5 podcasts voor creatieve girl bosses

De podcast is verre van nieuw, maar lijkt dit jaar enorm in populariteit gestegen te zijn. En terecht! Ikzelf luister al jaren met vlagen naar podcasts en zit momenteel weer in een periode waarin ik bijna elke dag wel even naar een podcast luister. Mijn favoriete soort podcast van dit moment? Podcasts voor creatieve girl bosses waarin gesproken wordt over van alles op het gebied van online content, influencers en bloggen.

Wat het luisteren naar een podcast zo fijn maakt, is dat je niet naar een scherm hoeft te kijken. Ja, oké, YouTube is natuurlijk leuk, maar de content hierop is niet altijd geschikt om alleen naar te luisteren wanneer je bijvoorbeeld druk in de weer bent met mascara van je ooglid vegen in de ochtend. En ik spreek hier uit ervaring…

Omdat podcasts júist bedoeld zijn om naar te luisteren, zijn ze ideaal om te combineren met andere activiteiten. Mijn favoriete luistermomenten zijn dan ook tijdens mijn ochtendrituelen, wanneer ik in de auto zit of aan het fietsen ben en tijdens het koken. Anne Janssens van Dag en Nacht Media zegt hierover:

Je kan in de file staan en daar minder van merken omdat je een podcast aan het luisteren bent. Ik hoor mensen vertellen dat ze een extra rondje hardlopen als hun podcast nog niet afgelopen is.

5 podcasts voor creatieve girl bosses | www.sannetimmermans.nl

Dit maakt dat podcasts ideaal zijn voor bezige bijtjes en girl bosses (in spé). Ik heb vijf van mijn favoriete podcasts voor creatieve girl bosses op een rijtje gezet. Uiteraard zijn de hosts van deze podcasts – you guessed it – zelf ook girl bosses.

1. The Influencer Podcast

Deze podcast wordt gehost door Julie Solomon en verkent alle trends en geheimen op het gebied van influencer marketing. Julie gaat in gesprek met succesvolle influencers en bloggers over allerlei interessante onderwerpen. Wat dacht je van “5 simple steps to increase blog traffic” of “turn your side hustle into a thriving business“? Sommige afleveringen zijn maar kort, wat ik zelf vaak juist fijn vind luisteren, terwijl je voor andere afleveringen wel een uurtje kan uittrekken.

2. The Goal Digger Podcast

The Goal Digger Podcast van Jenna Kutcher vond ik tussen mijn aanbevelingen en ik ben meteen fan! Jenna deelt haar eigen inzichten én probeert die van andere female entrepreneurs te ontdekken tijdens interviews. Het enthousiasme van de host van deze podcast maakt het luisteren naar onderwerpen zoals het Instagram algoritme en het schrijven van een boek een feestje. Ik ben momenteel dan ook nog volop aan het binge luisteren.

3. The Breakthrough Year Podcast

Australische online business coach Sam Bell duikt in alles wat te maken heeft met – je raadt het al – online business. Daarnaast gaat ze ook in op bloggen en merkstrategiëen met als doel jou je zakelijke dromen uit te laten komen. Het is duidelijk dat Sam verstand heeft van de onderwerpen waar ze over praat en dat ze deze info, samen met haar gasten, graag deelt met de luisteraars van haar podcast.

4. The Creative Empire Podcast

Deze podcast wordt gehost door niet één maar twee girl bosses: Reina en Christina. Deze ladies gaan in gesprek met allerlei succesvolle influencers uit de creatieve community en helpen jou met al je zakelijke struggles. Toch zijn de podcasts niet alleen geschikt voor als je een eigen onderneming hebt, want ook als je geïnteresseerd bent in everything online, zullen deze podcasts je aanspreken.

5. Boss Girl Creative Podcast

De Britse Carrie Green is de oprichtster van de Female Entrepreneur Association en schreef het boek She Means Business. Met haar podcast wil ze jou een zetje in de juiste richting geven bij het najagen van je dromen. Carrie deelt haar eigen ervaringen als girl boss én de verhalen van andere succesvolle vrouwelijke entrepreneurs. Deze podcast geeft je de tools om ook je eigen bedrijf op te zetten.

Heb jij nog aanraders op het gebied van podcast voor creatieve girl bosses? Laat het me weten in een reactie!

Sanne

5 podcasts voor creatieve girl bosses

3 Reacties

 1. 19 oktober 2018 /

  Thanks for sharing girl! Klinkt goed, ga me hier eens in verdiepen.

  • Sanne
   Auteur
   19 oktober 2018 /

   Misschien had ik deze tip al eerder moeten delen. Beetje mosterd na de maaltijd nu je net Spotify kunt luisteren in de auto haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.