Terugblikblog #12: december 2019

Holy cow. Alweer mijn twaalfde terugblikblog ooit. Dit betekent dat ik inmiddels ruim één jaar artikelen tik en deel op mijn eigen plekje op het web. Nu de kater is weggetrokken en januari officieel begonnen is, deel ik de hoogtepunten van mijn laatste maand van 2019 met je.

★ December wordt niet voor niets de feestmaand genoemd. Er stonden ook bij mij verschillende feestelijke events op de planning, met als hoogtepunt natuurlijk de feestdagen. Kerst brachten we drie dagen door met familie en veel eten, maar ook nodigde Jesse me bij hoge uitzondering uit op de man cave voor een filmavondje op de beamer. Zijn kerst is niet compleet zonder Home Alone, dus hebben we vol spanning gekeken hoe Kevin de boeven te slim af was. Omdat míjn kerst niet compleet is zonder All you need is love keken we dit de volgende ochtend in bed terug met een cappuccinootje. Heerlijk!

Na wat aandringen (en zwaaien met een hondenbot) kreeg ik deze twee mannen zo ver dat ze dit familiekiekje met me wilden maken.

★ Ik ontpopte me in december tot een ware keukenprinses. Of ja, bijna dan. Op mijn werk was het mijn beurt om de lunch te verzorgen, iets wat om de week op vrijdag een andere collega oppakt. Als ik iets doe, dan doe ik het goed (meteen een van mijn valkuilen), dus ik stond de hele avond in de keuken om deze kerstster en een soepje te maken. Ook had ik verschillende etentjes waarvoor ik hapjes mee moest mocht nemen. Hiervoor maakte ik onder andere voor het eerst dumplings. Geslaagd experiment! Met kerst wilde Jesse – nu het nog kon – gebruikmaken van onze mega-oven, dus stond er kalkoen op het menu. Het streven? In 2020 ook lekker blijven kokkerellen.

★ Onverwachts belandde ik in december opeens middenin een heuse babyboom. Een van mijn beste vriendinnetjes deelde tijdens een kerstdiner met vriendinnen dat ze in verwachting is, maar de week daarvoor én daarna kreeg ik nóg meer babynieuws te horen. Zo leuk om in deze fase te zijn beland en ook heel bijzonder om dit van dicht bij mee te maken. Ik kan niet wachten om al die mini’s te ontmoeten!

Boven: een aantal van de heerlijke gerechten die we op eerste kerstdag voorgeschoteld kregen. Onder: de feestelijk gedekte tafel van kerstavond.

★ Wie mij een beetje kent, weet dat een bad in huis zo ongeveer mijn grootste wens is. Helaas zit dit er voorlopig nog niet in, maar tot die tijd maak ik dankbaar gebruik van de sanitaire faciliteiten én de lectuur bij mijn ouders in huis. Wat dit in december éxtra feestelijk maakte, zijn de bruisballen uit de kerstcollectie van Lush die ik won bij Mariska. Nogmaals bedankt, want dit is toch echt wel een hoogtepuntje van december. Mijn volgende baddate staat vanavond alweer gepland. Even bijkomen na die drukke dagen!

★ In december sprak ik regelmatig af met vriendinnen. We hadden een kerstdinertje, waren blij om het babynieuws maar óók verdrietig om een relatie die niet zo goed gaat, gingen lunchen en sloten voor de tiende keer op een rij het jaar samen af. Dit laatste vol spanning en sensatie overigens, want mijn eerste telefoontje naar 112 van dit jaar werd al om 00:15 gepleegd: er was een brandje aan de overkant. Ondanks dat ik weleens kan balen dat ik niet een flinke vriendengroep heb, realiseer ik me wel hoe gelukkig ik mag zijn met zo’n klein maar fijn clubje vriendinnen om me heen. Hier wil ik in 2020 nóg meer van genieten!

En dat was mijn laatste maand van 2019! Ik maak meteen even van dit podium gebruik om iedereen een heel mooi en gezond 2020 te wensen.

33 Reacties

 1. 13 januari 2020 /

  Nog de beste wensen (best wel laat, oeps) en wat een heerlijke foto van jullie zeg! Echt heel erg leuk! en wat mooi opgediend zeg.. heerlijk om zo te genieten van je ouderlijk bad, mijn ouders zeggen ook regelmatig van; Rachèl je mag hier ook gewoon een keer in bad hoor, geen probleem. En geloof me, ik ga het binnenkort echt doen want ik mis het!
  Lees ook Mijn leven is als mijn earparty van Rachel KromdijkMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Happy new year Jorinde! Ken nie wachten nie op die mini’s hoor. Jij ook een heel mooi nieuw jaar én laten we weer eens een bijkletsdate bij Happy Italy inplannen, lijkt me gezel!

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Haha, ja! Je zou de hele reeks eens moeten zien, de uitdrukkingen van de hond zijn geweldig. Jij ook een heel mooi nieuw jaar gewenst! Dat je veel met Lush in bad mag gaan. ;)

 2. 6 januari 2020 /

  Wat een mooi lijstje, zo! Je december klinkt heel fijn. En wat je schrijft over baddates bij je ouders: dat zou ik ook eens moeten doen! :) Ik heb zelf ook geen bad, maar mijn ouders hebben een heel grote, die eigenlijk heel fijn is.. Maar het is nog nooit in me opgekomen om daar gewoon eens naartoe te gaan om lekker te badderen. Thanks voor het idee ;-)

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Ik vind het dus écht een uitvinding. Ben vanavond weer in bad gegaan, haha. Ik eet vaak op maandag bij mijn ouders en heb nu bedacht dat ik dan eigenlijk net zo goed meteen in bad kan duiken. Voorheen vond ik dat “te veel gedoe”, maar blij dat ik het nu ontdekt hebt. Ben benieuwd of je het idee ook gaat doorzetten! :)

 3. 3 januari 2020 /

  Wat een fijne maand heb je gehad! Feestjes, kokkerellen, en al die baby’s die op komst zijn ;) Dat 2020 voor jou en je omgeving een prachtjaar mag worden :)

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Ik denk dat dat wel goed gaat komen, al is het alleen al vanwege die babyboom dit jaar! Jij ook nog het allerbeste voor 2020 Evelyne. Dat het voor jou een mooi jaar mag worden. :)

 4. 3 januari 2020 /

  Wat een prachtige foto van jullie drie samen!
  Je hebt niet stilgezeten in december zo te lezen :)
  En beter een klein groepje echt goeie vriendinnen dan een grote groep waar je niet zo op kan bouwen.
  Hopelijk mag 2020 je evenveel goeie en mooie momenten brengen!

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Dat is echt helemaal waar! Dat is ook iets waar ik zelf wel achter ben gekomen, want hoe fijn is het om een paar échte vriendinnen in je leven te hebben? Heel eerlijk denk ik dat ik niet eens goed zou zijn in het onderhouden van zo’n grote vriendengroep. Ik wens jou ook het allerbeste voor 2020!

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Oh, leuk! Het is even wat werk, helemaal niet lastig natuurlijk, maar je hebt wel wat rolwerk. Maar dan heb je wel een heel leuk hapje dat warm en koud lekker is.

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Dat was het zeker! Hopelijk heb jij ook een fijne maand gehad. :)

 5. 3 januari 2020 /

  Wat een prachtige foto van jullie gezinnetje zo, Sanne! Love it. Verder klinkt het als een mooie maand, op het verdrietige nieuws na. Ik heb ook geen grote vriendinnegroep, maar wel een paar losse goede vriendinnen. Eerst vond ik dat jammer, maar zo is het ook prima. Ik ben blij met de ladies die in mijn leven zijn. Ik wens je het allerbeste voor 2020!

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Haha! Lekker cheesy, maar ach… Ik hou wel van kaas. ;) Dat is eigenlijk ook helemaal zo. Ik heb met die paar vriendinnen een hele goede band, en denk dat ik met een grote groep het allemaal maar slecht bij zou kunnen houden. Dan ben je vast ook niet met iedereen even close. Jij ook het beste voor 2020!

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Haha! Vriend en hond met frisse tegenzin, maar ik erg blij. En vriend uiteindelijk ook blij omdat hij weer blij is dat ik blij ben met die foto. Eind goed, al goed.

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Haha! Eventjes tellen hoor, volgens mij was het uiteindelijk een lunch voor 11 personen. En het was ook even creatief zijn met de mogelijkheden tot opwarmen etc. op kantoor. Ik vind koken eigenlijk heel leuk, maar kan zo stressen om de voorbereiding. Terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is.

 6. 3 januari 2020 /

  Ooh leuk al die baby’s die er aan komen! ^^ En wat een lieve familiefoto van jullie. Ik heb dit jaar zelfs geen poging gedaan want onze honden zijn echt all over the place, haha :p
  Fijn 2020!
  Lees ook 21 before 2021 van IreneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Leuk he! Ik kan niet wachten hoor, dan duren 9 maanden opeens heel lang haha. Jij ook een fijn 2020!

 7. 3 januari 2020 /

  Dat is een goed geslaagde familiefoto! Leuk hoor! Zo te horen heb je een fijne decembermaand achter de rug. Heerlijk ook om het nieuwe jaar met zo’n fijne club in te luiden! En wat bijzonder dat je een heuse babyboom om je heen hebt. Ik zit nog een stapje daarvoor en heb opeens allerlei leeftijdsgenoten om me heen die gaan trouwen. Die babyboom volgt hier dus vast over een jaar of twee ;)
  Lees ook Gekocht! | 5 nieuwe aanwinsten voor een goede start van 2020 van RomyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   3 januari 2020 /

   Haha ben er stiekem ook hele blij mee! Toch leuk om zoiets te hebben om op terug te kijken. In mijn kringen is het trouwen helaas overgeslagen. En dat leek me juist zo leuk! Wellicht in de toekomst nog… ;) Maar die babyboom zal daar waarschijnlijk ook over een tijdje volgen. Bijzonder!

 8. 3 januari 2020 /

  Wat leuke hoogtepunten voor december. De babyboom herken ik uit mijn eigen vriendenkring, daar was het een jaar geleden zo dat ineens iedereen in verwachting was. Wel erg leuk! En natuurlijk nog de beste wensen voor 2020! :)

  • Sanne
   Auteur
   3 januari 2020 /

   Oh wat leuk! Wel eventjes gek vind ik het, nu voelt het opeens allemaal heel “echt”. Gelukkig 9 maanden om te wennen aan het idee. ;) Bedankt, jij ook een heel mooi 2020 gewenst Alex!

 9. 3 januari 2020 /

  Wat een fantastische familiefoto. De babyboom is inderdaad bijzonder. Bij mij valt het nu even mee, maar om me heen zijn er inmiddels al verschillende gezinnetjes. En zeker in de kring van mijn vriend, die net iets ouder is. Ik wens je een gelukkig en gezond 2020.
  Lees ook December | Tijdmachine naar de feestdagen van ShirleyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Grappig hoe dat zo in van die fases gaat. Zo had ik 0 baby’s in mijn omgeving en zo komen ze opeens allemaal tegelijk. Het steekt elkaar ook wel wat aan, denk ik zo. ;) Ik wens jou ook een heel mooi 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.