Mijn goede voornemens & doelen voor 2019

Hallo 2019! Blij dat je er bent. Don’t get me wrong, ik hou van de feestdagen, maar toch ben ik blij dat het weer januari is. Wat het precies is weet ik niet, maar door het nieuwe jaar voel ik me altijd weer geïnspireerd en gemotiveerd. Natuurlijk weet ik stiekem wel dat het een beetje onzin is om tot 1 januari te wachten om aan je persoonlijk doelen te werken, maar toch is die eerste maand van het nieuwe jaar een ideale frisse start.

Kleine terugblik

December betekent voor mij, en met mij vele anderen, dan ook dat het tijd is om tussen alle gezellige etentjes door eens terug te blikken op het afgelopen jaar en mijn goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar te bepalen. De laatste keer dat ik hiervoor ging zitten was alweer twee jaar geleden. Ik had net Het happiness project van Gretchen Rubin gelezen en was dus vastbesloten dat 2017 echt “mijn jaar” ging worden. Vol goede moed maakte ik een lijst met punten waar ik dat jaar aan wilde werken.

De eerste paar maanden gingen soepel, maar toen ik halverwege het jaar plotseling afscheid moest nemen van de vriend van m’n zusje, heb ik ook meteen afscheid genomen van die goede doelen. Vorige jaar was ik dan ook vooral blij dat het jaar voorbij was en ben ik zonder concrete doelen 2018 ingestapt. Dat wil niet zeggen dat afgelopen jaar niets heeft opgebracht: ik mocht een vast contract ondertekenen, kreeg er twee gezellige huisgenoten bij en maakte een mooie reis naar Cuba met één van deze twee huisgenoten.

Mijn goede voornemens & doelen voor 2019 | www.sannetimmermans.nl

Hallo 2019!

Dit jaar pak ik het anders aan. Ik heb een aantal doelen voor mezelf gesteld en het uiteindelijke doel is natuurlijk om aan het einde van het jaar zoveel mogelijk vinkjes te kunnen zetten achter deze punten. Benieuwd naar mijn doelen? Hier komen ze.

Grote opruiming

Jep. Ik moet er weer aan geloven: een grote opruiming. Toen ik 1,5 jaar geleden ging verhuizen naar mijn huisje heb ik een drastische Marie Kondo geïnspireerde opruiming gehouden. Inmiddels is er al weer de nodige troep mijn huis binnen geslopen, maar gelukkig zag ik deze week op Netflix de oplossing: de Japanse opruimgoeroe heeft nu ook een eigen serie! Die ga ik dus binnenkort kijken om vervolgens zelf aan de slag te gaan. Ik wil weer eens kritisch naar al mijn kleding, schoenen en rommeltjes kijken en hopelijk heel wat spullen een tweede huis geven.

Lees ook:
Grote opruiming: Marie Kondo’s life-changing magic

No buy year

Dan door naar waarschijnlijk de grootste challenge van dit jaar. Ik wil namelijk van 2019 een no-buy year maken. Dit idee spookt pas een week door mijn hoofd sinds ik op YouTube toevallig een filmpje voorbij zag komen over dit onderwerp. Het idee is simpel: een jaar lang geen onnodige aankopen doen. De uitvoering? Dat gaat waarschijnlijk wat lastiger worden, maar ik heb er vertrouwen in. Het doel van zo’n no-buy challenge is voor mij om bewuster om te gaan met mijn geld en als bonus ook nog eens wat meer geld sparen.

Lees ook:
Hoe ik de eerste maanden van mijn no-buy challenge ben doorgekomen
Halverwege het no-buy year: hou ik het nog vol!?

Meer geld sparen

Dit doel haakt direct in op mijn vorige doel. Door minder uit te geven, moet er als het goed is heel wat geld over blijven. Dit geld wil ik voor een groot deel opzij zetten, zodat ik dit jaar eindelijk eens een fatsoenlijke buffer aan spaargeld heb, zoals het een echte volwassene betaamt. Natuurlijk blijf ik ook vrolijk doorsparen voor reisjes en andere leuke uitgaven. Ik heb meteen aan deze nieuwe spaardoelen gewerkt door mijn automatische overboekingen naar mijn spaarrekeningen aan te passen. Nu nog kijken of ze haalbaar zijn!

Lees ook:
Waarom sparen in spaarpotjes zo’n goed idee is

Ochtendroutine creëren

Tja… Dat opstaan dat blijft toch wel een dingetje. Ik las al eens Miracle morning van Hal Elrod in een poging een goede ochtendroutine te creëren, maar de laatste maanden snooze ik er weer op los. Dit jaar wil ik nóg eens dat boek openslaan en vasthouden aan m’n ochtendrituelen. Ik wil in ieder geval de tijd nemen om in de ochtend thuis een koffietje te drinken en een rondje met de hond te lopen, maar hoe mijn routine er precies uit gaat zien, dat ga ik binnenkort eens uitzoeken. Natuurlijk neem ik je mee in mijn poging tot ochtendmens worden.

Lees ook:
Mijn miracle morning routine in de maak
5 redenen waarom jij jezelf niet op tijd uit bed krijgt

Quality timen

Ik ben iemand die veel waarde hecht aan me time, maar als ik de afgelopen tijd ergens achter ben gekomen, dan is het wel dat ik ook echt niet zonder quality time met vrienden en familie kan. De afgelopen weken had ik wat slecht gepland en zat ik dus een aantal weekenden iets te veel in m’n uppie. Dit jaar wil ik dan ook nog wat beter mijn best doen op het onderhouden van vriendschappen en gezellige afspraken inplannen.

Reizen

Aangezien reizen toch echt wel één van mijn grootste hobby’s is, maak ik er elk jaar een punt van om een paar reisjes te plannen. Bovendien heb ik stiekem last van de later-heb-ik-een-kind-en-kan-het-niet-meer-stress, dus het liefst maak ik nog een aantal verre reizen voor het zo ver is. Wat de reisplannen voor dit jaar worden? Daar ben ik nog niet over uit, maar een vakantie met de family staat sowieso gepland en een stedentrip naar Rome of Lissabon staat ook hoog op de lijst.

#Fitgirl

Natuurlijk kan werken aan mijn gezondheid niet ontbreken op een lijstje met goede voornemens. Ik ben niet van plan om dit jaar een echte fitgirl te worden, maar wil wel wat meer beweging krijgen en vooruit… die paar kilo eraf zou ook best mogen. Mijn plan? Weer wat vaker gaan wandelen met de hond en vanaf maart met de fiets naar m’n werk (disclaimer: bij droog weer). Ook moet ik nog wat beter worden in het vaker afslaan van door mijn vriend gefaciliteerde late night snacks.

Boekenclub

Dit laatste punt is al vaker teruggekomen op mijn lijstje met (gefaalde) goede voornemens, maar ook dit jaar zet ik ‘m er weer lekker bij. Ik heb nog genoeg boeken die ik wil lezen en dan vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is niet dat ik hier geen tijd voor heb, maar ik kies er gewoon vaker voor om met Netflix aan op de bank te ploffen dan een boek open te slaan. Dit jaar wil ik dan ook een manier vinden om toch met regelmaat wat bladzijden te lezen in een boek.

En dat zijn mijn acht doelen voor 2019! Waar wil jij aan gaan werken dit jaar?

6 Reacties

 1. 5 januari 2019 /

  Wat heerlijk geschreven dit, meid. Zit het met een grote glimlach te lezen en kan veel doelen copy pasten naar mijn eigen vision board en lijst met goede voornemens. Qua quality time mis ik nog het voornemen om aan te haken tijdens ons jaarlijkse Efteling uitje. ;-) Mijn goede voornemens sluiten hier dus grotendeels wel op aan (meer lezen, meer bewegen, meer sparen, meer van de wereld zien en meer online delen). Happy 2019, girl!

  • Sanne
   Auteur
   5 januari 2019 /

   Hahaha, hoe kan ik zo’n (doorgaans) hoogtepunt van het jaar ook vergeten in deze opsomming. Hierbij beloof ik meteen dat ik de volgende keer zeker aansluit bij dit uitje, dus dat heb je meteen zwart op wit. Stiekem toch ook heel gezellig! Happy new year to you too, girl! ?

 2. 4 januari 2019 /

  Voel me geroepen bij een aantal van deze punten! Quality time, Lissabon: count me in! Dit noem ik nou nog eens echt goede voornemens.

  • Sanne
   Auteur
   4 januari 2019 /

   Yes! Dat was precies de bedoeling van die puntjes✨

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.