Terugblikblog #4: april 2019

April zit er alweer op! De vierde maand van dit jaar is mijn verjaardagsmaand, maar ook nog eens de maand waarin Pasen én de verjaardag van Wim-Lex vallen. Door al deze festiviteiten is de maand voor mijn gevoel weer voorbij gevlogen. Ik deel deze en een aantal andere lichtpuntjes met je in deze post.

Lichtpuntjes

★ Deze maand werden er een hele hoop verjaardagen gevierd. Mijn schoonmoeder en hond Biggie trapten de verjaardagsmaand af, gevolgd door mijn zusje Marieke. Vorige week vierde ik mijn verjaardag, waarna ik het stokje natuurlijk doorgaf aan Willem-Alexander. Wat een feest! Deze verjaardagen gingen gepaard met een aantal gezellige etentjes en wat drankjes.

Terugblikblog #4: april 2019 | www.sannetimmermans.nl
Zelfs Biggie ontving een kaartje voor zijn verjaardag, uiteraard van zijn grote vriendin Simone

Pasen is echt zo’n feestdag waar ik eigenlijk niet veel mee heb. Toch grijp ik iedere gelegenheid voor een gezellige dag met familie graag aan! Eerste Paasdag gingen we met mijn familie lunchen bij een restaurant in Tilburg. Hierna ging de hele club per fiets naar een tweede locatie om nog een drankje in de zon te doen. Op Tweede Paasdag brachten we een bezoekje aan Jesse’s familie voor een lunch in de tuin. Ik nam als traktatie kleine cheesecakejes met een paaseitje erop mee. Hiervan maakte ik alleen een onsmakelijke koelkastfoto, dus die zal ik je besparen.

★ Een tijdje geleden benaderde Dionne mij met de vraag of het me leuk leek om haar e-book Haal alles uit Pinterest te reviewen. Maar natuurlijk! Ik ben al jaren groot fan van Pinterest, maar ondanks dat ik het medium nog steeds regelmatig gebruik, deed ik er voor mijn blog zo goed als niks mee. Daarom ging ik een weekendje zitten met het e-book en wil ik de komende tijd de geleerde kennis natuurlijk ook in de praktijk gaan brengen. Ik heb al wat tips opgevolgd, maar het is best een behoorlijk proces. Op de planning staat nog me verdiepen in groepsborden en de tool Tailwind. Het zou leuk zijn als ik hier ook echt resultaat van ga zien!

Terugblikblog #4: april 2019 | www.sannetimmermans.nl
Het feestteam in actie & een aantal van de leuke cadeautjes die ik heb gekregen

★ Nog even over mijn verjaardag, want dat is toch wel een eigen lichtpuntje waard. Ik mocht maar liefst 29 kaarsjes uitblazen vorige week, dus ik heb nog maar één jaar als twintiger te gaan. Ondanks dat ik me helemaal niet jarig voelde en eigenlijk een beetje een dipdag had, werd het toch nog een fijne dag. Het keerpunt was toch wel toen Simone me uit mijn nap kwam wekken om een donut te bezorgen. Heel lief! Omdat Jesse flink ziek was werd het geplande etentje gecanceld en kwam het feestteam, bestaande uit mijn ouders, zusjes & lovers, de boel in huis versieren, bestelden we hotdogs en sushi en dronken we prosecco. Ook mocht ik flink wat items van mijn wishlist afvinken!

★ Een bijzondere happening van deze maand was toch wel de boerenovertrek van vriendin Christel. Is iemand toevallig bekend met dit fenomeen? Zo niet, lees dan zeker eens dit informatieve artikeltje op Wikipedia. In mijn omgeving wordt dit eigenlijk niet gedaan, maar in de vriendengroep van de vriend van Christel is het dus echt een ding. En dus mochten wij een dag op zo’n huifkar achter een tractor doorbrengen! Leuk om hierbij te vermelden is dat ik samen met Marieke vorig jaar als grap een boerenovertrek organiseerde voor onze andere zus, Eva, toen ze een huis had gekocht. Hilariteit alom, aangezien we dus geen flauw idee hadden wat de insteek van zo’n dag was.

Terugblikblog #4: april 2019 | www.sannetimmermans.nl
Paasselfie zonder aankondiging, ‘scuse me

★ Traditiegetrouw breng ik Koningsnacht altijd met vriendinnen door bij meezingevenement Tilburg Zingt. Dit doen we inmiddels al zo’n tien jaar, dus eigenlijk sinds we bevriend zijn. Ook dit jaar hebben we weer een partij staan meeblèren met hits van onder andere ABBA, Gerard Joling en Neil Diamond. Hierna joinde ik Eva in de kroeg en uiteraard werd de avond afgesloten met een pizzaatje en milkshake. Op Koningsdag ontwaakte ik gelukkig sans kater, maar omdat Jesse nog steeds niet fit was, werd het verder geen wilde dag. Geen Koningsdagfeestjes voor ons dus, maar er werd nog wel een oranje tompouce genuttigd.

Kasboekje

Ook ben ik in de financiën gedoken om mijn uitgaven tijdens mijn no-buy year te tracken. Het was een vrij dure maand en ik ben dus ook flink boven mijn budget uitgekomen. Dit is vooral te wijten aan mijn verjaardag, waarvoor ik lekker ben losgegaan met wijn & hapjes. Verder waren er een aantal extra uitgaven, zoals een nieuwe OV-chipkaart en een tandartsrekening.

Terugblikblog #4: april 2019 | www.sannetimmermans.nl
Waar je mij altijd voor wakker mag maken: donuts!

Ook kocht ik een foundation ter vervanging (geheel volgens de project pan regels) van mijn eerdere favoriet, die nu echt op was. Ook besloot ik te splurgen op draadloze in-ears van JBL die ik met een flinke korting over kon nemen nadat ik ze had getest.

Financiële meevaller: ik besloot een hakmolen te bestellen op bol.com, en bleek nog €20,- van een cadeaubon op mijn account te hebben staan. Zo kon ik ‘m voor nop in huis halen!

Extra uitgaven

Boodschappen: €191,03
Horeca: €30,75
Tanken: €30,62
Kleding: €0,-
Wonen: €0,-
Beauty: €24,99
Cadeaus: €26,77
Overig: €108,02
Totaal: €412,18

Bedankt voor de gezellige feestjes april! Deze nieuwe maand staat er bij mij een vakantie gepland. Waar kijk jij naar uit in mei?

21 Reacties

 1. 4 mei 2019 /

  Wat een leuke maand heb je achter de rug!! Hilarisch ook van de boerenovertrek. Kende het totaal niet tot een vriendin van mijn opleiding er één had. Geweldig!
  Lees ook Hotspot: The Cake Room in Breda van JorindeMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 mei 2019 /

   Hahaha, gemiste kans meid! We hadden er natuurlijk eigenlijk ook eentje voor jou moeten organiseren, maar het is nooit te laat voor een boerenovertrek ;). Dit stel woonde ook al een tijdje in het nieuwe huis samen.

  • Sanne
   Auteur
   5 mei 2019 /

   Dankje! Wat mij betreft is het toch wel een ervaring die je eens meegemaakt moet hebben als je in de buurt woont. Ik ga er dus al jaren heen en ik vind het altijd een erg geslaagde avond. Leuk om zo met jong en oud lekker mee te zingen met allerlei nummers, ook weer jong en oud ;).

 2. 3 mei 2019 /

  Wat een leuk overzicht weer! Zo te lezen heb je alsnog een gezellige verjaardag gehad, nog gefeliciteerd trouwens! :D En wat lief zeg, dat kaartje voor Biggie, haha. Je hebt ook mooi bespaard op je uitgaven, vind dat altijd leuk om te zien.
  Lees ook Persoonlijk | Wat ik heb geleerd van mijn bijbaantjes van AnnaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 mei 2019 /

   Haha leuk hè, dat kaartje! Ik heb zelf dit jaar 0 kaartjes per post gekregen voor mijn verjaardag, dus wel een hele speciale hond haha ;).

 3. 2 mei 2019 /

  Nog gefeliciteerd! :) Het ziet eruit alsof je een hele leuke maand hebt gehad. En ook weer wat geleerd over de boerenovertrek.

  • Sanne
   Auteur
   5 mei 2019 /

   Thanks! :) Inderdaad een hele leuke maand gehad. Blij dat ik je nog wat heb kunnen leren over die boerenovertrek haha.

 4. 1 mei 2019 /

  Leuke verjaardagsmaand heb je gehad! Voor mij zal de maand mei heel snel voorbij vliegen als je het mij vraagt. Ik kijk heel erg uit naar volgend weekend. Dan geven wij voor de 5de keer ons evenement voor het goede doel. Dit jaar word een feestje! (was andere jaren ook al, haha).
  Lees ook Dit was.. | April 2019 van EvelyneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 mei 2019 /

   Inderdaad een hele fijne verjaardagsmaand :). Wat tof! Heel veel succes met de organisatie nog van het evenement en natuurlijk plezier met het feestje alvast haha.

 5. 1 mei 2019 /

  Wat een leuk overzichtje! Moet weer lachen om Biggies selfie op zijn verjaardagskaart. Voel me nog steeds schuldig dat ik je uit je nap wakker heb gemaakt, maar gelukkig maakten de donuts een boel goed. Ik vind je uitgaven trouwens echt mega netjes, ben ik heel jaloers op! Ook blij met je hakmolen aankoop trouwens, aangezien ik daar meteen van heb mee kunnen genieten!
  Lees ook Hotspot: Mr. Morris (Tilburg) van SimoneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 mei 2019 /

   Hahaha, me too! Hij is wel echt van de selfies de laatste tijd. Jij bent wel verantwoordelijk (/te danken) voor een groot deel van de foto’s bij deze blog bedenk ik me nu. En een donutje maakt ALLES goed, word nog steeds helemaal happy van de terugblik erop. Ik ben zelf ook heel enthousiast met m’n hakmolen! Zal binnenkort weer eens aan het hakken gaan.

 6. 1 mei 2019 /

  Ik had echt nog nooit van een boerenovertrek gehoord. Een grappig gegeven, haha. Goed gefeest, zeg! En alvast veel plezier op vakantie. ? Wij hebben niet per se iets bijzonders gepland deze maand. Een aantal concerten, ja, maar dat is niet anders dan anders. Fijn, dat natuurlijk wel! ?
  Lees ook Review • Lush Magma Bath Bomb van Jessica J.My Profile

  • Sanne
   Auteur
   5 mei 2019 /

   Voor mij was het ook vrij nieuw dus, maar ik begin te denken door de reacties hier dat het echt een heel lokaal gebeuren is haha. Dankje! Een paar concerten bezoeken is denk ook altijd een fijn vooruitzicht, ook al is het voor jou niet anders dan anders ;)

 7. 1 mei 2019 /

  Haha wat grappig van die boerenovertrek! Kende het ook helemaal niet. Het ziet er een fijne maand uit met al die verjaardagen en feestjes.

  • Sanne
   Auteur
   1 mei 2019 /

   Haha kan het je aanrader hoor! Weet ook eerlijk gezegd niet in welk gebied dit in Nederland precies gedaan wordt.

  • Sanne
   Auteur
   1 mei 2019 /

   Haha ja echt een ervaring op zich! Inderdaad heel wat feestjes gehad :) Berlijn vind ik ook een leuke stad. Veel plezier met je stedentrip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.