Eten bij The Happiness Café en Victoria in Eindhoven

Ben jij soms ook uitgekeken op de hotspots in je eigen stadje en toe aan iets nieuws? Dat is namelijk precies de reden dat ik afgelopen zaterdag met mijn collega annex vriendin (waarom is er geen woord dat deze twee woorden in één samenvat?) Simone Tilburg ontvlucht ben. Samen gingen tijdens deze foodtour wat te eten bij The Happiness Café en Victoria in Eindhoven en oké… we zijn ook wat winkels in gedoken nu we er toch waren.

The Happiness Café

De eerste pitstop van de dag zou The Happiness Café worden, waar we een lekker ontbijtje wilde wegwerken om vol energie aan de shoppingdag te beginnen. Nu liep dat allemaal nèt even iets anders dan gepland. Eenmaal aangekomen in de parkeergarage bleek de autoruit van Simone’s bolide namelijk niet meer dicht te gaan – met lichte paniek als gevolg.

Na wat hopeloos sjorren aan het raam en een rondje garages bellen, vertrokken we richting Eindhoven-Noord om daar een monteur naar de hele situatie te laten kijken. Voorzien van duct tape op de ruiten én het telefoonnummer van bovengenoemde monteur op het dashboard reden we niet veel later opnieuw richting het centrum voor poging twee. Dat ontbijtje werd dus meer een lunch, maar dat mocht de pret niet drukken!

Gelukkig konden we meteen een plekje vinden in het gezellig drukke tentje. Om te beginnen bestelden we, erg hip, een chai- en een matcha latte waar we een stukje cake bij kregen om de eerste honger te stillen, want het was inmiddels al wel 12:00 uur. Hierna ging ik voor de açai bowl, omdat ik niet elke dag de kans heb om die eentje te bestellen, en Simone ging voor vegan Snickers bananenpannenkoeken. Beide “ontbijtjes” gingen er meer dan goed in en even later stonden we met een goed gevulde maag op straat. What’s next?

Eten bij The Happiness Café en Victoria in Eindhoven | www.sannetimmermans.nl

Restaurant Victoria

Volgens de planning zouden we gaan lunchen bij Victoria, maar uiteindelijk is dit dus meer een late lunch en vroeg diner in één geworden. Geen probleem bij dit restaurant, want je kunt er tot 16:00 uur gerechten van de lunchkaart bestellen, maar ook ‘s middags al voor een avondmaal gaan als je daar meer zin in hebt. Dit maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op voor eeuwige twijfelaars zoals yours truly.

Dit restaurant is gelegen aan het Victoriapark, zoals de naam wellicht al een klein beetje verklapt. Het idee van de menukaart is dat je veel gerechtjes samen kunt delen om zo van alles te proeven. Nu zaten wij nog redelijk vol van ons late ontbijt, maar anders is het denk ik echt een aanrader om samen de mezzetafel te delen. Je krijgt op die manier allerlei koude en warme gerechtjes. Iets waar ik op Santorini ook regelmatig voor ging!

Simone ging dit keer voor de vegetarische tajine en ik ging voor de halloumi. Ook dit waren allebei weer goede keuzes zoals je aan mijn enthousiasme op bovenstaande foto wel kunt zien. Naast dat het eten er erg goed smaakt, ziet de inrichting er ook nog eens geweldig uit, met als pronkstuk toch wel de bar. Een waar “bloggers paradise”, zoals vriendlief het zo mooi wist te omschrijven.

Al met al was het weer een zaterdag die voor herhaling vatbaar is, maar dan graag zonder die opstartproblemen! Heb jij al een keer een hapje gegeten bij The Happiness Café of Victoria? Laat me dan weten wat ik de volgende keer écht moet bestellen. Natuurlijk zijn andere aanraders voor hotspots in Eindhoven ook zeer welkom, want, zoals bij The Happiness Café op een bordje stond:

You can’t live a full life on an empty stomach

4 Reacties

 1. Rachel Kromdijk
  21 november 2018 /

  Wat een fijne review zeg en wat een mooie foto van jou, knappert! je hebt er een nieuwe volger bij

  • Sanne
   Auteur
   24 november 2018 /

   Hi Rachel! Mocht je een keertje in Eindhoven zijn, dan zeker eens bij deze plekjes langsgaan. Wat leuk dat je me gaat volgen, ga nu meteen je blog eens bekijken :)

 2. 9 november 2018 /

  Zoals ik al zei: one of the best days of my life. Deze hotspots, de gezelligheid, het nummer van de monteur: love it!

  • Sanne
   Auteur
   9 november 2018 /

   Ik kijk al uit naar het volgende uitstapje! Al moeten we misschien voor de variatie een keer uitwijken naar een andere stad ??‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.