabele leeftijd van 30, nog altijd goed kan gebruiken.

I'm feeling good blog

I’m Feeling Good

Amina schrijft al sinds 2015 op I’m Feeling Good over van alles en nog wat: van lifestyle tot beauty en wonen. Eigenlijk alles waarvan zij een goed gevoel krijgt, zoals de naam van haar blog al verklapt. Door haar positieve manier van schrijven, krijgt ze je als lezer mee in haar positiviteit en dat is wat mij betreft een dik pluspunt van haar blog. Amina is overigens een cat mom, dus als je een dagelijkse dosis kattenspam wel kunt waarderen, moet je haar ook zeker in de gaten houden op Instagram.

Leestip: Binnen blijven? 10 tips om er het beste van te maken, omdat dit nu precies zo’n positief artikeltje is waar ik het al over had en ik vind dat haar blogs met lijstjes zo lekker lezen.

Schrijfstel

Schrijfstel

Stella’s plekje op het web ontdekte ik toen haar blog nog Mondetmoi heette, maar inmiddels is haar blog omgedoopt tot Schrijfstel. Haar blog is er zo eentje waar ik zo nu dan naartoe surf om zeker te weten dat ik niet een van haar fijne schrijfsels heb gemist. Waar haar stukjes over gaan? Alles wat ze meemaakt, en altijd op haar unieke manier neergepend. Juist die schrijfstijl (“Schrijfstel”, snappie?) is wat haar blog een van mijn favorieten maakt. Hij ziet er sinds de online verhuizing ook nog eens ontzettend gelikt uit trouwens. Die kleurtjes…!

Leestip: Als de zon weer schijnt, omdat dit zo’n typisch stukje van Stella’s hand is, waarin je leest hoe ze van iets kleins iets moois maakt.

Last days of spring

Last Days of Spring

Marlous van Last Days of Spring volg ik sinds ik zelf het bloggen heb opgepakt. Waarom? Ze schrijft fijne reisverslagen, deelt lekkere recepten en heeft een uitgesproken mening over verschillende onderwerpen. Deze Hollandse is voor de liefde verhuisd naar onze zuiderburen en deelt sindsdien ook de beste tips voor een bezoekje aan Antwerpen. Als je wat dieper in de archieven duikt, kom je ook genoeg tips voor haar oude stadsie Utrecht tegen trouwens! Dat je helemaal vrolijk wordt van de opmaak van haar blog en de kiekjes die ze schiet, is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Leestip: Een weekje zon, surf & lekker eten in Marokko, want sinds ik dit las wil ik ook op surfvakantie, terwijl ik zeker weet dat ik daar niets van zou bakken.

Tussenmarsenjupiter blog

Tussenmarsenjupiter

Irene van Tussenmarsenjupiter is ook zo iemand die ik al een tijdje met veel plezier volg via haar blog. Ze heeft echt zo’n blog waar de creativiteit vanaf spat, dat zie je al meteen aan de layout. Irene zegt zelf dat ze blogt omdat ze zo niet over de meest idiote dingen hoeft uit te weiden bij haar lief (weer een Vlaamse!), en daar ben ik persoonlijk bést blij om. Je leest op haar blog over van alles: van boekrecensies tot lijstjes en digitale dagboekjes. Irene wordt dit jaar overigens mama, en daar lees ik ook graag over!

Leestip: The Minimalism Game, omdat Irene me met dit soort artikeltjes regelmatig weet te inspireren om het leven door een wat groenere bril te bekijken.

Welke blogs lees jij? Schroom je niet om jouw favorieten te delen in de comments, want ik voeg graag nog wat leuke blogs toe aan mijn leeslijst.

Share:

28 Reacties

 1. 27 augustus 2020 /

  Wat een leuk lijstje, ik kende ze allemaal al.. en stuk voor stuk goed inderdaad! maar Sanne.. jouw blog lees ik nog steeds met heel veel plezier!
  Lees ook Welkom thuis lieve Ollie van RachelMy Profile

 2. 25 augustus 2020 /

  Ik ben helemaal fan van de blog van Stella! De rest van de blogs is nog niet zo bekend bij mij, maar ga ik zeker lezen!

 3. 16 augustus 2020 /

  Heel leuk dit soort posts. Altijd leuk om nieuwe bloggers te ontdekken ;) Enkele kende ik al, wie ik nog niet ken ga ik nu eens gaan ontdekken ;)

 4. 9 augustus 2020 /

  Wat een leuk artikel! Ik kende nog niet een van deze blogs die je noemde. Dat betekend dat ik wel even een rondje blogs ga lezen nu haha.

 5. 5 augustus 2020 /

  Ik lees graag blogs en ben blij dat er nog steeds genoeg leuke mensen hun verhalen delen, waaronder jij. Een aantal blogs die ik met plezier volg en die nu in me opkomen: Vijf koffie graag, Freelennse, Explorista, Hey Frits, Op ne zondag, Suushi.
  Lees ook Juli | Van vakantiegevoel naar avondklok van ShirleyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Plaatsje verdiend hoor! Haha, *klopje op de schouder*. Ik vind dat ook een heel leuk artikel, dus die mocht wel eventjes in de spotlight.

 6. 4 augustus 2020 /

  Ah bedankt voor de vermelding! Ik ben blij dat er nog steeds zoveel leuke actieve blogs zijn!

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Ik ook! ondanks dat ik zelf met vlagen minder tijd heb om te schrijven én lezen en reageren, blijf ik het een heel leuk wereldje vinden. Doet me altijd goed als ik Bloglovin’ openent er genoeg nieuws online staat.

 7. 4 augustus 2020 /

  Ahwwww Sanne, zo lief wat je zegt! Dank je wel! Ik de Lilly-spam en jij de Biggie-spam hahaha ;-) En wat een toffe lijst, want ik ken nog niemand van de dames! Ik vertrouw je blindelings wat dat betreft, dus voeg ze meteen toe in Bloglovin’. Veel liefs!

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Haha, ja! Pet moms. Wat grappig dat jij ook nog geen een van de andere dames op de lijstje kent, via dit soort lijstjes kom ik ook vaak weer op een aantal nieuwe leuke blogs uit die al best even bestaan, maar die ik om de een of andere reden gewoon nooit ben tegen gekomen.

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Wat leuk! Die van jouw vriendinnetje kende ik dan weer niet, dus die ga ik ook eens bekijken. Bedankt voor de tip. :)

 8. 4 augustus 2020 /

  NAJA <3 Wat lief dit! Echt heel erg leuk om te lezen; ik word er heel blij van. Ik lees jouw blog met nét zoveel plezier! Ik hoop trouwens zelf binnenkort weer een beetje inspiratie en zin en energie te krijgen ook weer – om te schrijven. Nogmaals bedankt, vind dit echt super lief!

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   You’re welcome girl! En dat van het ontbreken aan inspiratie, zin, energie, tijd is héél herkenbaar en dat is ook helemaal prima vind ik. Soms gaan andere dingen gewoon eventjes voor. Er is meer in het leven dan een blog, ondanks dat ik natuurlijk front row zit te wachten tot er weer een artikeltje van jouw hand online komt. (Grapje, no stress hoor!)

 9. 4 augustus 2020 /

  Ik kende ze nog niet allemaal dus heel leuk om een paar leuke blogs te ontdekken, bedankt!

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Wat leuk! Nieuwe blogs zijn bij mij ook altijd welkom.

 10. 4 augustus 2020 /

  Ik kende alleen Amina nog niet, die ga ik straks eens bekijken! De rest volg ik ook heel graag :) Freelennse vind ik zelf ook een hele toffe. Daar ga ik altijd met plezier lezen.
  En bedankt voor de vermelding ^^ ik kom hier ook graag! :D
  Lees ook Week 31 van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Die heb ik al een tijdje niet meer gelezen, goed dat je me er aan herinnert want zij schrijf inderdaad ook altijd interessante en leuk om te lezen blogs. Even een kleine inhaalslag maken. ;) Geen dank!

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Haha, fijn dat er nog in ieder geval één onbekende naam tussenstaat!

  • 5 augustus 2020 /

   Heel leuke blogpost :) Ik ken alle blogs al, alleen bezoek ik de ene wat vaker dan de andere. Ik vind de blog van Marlous ook heel leuk. Haar andere blog, die ze samen mer Shirley van shirley.digital runt, Gids voor het Zuiden, lees ik ook heel graag.
   Lees ook Lucas De Man & Mariëlle de Goede | Yes, please! van MarloesMy Profile

   • Sanne
    Auteur
    5 augustus 2020 /

    Gids voor het Zuiden volg ik ook! En Shirley ook. Vind ik ook allebei hele leuke blogs om te volgen.

  • Sanne
   Auteur
   5 augustus 2020 /

   Same! En ik bedacht me dat ik er volgens mij nog nooit eentje had gemaakt. Een idee voor een volgende kwam ook al meteen opborrelen, een reiseditie. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.