Jaar in vogelvlucht: dít was mijn 2019

That’s it. 2019 zit er na vandaag alweer op! Op deze laatste dag van dit decennium blik ik terug op het afgelopen jaar. Of ja… Stiekem al een dagje eerder, maar het verschijnt vandaag op je beeldscherm. Dit is mijn 2019 in vogelvlucht, aan de hand van de grootste thema’s van dit jaar.

Werk & ontwikkeling

In januari ging ik “echt” van start met mijn blog. Na jaren twijfelen heb ik het dan toch gedaan! Een beslissing waar ik nog altijd erg blij mee ben. Toch komt er de laatste tijd helaas minder van dat bloggen dan ik zou willen. Gelukkig wel door twee hele goede redenen. Zo kwam in februari plots dé vacature op mijn pad, die uiteindelijk toch niet dé vacature bleek te zijn. Wel was mijn blik geopend na deze eerste ervaring met het solliciteren en vogelde ik uit wat ik belangrijk vond ik een nieuwe baan. Een periode van full time vacatures spotten brak aan en werd uiteindelijk beloond met een nieuwe baan vanaf augustus. Ik mocht aan de slag als content medewerker voor Sacha, Manfield & Sissy-Boy. Dit betekende ook dat ik afscheid nam van mijn eerste échte baan en dat was best een dingetje.

Terugblik 2019

Huisje, boompje, beestje

Die andere goede reden waardoor ik minder tijd heb om te bloggen? Dat is het nieuwe huis vanwaaruit ik momenteel dit artikel tik. In september vierden Jesse en ik ons tweejarig Tinderjubileum en we bezegelden dit met een mooi, nieuw huis. Inmiddels zijn de voorbereidingen van de verbouwing in volle gang en dat betekent dat veel vrije uurtjes in het plannen zitten. Bovendien is Jesse’s bedrijf flink aan het groeien, waardoor ik me heb ontpopt tot de hondenuitlaatservice en all-round huisvrouw. Dit vind ik af en toe stiekem best pittig naast een fulltime baan, maar vooral ongezellig. Daarom is het nu extra fijn wanneer we samen wat tijd kunnen doorbrengen búiten het bed (de laatste tijd zowat onze enige ontmoetingsplek) om! Ik hoop in het nieuwe jaar wat meer tijd voor elkaar te kunnen vinden zodat we écht samen kunnen genieten van dat mooie huis.

Gezondheid & geluk

Ik kan zeggen dat 2019 een gezond jaar voor me was. Dankbaar! Wel waren er een aantal veranderingen op het gebied van mijn gezondheid. Begin dit jaar besloot ik te stoppen met de pil. Nope, niet vanwege een kinderwens, maar omdat ik ‘m al zó lang slikte, dat ik weleens zonder die hormonen in mijn lijf wilde. Onder andere in de hoop dat mijn pigmentvlekken minder zouden worden en mijn humeur zou verbeteren. Veel veranderingen heb ik – helaas – niet gemerkt. Toch ga ik niet meer terug! Waar ik stopte met dé pil, begon ik onlangs juist met het slikken van vitamine D pillen in de hoop om dat humeur alsnog wat op te krikken tijdens de wintermaanden. Want ja, dat humeur was toch wel een dingetje in 2019. Nu ben ik vrij dipgevoelig: het zit in mijn aard, zullen we maar zeggen. Toch hoop ik dat 2020 op dit gebied een beter jaar gaat worden. Misschien maar eens een aantal van mijn happiness arikeltjes teruglezen…

Terugblik 2019

Vrije tijd & vriendschappen

In 2019 draaide het natuurlijk niet alleen maar om werken. Zo stonden er een aantal trips op de kalender, mijn favoriete tijdsbesteding. Ik maakte een minitripje naar Utrecht, een stedentrip naar Lissabon, de jaarlijkse familievakantie ging naar Zakynthos en in juni maakte ik spontaan een roadtrip door Normandië met Jesse. Terugkijkend op het jaar had ik meer tijd met vrienden door willen brengen. Toch zag ik de vriendinnen die het dichtst bij me staan regelmatig, waar ik heel blij mee ben. Ook pakte ik het contact op met mijn vroegere bestie. Wie ik ook vaak zag het afgelopen jaar? Mijn familie. Mijn ouders en zusjes zag ik wekelijks, vaak zelfs meerdere keren per week. Iets wat ik ook in het nieuwe jaar zo door wil zetten.

En dat was mijn 2019! Wat was jouw hoogtepunt van het jaar?

PS Doordat ik het zo druk heb gehad de afgelopen tijd, heeft mijn blog op een lager pitje gestaan. Dit betekent dat jullie nog een aantal 2019 artikelen tegoed hebben, want natuurlijk wil ik nog even terugblikken op mijn no-buy year én vertellen hoe het er met mijn goede voornemens voorstaat.

25 Reacties

 1. 7 januari 2020 /

  Wat een superleuke foto van jullie samen! Echt stralend. Wat fijn. En het klinkt als een goed jaar. Veel nieuwe, spannende dingen.. maar leuk! Ik wens je een gezond en sprankelend 2020!
  Lees ook 2020: Coming home van AnoukMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   6 januari 2020 /

   Goed om te horen dat het beter gaat met je gezondheid! We kunnen vaak zeuren en ontevreden zijn met een hoop dingen in ons leven en onze gezondheid voor lief nemen. Een goede reminder dat er belangrijke dingen in het leven zijn. :)

 2. 2 januari 2020 /

  Wat een mooi jaar! Ik snap heel goed dat het vrij pittig is! Je blog is in elk geval erg leuk: je hoeft geen druk te voelen om iets te moéten plaatsen. Je blogs zijn leuk, dus daar wacht men wel op! Keep up the good work! X
  Lees ook Heb ik mijn doelen voor 2019 weten te behalen? van LarissaMy Profile

 3. 2 januari 2020 /

  Wat een mooie terugblik! Ik wens je alle goeds voor 2020 en dat jullie maar lekker mogen settelen in jullie nieuwe huisje en wat vaker de hond ook samen kunnen uitlaten ;)

  Mijn hoogtepunt was denk ik Thunderdome :’). Nee grapje hoor, 2019 was over het algemeen een heel mooi jaar, al herken ik dat dipje van je wel. Die van mij komt meestal rond februari, als het nog steeds donker is :’)
  Lees ook 2019 – een terugblik van LouiseMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Amen to that! Samen de hond uitlaten is toevallig een van mijn favoriete bezigheden. Hahaha, Thunderdome. Die zag ik even niet aankomen. Geen judgement hier, hoor. ;) Jammer dat die dipjes toch steeds de hoek omsteken. Hopelijk voor ons beiden ietsjes minder in 2020.

 4. 2 januari 2020 /

  Sowieso nog de beste wensen en een liefdevol en gelukkig 2020! Ik heb in ieder geval van iedere blogpost genoten die je hebt geschreven. Hopelijk kom je net iets beter in je vel ”humeur” te zitten. liefs,

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Jij ook een prachtig 2020 gewenst Rachel! Ik weet zeker dat jou in dit nieuwe jaar weer een hoop moois staat te wachten. En dat hoop ik ook! Maar daar heb ik ook wel vertrouwen in. Misschien moet ik er alleen even wat meer “mijn best” op doen. Liefs!

 5. 1 januari 2020 /

  Ik wens je het allerbeste voor 2020! Ik kijk alvast uit naar een nieuw blogjaar vol leuke blogs hier, bij mezelf en overal ;)
  Lees ook ✘Terugblik2019-Tag✘ van EvelyneMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Daar kijk ik ook naar uit! Wie zegt dat bloggen dood is? :) Fijn 2020 Evelyne!

 6. 31 december 2019 /

  Supermooie foto van jou en Jesse! Ik snap dat, die blogtijd. Ik vind het altijd zo leuk maar er staat altijd wel iets in de weg (de vaat bijvoorbeeld). Maar hé, het is de kwaliteit die telt! Ik kijk al uit naar je verslagjes en reisverhalen in 2020.
  Lees ook 12: Once Upon a December van KellyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Ah dankje! Zo’n foto samen is vrij zeldzaam, maar gelukkig weet ik ‘m af en toe te strikken. Helemaal waar van de kwaliteit die telt! Ik wil wel weer iets meer een routine erin vinden, maar ik weet zeker dat dat vanzelf wel weer komt als de drukte rondom het huis wat is gaan liggen. Happy new year, Kelly!

 7. 31 december 2019 /

  Onwijs knap hoe je jouw prachtige blog kan onderhouden (ja, vind hem echt heel mooi!) naast je fulltime baan, je nieuwe huis, de uitlaatservice (haha, daar moest ik wel om lachen!) en het huishouden. Ik volg je blog natuurlijk nog niet zo lang, maar vind het altijd leuk als er weer een nieuw artikel klaar staat. Zo zie je maar dat het niet in de eerste plaats heel belangrijk is dat je super vaak artikelen plaatst, maar wel wat voor artikelen je plaatst;-) Ik wens je alle goeds toe voor het nieuwe jaar, en hopelijk vinden jullie wat vaker de tijd om gezellig samen door te brengen.
  Lees ook Terugkijken op 2019 van bychristianaMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Haha! Die uitlaatservice was natuurlijk maar een grapje. Eigenlijk voelt dat voor mij niet eens als een verplichting (meestal dan…), maar vind ik het heel fijn om zo’n frisse neus te halen. Ik ben ook blij dat ik jouw blogje heb ontdekt! Haal veel inspiratie uit je artikelen, dus hoop dat je voorlopig nog niet uitgeblogt bent. Ik wens je een heel mooi 2020 Christiana!

 8. 31 december 2019 /

  Wat een mooi jaar vol mijlpalen heb je achter de rug! Ontzettend leuk dat je je droombaan hebt gevonden! En gaan samenwonen in een eigen koophuis is natuurlijk ook niet de minste mijlpaal. Ik ben blij dat je dit jaar je blog bent begonnen, want ik volg je blog met veel plezier. Je schrijft ontzettend leuk!
  Alvast een fijne jaarwisseling en natuurlijk vooral een heel mooi 2020 met hopelijk nog veel meer mooie lichtpuntjes!
  Lees ook Vaker Vrolijk in 2019 | Mijn blogjaar van RomyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Ja, dat viel me ook al op, toen ik het zo op een rijtje zette. Alleen daarom al goed om toch zo’n terugblikje te doen, hoe clichė het ook mag zijn. ;) Mijn favoriete hoogtepunt is toch wel het samenwonen in óns huis. Super leuk om te horen Romy! Jouw artikelen behoren tot mijn favorieten, dus leuk dat ik jou heb gevonden zo via het bloggen. Ik wens jou een prachtig 2020!

 9. 31 december 2019 /

  Ik vind je de leukste ontdekking qua blogs van 2019 en hoop dat je komend jaar nog blijft bloggen!

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Ah wat super leuk om te horen! Heel erg bedankt voor dit complimentje. Ik blijf absoluut bloggen! Daarvoor vind ik het te leuk. Moet alleen even een goede routine zien te vinden. Fijn 202 Marlous!

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   De jaarwisseling was zeker fijn! Bedankt. :) Ik wens jou ook een heel mooi 2020!

 10. 31 december 2019 /

  Wat een mooi jaar! Ik kan me best voorstellen dat het flink bijpoten is..
  Ik wens je een liefdevol en gelukkig 2020! <3
  Liefs, Evelien

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Yes, zeker! Maar voor wie niet hè. Jij ook een prachtig 2020 gewenst Evelien. Liefs!

 11. 31 december 2019 /

  Poe, je hebt het inderdaad flink druk dan! Tijd voor hulp in de huishouding, of zie je dat niet zitten? Het is wel echt een investering in meer quality time (samen). Ik wens je een prachtig 2020, Sanne!
  Lees ook Dit was mijn 2019 van AudreyMy Profile

  • Sanne
   Auteur
   2 januari 2020 /

   Wie weet ooit! Meer quality time is inderdaad iets wat veel waard is, en ik snap helemaal dat veel mensen er wat extra hulp bij inschakelen. Jij ook een heel mooi 2020! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.